Neden HP önermemeliyiz?

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Cihaz
Victus by HP Gaming Laptop 16-s0xxx
Selamlar dostlar!

Açtığım HP Victus konularını ve Techolay'ın yayınladığı bu (ve ilk defa kendimi gösterdiğim) bu videoyu hatırlarsanız. Bu konu ile ilgili Recep Baltaş daha önce Tweet de atmıştı.

Bu konuyu açma nedenlerimden biri de insanlara her defasında neden HP Gaming Laptop önermediğimizi anlatmaktan kurtulmak olacaktır. HP bu sorunu çözer ve resmi açıklama yaparsa bu konuyu sileceğim ve bizzat benim de beğendiğim HP Victus modellerini "sorunun çözüldüğünden emin olarak" tavsiye etmeye başlayacağım.

Eğer videoyu izlerseniz neden bir süreliğine önermediğimizi anlarsınız. Ancak ben bu videonun altına gelen bazı yorumları da burada paylaşmak istiyorum.

Lütfen artık şu konuları açığa kavuşturalım:

1. Videoda yazılımsal olarak da çözülemeyeceğini söylememe rağmen halen güç seçeneklerinden bahsetmeye devam edenler var. Bir laptop ekranı kapatıldığında (veya öyle sandığında) işletim sisteminden bağımsız olarak uyku moduna girmese bile ekranını kapatır ve klavyesini kilitler.

2. Eğer HP cihazınız varsa (bahsi geçen modellerden bile olsa) bu sorunu yaşamanız kesin değildir. Bu sorunu yaşamıyor olmanız da bu modellerde kronik sorunun var olmadığı anlamına gelmiyor. Bu okuduğunuz mesajı da sorun çıkarmayan HP Victus S0 serisi cihaz ile yazıyorum.

3. Arızaların en çok görüldüğü modeller S0 ve R0 serileri ve AMD Ryzen 7 işlemciye sahip modelleridir. Bu konuda da yorumumu katmak istiyorum: Bu sorunun AMD ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Zaten çok az da olsa Intel işlemcide yaşadığını söyleyen de var.

Bakalım nasıl yorumlar gelmiş?:

Bu video altında gelen bazı yorumları forumda da paylaşmak istiyorum. Yorumlar yeniden eskiye sıralanmıştır. Yorumların orijinalliğini korumak amacıyla düzenlemeden kopyalayacağım. Yazım hatalı yorumlar konusunda Techolay ekibinden şimdiden özür dilerim.

Yorumlarda ilgimi çeken başka bir detay da şu oldu: HP'nin Omen serisinde de bu sorunu yaşayanlar var.

Neden bir süreliğine HP cihaz önermediğimizi umarım anlamışsınızdır. Sorunu yaşayan herkes umarım çözüme kavuşur. İyi sosyaller.

08.10.2025: Konu başlığından "Bir süre" kaldırıldı.

Konunun başlığını düzenleyerek geri açıyorum. Son zamanlarda HP şikayetleri tekrar kendini gösteriyor.

Bırakın hall sensörünü, iGPU çipiniz size siyah ekran problemi yaşatabilir, BIOS üstünden iGPU kapatmak isterseniz de bir süre sonra clear cmos atıp geri açacak.

Bitti mi? Bitmedi. Sorunlu BIOS güncellemesi gelmiş. Güncellemeyi yaparsanız BIOS'a da giremezsiniz.

Bırakın S0, S1, R0, R1 modelini, Victus 15 ve Omen cihazda bile hall sensör sorunu yaşayan varken bile bile, isteyerek, överek bu cihazı öneren şahsı da aldırış etmeyin. Savunması, cihazın ikinci el olduğu yönünde. Ben cihazın faturasına baktığımda daha iki ayını doldurmamıştı. Aklı ermediği için "Birinci sahibi bu sorunu yaşıyor." diyemez ve önermeye devam eder. Dünyada da sadece Şikayetvar sitesi var mış gibi aklı Reddit ve diğer yabancı forumlar üstünde araştırma yapmaya da ermez.

HP cihazım sorunsuz dedikten aylar sonra sorun yaşayanları da bol bol gördüm. O yüzden emin olmayın.

Son düzenleme:
İlginçtir S0 serisi var bende de ama şükür yaşamadım. Ryzen 7 yine. Umarım yaşamam. Sıcaklık kaynaklı mı oluyor bu?

İlginçtir S0 serisi var bende de ama şükür yaşamadım. Ryzen 7 yine. Umarım yaşamam. Sıcaklık kaynaklı mı oluyor bu?
Ben ilk defa Detroit: Became Human oyunu Shader oluştururken bu sorunu yaşadım. Bu işlem de cihazı çok yoruyordu. Yani buna olasılık veriyorum.

Bu half sensor olayı ne oluyor tam olarak?

Bende yazın işe girip HP Victus laptop almak istiyordum. Yazık oldu.

Garip ya. Victus'tan aşırı memnunum bu arada. Oyunlarda rakiplerine göre aşırı serin çalışıyor. Bende de 0dB çalışmıyor ama aldığımdan beri.

Garip ya. Victus'tan aşırı memnunum bu arada. Oyunlarda rakiplerine göre aşırı serin çalışıyor. Bende de 0dB çalışmıyor ama aldığımdan beri.
Bendeki S0 serisi de hiç arıza vermiyor ve inanılmaz serin çalışıyor. (Ben test amaçlı fanı söküp onu ısıtmıştım.) Ama yine de bu kadar çok arızayı yaşayan insanları görmezden gelemeyiz. İlginçtir ki ben sorunu S1'de yaşadım :')

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…