Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Cihaz
Victus by HP Gaming Laptop 16-s0xxx
Selamlar dostlar!

Açtığım HP Victus konularını ve Techolay'ın yayınladığı bu (ve ilk defa kendimi gösterdiğim) bu videoyu hatırlarsanız. Bu konu ile ilgili Recep Baltaş daha önce Tweet de atmıştı.

Bu konuyu açma nedenlerimden biri de insanlara her defasında neden HP Gaming Laptop önermediğimizi anlatmaktan kurtulmak olacaktır. HP bu sorunu çözer ve resmi açıklama yaparsa bu konuyu sileceğim ve bizzat benim de beğendiğim HP Victus modellerini "sorunun çözüldüğünden emin olarak" tavsiye etmeye başlayacağım.

Eğer videoyu izlerseniz neden bir süreliğine önermediğimizi anlarsınız. Ancak ben bu videonun altına gelen bazı yorumları da burada paylaşmak istiyorum.

Lütfen artık şu konuları açığa kavuşturalım:

1. Videoda yazılımsal olarak da çözülemeyeceğini söylememe rağmen halen güç seçeneklerinden bahsetmeye devam edenler var. Bir laptop ekranı kapatıldığında (veya öyle sandığında) işletim sisteminden bağımsız olarak uyku moduna girmese bile ekranını kapatır ve klavyesini kilitler.

2. Eğer HP cihazınız varsa (bahsi geçen modellerden bile olsa) bu sorunu yaşamanız kesin değildir. Bu sorunu yaşamıyor olmanız da bu modellerde kronik sorunun var olmadığı anlamına gelmiyor. Bu okuduğunuz mesajı da sorun çıkarmayan HP Victus S0 serisi cihaz ile yazıyorum.

3. Arızaların en çok görüldüğü modeller S0 ve R0 serileri ve AMD Ryzen 7 işlemciye sahip modelleridir. Bu konuda da yorumumu katmak istiyorum: Bu sorunun AMD ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Zaten çok az da olsa Intel işlemcide yaşadığını söyleyen de var.

Bakalım nasıl yorumlar gelmiş?:

Bu video altında gelen bazı yorumları forumda da paylaşmak istiyorum. Yorumlar yeniden eskiye sıralanmıştır. Yorumların orijinalliğini korumak amacıyla düzenlemeden kopyalayacağım. Yazım hatalı yorumlar konusunda Techolay ekibinden şimdiden özür dilerim.

Yorumlarda ilgimi çeken başka bir detay da şu oldu: HP'nin Omen serisinde de bu sorunu yaşayanlar var.

@Aseesea :
OMEN serisindede var aynı hata haberiniz olsun arkadaşlar 4060 i5 13. nesil olan laptop

@hakanayan8727 :
5 ay önce bu sorunu yaşadım, garantiye gönderdim tam olarak 6:00 da dediğiniz gibi teknik servis sensörü söküp gönderdi ve banada format atıldı bakım yapıldı dendi eve gittim baktım kapak sensörü çalışmıyor. Bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.

@yusufcam2891 :
Aynı sorunu bende yaşadım. Bu sorun S0 olup ryzen 5 lerde de oluyor bende servise gönderdim 1 hafta kaldı sorun yazılımsal diyip format atıp yolladılar. Servisten geldi açtım ve daha kurulum ekranındayken sorun yine oldu. Hemen müşteri hizmetlerini aradım o da yazılımsal dedi ve uzaktan bağlanarak birkaç test yapmak istedi ama yapamadı çünkü tesir yaparken sorun daha da arttı ve sonunda kabul ettiler. Anakart değişimi yapılacakmış bakıcaz artık.

@lmntrixxx9 :
Bizzat intel işlemcide yaşadım i7 13700h

@omerfarukakkaya4706 :
Arkadaşlar merhaba aynı sorunu yaşayan biri olarak yaklaşık 1 ay garantiye göndermeye çalıştım cihazıma uzaktan bağlanarak yapmaya çalıştıklarında cihaz microsoft şifre kitledi kendim format atmak zorunda kaldım.Hp müşteri hizmetleri beni bu olaydan sonra yaklaşık 3 hafta oyaladılar neymiş yurdışına haber gönderceklermiş orda mühendis var mış.En son tüketici hakem heyetine şikayette bulununca cihazı almak zorunda kaldılar ve garantiye gönderdiğimde hall sensörü ve anakart değişcek dendi ve parçaların gelmesini de 1 ay bekledim yani cihazı 2 ay kullanamadım.Hp alacak arkadaşlar servis ağının kötülüğünü göz önünde alarak almalarını öneririm.

@atprk :
Sadece victus değil omen'de de vardı HP'nin kaç ay önce yaşamıştım sorun. Serviste klasik bize gönderin bakalım diyorlardı. Halbuki sorun aslında belliymiş, direk sensör kablosunu çıkardık sorunumuz çözüldü allaha şükür ama her seferinde uykuya almak için normal uykuya almamız gerekiyor.

@drobeno7 :
HP Omen'larda da olan geçmişte yaşanmış bir sorun bu. Güncel Omen'larda var mı bilmiyorum ama HP Omen'lardan da uzak durmak lazım.

@tokem_mp :
S0047NT kullanıcısıyım, 2 Ay önce sorun teşkil etti garantim 2025 aralık ayında bitiyordu bende garantiye gönderdim ve 2 gün önce anakartı değiştirip teslim ettiler. Şuanlık bir sorun yok bende 1 yıllık garanti uzatma paketini aldım o şekilde bir yöntem buldum kendime bilginize.

@ahmetttttttt1453 :
Benimde başıma geldi aniden ekran anlık gelip gitmeye başladı sonra hiç açılmadı. Garantiye gonderdim anakart değişeceğini soylediler parca bekleniyormys şuan bi gelişme yok bekliyorum
Bu arada laptopum da 7840hs vardı ve s0 modeliydi

@cemalettinpeker6456 : Hp Victus 16-R0020NT (Intel i7-13700H) modeli 1 yıldır kullanıyorum 10 gün önce küçük küçük başladı bu sorun ve şimdi uzun süreli kitlemeler yaşadım. 30 Nisan servise gitti 1 günde servisten çıktı 5 mayısta elime ulaştı ve özensiz bir paketle geri gelen cihazım toz toprak içinde bir poşette geldi arka kapak vidasının birtanesini yalama yapmışlar artık neyse dedim ve 10 dakika silip temizlemeden sonra cihazı açtım her şey normal oyunu deniyeyim dedim oyunu açalı birdakika olmadan cihaz ısınmaya başladı oyunun ortasında klavye bölmü ısınırken başta oldu netde yazılanları deniyeyim dedim kapağı kapattım ve kapağı kapatmama karşın oyun devam ediyordu servis kaydına STATİK ELEKTRİK SORUNU GİDERİLDİ VE TENİZLİK MACUN YENİLENDİ denmişti ... bugün tekrar servise gidiyor daha önce 16 yıl HP kullandım servis arıza görmedi şuan bile çalışıyor bu ürünü kullanan biri olarak artık önermiyorum yanından bile geçmeyin derim 😢

@Pilotozz : Bende de aynı sorunu yaşadım, garantiden anakart değişimi yaşandı. Şu anda sorun çözüldü ancak cpu sıcaklığı arttı.
Yanıt 1: @nickimikimaldi : Belkide değiştirmediler.
Yanıt 2: @hasanmerkit : Sensörü sökmüş ve geri göndermiş olmasınlar? Sensörü sökünce sıcaklık artıyor. Cihazın kapağını kapattığınızda bilgisayarınız bunu algılıyor mu?

@onurkaratay6297 : Yok artık, benim 5 yıldır kullandığım ve oldukça rastgele zamanlarda ve çok sık meydana gelen sorunumla aynısı bu o.O
Öyle ki, PC ister boşta olsun, ister web'de sörf yaparken veya iş yaparken olsun, ister grafiğini en yüksek veya orta ayarlarda oynadığım oyun(lar) olsun, kafasına göre ekran birden kararıyor ve klavyede de FN tuşu ile Turbo Fan'ı açma tuşu dışında başka hiçbir şey çalışmıyor. Ben de mecburen güç tuşuna basılı tutup kapatıyor, kısa bir süre bekledikten sonra tekrar kullanıma devam ediyorum. [Uzun yorum kesildi.]

@_.musofidel._ : Techolay sosyalde de belirttiğim konu. Servise gönderdim ve defalarca bana sadece kablo söküp gönderilmemesini söyledim. 25~ gün sonunda kargoya verildiği haberini aldım. Testlerimi yapıp sonuçlarını Techolay sosyalde de paylaşacağım. Anakart değişimi, bu sorun tekrar başıma gelene kadar ,kablo söküldükten sonra ısınma sorunu, HP'nin yapacağı güncelleme veya çözümlere kadar yeter umarım.

@Legendnoobe : Bende Hp Victus s1002nt ryzn 7 8845hs rtx4070 model laptop var bu olaylar ilk duyulduğunda s0 ve r0 serilerinde görülmüştü bu seridede görülmesi üzdü böyle bir şey yaşarsam yorumun altına yeni bir mesaj ile güncelleme yapacağım ama bunu kullanıcı değil hp çözmeli

@YiğitArdaKARANFİL : Belki sayenizde bir aciklama yaparlar, zira bu cidden buyuk bir sorun ama hic orali olmuyorlar, bir kablo sokup gondermek te gercekten dalga gecmek gibi bir sey. Guven veren bir uretici olsalar bu cihazlari piyasadan toplamalari yakisirdi...

@__no_mans_land__ : Hp Omen 16 wf0000 serisi laptopta da aynı sorun mevcut, ürünüm şu an garantide, bakalım nasıl geri dönüş yapacaklar. Recep hocam, bu soruna kanalda yer vermeniz çok güzel hareket, teşekkür ediyoruz. Yılların PC üreticisi HP, bu kötü imajı temizlemek için kaç sene uğraşacak hep birlikte göreceğiz bakalım...

@alygbsn : videoyu görür görmez bende pc yi söktüm. rayzen7 ye s0 modeli bendekide, bundan iki üç ay önce servise göndermiştim, sadece temizledik ve macun değişimi yapıldı demişlerdi; neyse şimdi açıp baktığımda sensörün kablosunu yerinden çıkarmış arkadaşlar öylece göndermişler. işlemci rd2 de 100 dereceye geliyor servisten sonra şimdi ne olduğunu anladım. üstelik sensörün kablosunu taktığımda pc aynı sorunu veriyor hiç açılmıyor.

@Nightstalker0 : ben de aynı sorundan muzdaribim, benim pc'de de sensörü söktükten sonra sadece masaüstünde dursam bile gpu'lar çok ısınıyor ve fanlar çalışmaya başlıyor. oyunlarda gayet normal çalışıyor, gerektiği zaman fanlar devreye giriyor.

@ibosnfs1997 : Yalnızca Victus değil Omen'lerde de var aynı sorun.

@OTBrides : Victus 16 (i5 işlemcili 16-r0044nt modeli) sahibi olarak daha birkaç gün önce cihazı teknik servisten aldım. Yaklaşık 10 gün serviste kaldı ve hem anakart hem de sensör değişimi yapıldı. Sorun ilk kez Adobe Premiere'de 4K video editlemeye çalışırken başladı. Önce ekran kapanıp açılmaya ve uyku modunda tuşa bastığınızda gelen ekran çıkmaya başladı. Yaklaşık birkaç saat içinde sorun giderek artmaya başladı ve tamamen kararma gerçekleşti ama bu sırada fan çılgınlar gibi hızla dönmeye devam ediyordu. On/Off tuşu dahil hiçbir tuş işlevini yerine getiremeyince şarjdan çıkardım ve sabaha kadar kapanır diyerek bıraktım.

@tahakarakas3983 : bizzat yaşamış birisi olarak söylüyorum bu durum öncelikle herkeste olan bir şey değil benim çevremde benim dışı 5 kişi kullanıyor hp victus u onlarda olmadı ben de oldu he tabi olmayacak anlamına gelmiyor kronik sorun netice de yaşayan çok kişi gördüm çözmek için uğraştım epeyce başta bilmiyordum sensörden kaynaklı olduğunu sonradan öğrendim ben de. Çözemedim elbette ki ve servise verdim 2 gün içinde geri teslim ettiler daha da bir problem yaşamadım. İşin garip kısmı sadece oyunlarda oluyordu bu bende ardından oyuna girmeden kullandım bir süre sınavlarımdan dolayı ardından boşta dahi olmaya başladı kademe kademe ilerledi diğer bir deyişle

@proximaforward1337 : HP OMEN 16 cihazımda da bu sorun oluşmuştu anakart değişimi sağladılar

@Alpereniiki : Hp victus 16 s0020nt modelini kulllanıyorum ve şu ana dek 2 defa başıma geldi, öyle ciddi bir şey olmuyor lakin ekranın kapanması ve benim onu tekrardan açmamın gerekmesi gayet toksik

@ziyaemircancetinkaya2701 : hp omen 16 sahibim aynı sorunu yaşadım, ankara'da bulunan hp yetkili servisine götürdüm cihazı ben daha evime varmadan ürünüz hazırdır gelip alabilirsiniz şeklinde bir mesaj aldım, daha sonrasında bu işin bu kadar hızlı olması tuhafıma gitti ve sordum sorunu nedir diye bana temizliği yapıldı cihazınız sorunsuz şeklinde bir ifade kullanıldı, evet sorunum çözülmüş gibi görünüyordu(!!!), cihazımı teslim aldıktan sonra sıcaklık değerlerim aşırı olmaya başladı bende elimde bulunan mx4 macun ile tekrar bir macun değişikliği yapmak isteyerek cihazımın arka kapağını açtım, bir de ne göreyim o kadar paralar verip aldığım bilgisayarımı güvenip emanet ettiğim servis saçma ucuz bir macun ile değiştirmiş üzerine sensörü düzeltip onarmak yerine sensörün kablosunu sökmüşler.

@nazetherogen : Omen 13.nesil işlemcili laptoplarda aynı soruna sahip. 13700HX işlemcisine sahip arkadaşımda aynı sorunu yaşıyor.

@uioljh359 : Bu olay başıma geldiğinde daha piyasada sizin gibi bilgilendirici insanlae yoktu kafayı yedirtiyo gerçekten. Hp sağlam kazık salladı bizlere.

Neden bir süreliğine HP cihaz önermediğimizi umarım anlamışsınızdır. Sorunu yaşayan herkes umarım çözüme kavuşur. İyi sosyaller.

08.10.2025: Konu başlığından "Bir süre" kaldırıldı.

Konunun başlığını düzenleyerek geri açıyorum. Son zamanlarda HP şikayetleri tekrar kendini gösteriyor.

Bırakın hall sensörünü, iGPU çipiniz size siyah ekran problemi yaşatabilir, BIOS üstünden iGPU kapatmak isterseniz de bir süre sonra clear cmos atıp geri açacak.

Bitti mi? Bitmedi. Sorunlu BIOS güncellemesi gelmiş. Güncellemeyi yaparsanız BIOS'a da giremezsiniz.

Bırakın S0, S1, R0, R1 modelini, Victus 15 ve Omen cihazda bile hall sensör sorunu yaşayan varken bile bile, isteyerek, överek bu cihazı öneren şahsı da aldırış etmeyin. Savunması, cihazın ikinci el olduğu yönünde. Ben cihazın faturasına baktığımda daha iki ayını doldurmamıştı. Aklı ermediği için "Birinci sahibi bu sorunu yaşıyor." diyemez ve önermeye devam eder. Dünyada da sadece Şikayetvar sitesi var mış gibi aklı Reddit ve diğer yabancı forumlar üstünde araştırma yapmaya da ermez.

HP cihazım sorunsuz dedikten aylar sonra sorun yaşayanları da bol bol gördüm. O yüzden emin olmayın.

Son düzenleme:
İlginçtir S0 serisi var bende de ama şükür yaşamadım. Ryzen 7 yine. Umarım yaşamam. Sıcaklık kaynaklı mı oluyor bu?
Ben ilk defa Detroit: Became Human oyunu Shader oluştururken bu sorunu yaşadım. Bu işlem de cihazı çok yoruyordu. Yani buna olasılık veriyorum.

Garip ya. Victus'tan aşırı memnunum bu arada. Oyunlarda rakiplerine göre aşırı serin çalışıyor. Bende de 0dB çalışmıyor ama aldığımdan beri. :D :D

Garip ya. Victus'tan aşırı memnunum bu arada. Oyunlarda rakiplerine göre aşırı serin çalışıyor. Bende de 0dB çalışmıyor ama aldığımdan beri. :D :D
Bendeki S0 serisi de hiç arıza vermiyor ve inanılmaz serin çalışıyor. (Ben test amaçlı fanı söküp onu ısıtmıştım.) Ama yine de bu kadar çok arızayı yaşayan insanları görmezden gelemeyiz. İlginçtir ki ben sorunu S1'de yaşadım :')