carlgustaf

Üyecik
Herkese selam, Asus Prime RTX5080 alacağım (muhtemelen) ancak hiçbir yerde review'ına dair esamesi okunmuyor, özellikle yabancı inceleme sıfır. Ancak buna rağmen garip bir şekilde spesifik olarak TR'de 10+ adet Asus Prime RTX5080 incelemesi yapıldı ve videoları yüklendi. Bu durum kafamda biraz soru işareti oluşturdu, en düşük segment olduğunu varsayarsak Asus acaba bizim ülkeye problemli kart falan mı dayadı diye düşünüyorum. Ne diyorsunuz bu konu hakkında? Yurtdışında bildiğiniz zerre bilgi yokken TR'de videoları doldu taştı modelin.

Herkese selam, Asus Prime RTX5080 alacağım (muhtemelen) ancak hiçbir yerde review'ına dair esamesi okunmuyor, özellikle yabancı inceleme sıfır. Ancak buna rağmen garip bir şekilde spesifik olarak TR'de 10+ adet Asus Prime RTX5080 incelemesi yapıldı ve videoları yüklendi. Bu durum kafamda biraz soru işareti oluşturdu, en düşük segment olduğunu varsayarsak Asus acaba bizim ülkeye problemli kart falan mı dayadı diye düşünüyorum. Ne diyorsunuz bu konu hakkında? Yurtdışında bildiğiniz zerre bilgi yokken TR'de videoları doldu taştı modelin.

YouTube algoritması sizi muhtemelen Türkçeye yönlendirmiştir, çünkü bolca İngilizce içerik mevcut.

Buyurun hocam, memnun kalmazsanız yeni bir video daha bulabilirim. 😂

Siz bu videoyu izlediniz mi bana atmadan önce?

Lokasyon bazlı gösterdiği için tam olarak istediğiniz sonucu alamamış olabilirsiniz. Tabii ki inceleme var, bizden daha da fazla çünkü erişimleri daha kolay.

Yok hocam, bilindik kanallarda sıfır bilgi. Kendiniz de bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz bu videoyu izlediniz mi bana atmadan önce?

Yok hocam, bilindik kanallarda sıfır bilgi. Kendiniz de bakabilirsiniz.
Tam olarak ne aradığınızı anlayamadım. İki adet inceleme videosu paylaştım, biri eksik kalan bilgiyi diğeriyle tamamlayabilirsiniz. İncelemeyi mi beğenmediniz? İlk başta sorununuz inceleme bulunmamasıydı, ben de iki tane İngilizce inceleme gönderdim. Videoyu izleyip izlemediğimi soruyorsunuz, yorumunuzu gördükten sonra iki videoyu da detaylıca inceledim. Zaten göndermeden önce de atlaya atlaya kontrol etmiştim. Troll mü yapıyorsunuz?

Bazen modeller ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. Mesela Galax ın 3 fanlı 1-click 40 serisi kartları TR de yok. Arabalardaki opsiyon paketleri mantığında ülkelere göre model dağılımı olabiliyor. Yurt dışında da Prime a ilgi olmayacağı düşünülmüş olabilir.
İşine ne kadar yarar bilmiyorum ancak gördüğüm en detaylı Prime 5080 incelemesi şu :

Sıcaklıkları şu grafik ile kıyaslayarak kafanda oturtabilirsin.
1738397362643.webp

Tam olarak ne aradığınızı anlayamadım. İki adet inceleme videosu paylaştım, biri eksik kalan bilgiyi diğeriyle tamamlayabilirsiniz. İncelemeyi mi beğenmediniz? İlk başta sorununuz inceleme bulunmamasıydı, ben de iki tane İngilizce inceleme gönderdim. Videoyu izleyip izlemediğimi soruyorsunuz, yorumunuzu gördükten sonra iki videoyu da detaylıca inceledim. Zaten göndermeden önce de atlaya atlaya kontrol etmiştim. Troll mü yapıyorsunuz?
Hocam siz neyi zorluyorsunuz çözemedim. Bilindik kanallarda herhangi bir inceleme bulunmuyor. Bana attığınız ilk linkte 5000 izlenmesi olan videoda ısı değerleri bile yok, kaldı ki merak etmeyin o videoyu zaten gördüm, ancak dediğim gibi, güvenilir veya bilindik bir kaynak değil, ve eksik bilgi var dolayısıyla görmezden geliyorum. İkinci attığınız videoyu izlemeden atmışsınız bahsettiğim model videoda bile yok. 2-3 video var onlar da 3. dünya ülkelerinde çekilmiş yine. Sanıyorum ki bu prime modelleri itekleme gibi bir durum var, dikkatli olmak lazım. Bence siz gereksiz kendi kendinize gerilmişsiniz, ortada troll varsa kendi kendinize troll yapıyorsunuz agresyona gerek yok saygılar :)

Bazen modeller ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. Mesela Galax ın 3 fanlı 1-click 40 serisi kartları TR de yok. Arabalardaki opsiyon paketleri mantığında ülkelere göre model dağılımı olabiliyor. Yurt dışında da Prime a ilgi olmayacağı düşünülmüş olabilir.
İşine ne kadar yarar bilmiyorum ancak gördüğüm en detaylı Prime 5080 incelemesi şu :

Sıcaklıkları şu grafik ile kıyaslayarak kafanda oturtabilirsin.
Eki Görüntüle 120640

Teşekkürler, bahsettiğiniz durum sıkıntılıymış. NVIDIA GeForce RTX 5080 Specs
Techpowerup'da base ve boost clocklar girilmiş, ASUS PRIME için 2617 boost clock verisi girilmiş, en yüksek boost clock olarak Gigabyte Aorus bulunuyor. Tabii tek önemli olan değer bu değil, sıcaklık ve ses gibi veriler henüz bulunmuyor. Sürekli bilgi var mı diye bakıyorum ama tık yok, 1-2 haftaya videoları düşer diye umuyorum. Sonrasında Türkiye'de yapılan incelemelerle karşılaştırırız artık.