6779

Başarılı
3440x1440 çözünürlüğünü kullanıyorum. Halihazırda RTX 3080 kartım ve 5800X3D işlemcim var ve artık 3080'nin miadı doldu, en azından bu çözünürlük için. Dün 9 taksit olduğunu görünce https://www.amazon.com.tr/dp/B0DXVG3V54?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_titlebunu aldım. Ben aldıktan sonra da fiyatı 10.000 TL artmış (70 bine aldım). 5080 kas gücü olarak beklentiden zayıf olduğunu biliyorum ama şu an bu yeni 6X MFG ve DLSS yeni sürümleri bu kas gücü zayıflığını iyice bertaraf etti gibi geldi bana. Artık Ultra performans DLSS bile göze batmıyor. Bu yüzden 9070XT'den vazgeçip 5070 Ti bakıyordum fakat alınabilecek en ucuz 5070 Ti Gainward hariç 55k ve 6'ya bölündüğünden bunu tercih ettim. Biraz da bu RAM krizinin uzamasından korktuğumdan yükseltmek istedim, normalde yeni seri veya Super bekliyordum fakat geç gelecekleri kesinleştiği için atladım. Biraz da hata mı yaptım sizce?

5080 GameRock var elimde. 4K'da kullanıyorum. Benim de işlemcim 5800x3D. DLSS 4.5 performans modunda (1080p'den 2160p'ye yükseltiyor) aktif. Çok memnunum.

1080p kartı mı hocam, nedir sizin görüşünüz merak ettik.

Sence 4K kartı mı? 16 FPS.
Ekran Görüntüsü (7).webp

Videonun kaçıncı dakikasında 16 FPS görünüyor? Bulmak için hızlıca baktım ama bulamadım da.

Buldum, 20:40'tan sonrasıymış. RR açılmasından kaynaklı FPS düşüşü olmuş ancak DLSS ve FG teknolojileri devreye girince RR'den kaynaklı FPS düşüşü bertaraf edilmiş oluyor.

Kaldı ki RR'nin açılmadığı diğer senaryolardaki 4K performansı oldukça iyi görünüyor ve bu performansı göz ardı etmek doğru değil bence. Bu yüzden "5080 4K kartı diyenin, gram PC'den anladıgını sanmıyorum." şeklinde keskin bir ifade kullanmak haksızlık aslında.

Son düzenleme:
Videonun kaçıncı dakikasında 16 FPS görünüyor? Bulmak için hızlıca baktım ama bulamadım da.

Buldum, 20:40'tan sonrasıymış. RR açılmasından kaynaklı FPS düşüşü olmuş ancak DLSS ve FG teknolojileri devreye girince RR'den kaynaklı FPS düşüşü bertaraf edilmiş oluyor.

Kaldı ki RR'nin açılmadığı diğer senaryolardaki 4K performansı oldukça iyi görünüyor ve bu performansı göz ardı etmek doğru değil bence. Bu yüzden "5080 4K kartı diyenin, gram PC'den anladıgını sanmıyorum." şeklinde keskin bir ifade kullanmak haksızlık aslında.

Hocam 9070xt genel olarak yeterli bir kart değil mi? Bilmiyorum 5080 biraz abartı gibi geliyor bana.

@demjr, konumuz RX 9070 XT değil ama AMD sorunlarını kenara bırakırsak oyun performansı güzel bir kart.

"Yeterli" ve "abartı" ifadeleri kişiden kişiye göre değişir. Mesela ben RTX 5070 kullanıyorum ve benim için RTX 5070 Ti/RX 9070 XT bile abartı geliyor. Çünkü ben RTX 5070 ile bütün oyunlarımı 4K oynuyorum. 4K'da karta can çekiştiren bir oyun olduğunda DLSS ve FG açıp keyfime bakıyorum. Benim için de şu an için RTX 5070 "yeterli" bir kart.