Şu konuyu forumun başına sabitlesek ya keşke. Bile bile öneriyorlar millete bir uyarı yapmadan. Hadi öneriyorsun bari yaz bu cihazda böyle bir sorun var diye.
Ben her defasında anlatmaktan yoruldum. Bundan sonra bu konunun linkini atıp geçeceğim.

Bir de Acer Nitro 5 AN515-58 modelini de öneriyorlar. Bu cihazda da 1 yıl sonra çıldırmış seviyede ısınma problemi yaşadım. Hem de PTM7950 bile kendine getiremedi. (Onun yerine AMD işlemcili Acer Nitro 16'yı önerseler keşke. O cihaz harika çalışıyor.)

Tam gaming laptop bakıyordum. Üstünde geldi, HP Victus almamayı düşünmüyorum değil.
Gaming laptoplarda beklenen "sessiz çalışma" özelliğine artık lüks olarak bakıyorum maalesef. Techolay'da bütçenizi yazarak konu açarsanız tavsiyeler alabilirsiniz.

Fanlar çok gürültü çıkartıyor mu?

Tam gaming laptop bakıyordum. Üstünde geldi, HP Victus almamayı düşünmüyorum değil.
Gürültüsüz çalışan laptop çok az hocam ya o konuda çoğu cihaz üzer. 😀
HP kaliteli anakart hiçbir zaman yapmıyor maalesef hep öyleydi Omen'larda da benzer sorun var sadece Victus'a özel değil. LOQ'larda da benzer problemler G15 ve G16'larda da bozuk sensör yüzünden 45W limit falan. Sorunsuz laptop yok diyemeyiz en stabil diyebileceğim Nitro 16'larda bile tonla problem yaşayan var ve şuanki Acer servisinin tutumu iğrenç. Yani illaki Victus önerilecek bunun önüne geçemeyiz çünkü ülkede düzgün stok veya model sayısı yok. İşin ucu genelde ya Acer ya da HP'ye bağlanıyor. Bu sorunlu cihazları önermeyi midem kaldırmadığı için öneriyi de bırakır olduk yeni cihazlarda umarım benzer sorunlar gormeyiz. 5060 ve 5050 kullanıcı dostu olarak çıkar umarım. 40-45K'ya 4060 önermek beni çok üzüyor hemde kötü kasalarda. En mantıklısı 5000 serisini beklemek o da çok pahalı çıkarsa ikinci el cihazlara yönelmek olur. HP onermemek isteriz en çok ben isterim hatta daha düzgün cihazların daha fazla stok sayısıyla gelmesini beklemekten başka çaremiz yok.

Ben her defasında anlatmaktan yoruldum. Bundan sonra bu konunun linkini atıp geçeceğim.

Bir de Acer Nitro 5 AN515-58 modelini de öneriyorlar. Bu cihazda da 1 yıl sonra çıldırmış seviyede ısınma problemi yaşadım. Hem de PTM7950 bile kendine getiremedi. (Onun yerine AMD işlemcili Acer Nitro 16'yı önerseler keşke. O cihaz harika çalışıyor.)

Gaming laptoplarda beklenen "sessiz çalışma" özelliğine artık lüks olarak bakıyorum maalesef. Techolay'da bütçenizi yazarak konu açarsanız tavsiyeler alabilirsiniz.
Nitro 5'lerin fanları sadece ses yapmaya yarıyor gördüğüm en kalitesiz fan ve blok yapısına sahip işlemciyide limitsiz bıraktıkları için iyice saçmalıyor cihaz mümkünse sıvı metalli yeni seriyi tercih etmek lazım dediğiniz gibi. 7200 RPM'de 90-95 derecelerde uçak motoruyla kimse oynamak istemez.

Acer Nitro 5'lerin fanları sadece ses yapmaya yarıyor gördüğüm en kalitesiz fan ve blok yapısına sahip işlemciyide limitsiz bıraktıkları için iyice saçmalıyor cihaz mümkünse sıvı metalli yeni seriyi tercih etmek lazım dediğiniz gibi. 7200 RPM'de 90-95 derecelerde uçak motoruyla kimse oynamak istemez.
Acer Nitro 5 benim canımı çok feci yaktı. Düzelmesi için 1 ay uğraştım. Ama onla beraber sahip olduğum Acer Nitro 16 (Liquid Metal) cihaz hiç üzmedi ve şu anda halen odamda açık şekilde çalışıyor. (Abime verdim. Çok aktif kullanıyor cihazı. Oyun da oynuyor.) Acer aslında bu Nitro 16 gibi cihazlar üretmeye devam ederse adını kaliteye yazdırabilir. Ekranın boyutu da çok iyi. Yatay değil dikey olarak 16inc yapmıslar ve 1920x1200 çözünürlüğü var.

Yani illaki Victus önerilecek bunun önüne geçemeyiz.
Ama bu konuyu okutabiliriz. Recep Baltaş bu konuda gerçekten video çekmek istiyordu. Kanıt: https://techolay.net/sosyal/konu/hp-victus-16-s000-serisi-hall-sensor-sorunu.97607/

Son düzenleme:
Acer Nitro 5 benim canımı çok feci yaktı. Düzelmesi için 1 ay uğraştım. Ama onla beraber sahip olduğum Acer Nitro 16 (Liquid Metal) cihaz hiç üzmedi ve şu anda halen odamda açık şekilde çalışıyor. (Abime verdim. Çok aktif kullanıyor cihazı. Oyun da oynuyor.) Acer aslında bu Nitro 16 gibi cihazlar üretmeye devam ederse adını kaliteye yazdırabilir. Ekranın boyutu da çok iyi. Yatay değil dikey olarak 16inc yapmıslar ve 1920x1200 çözünürlüğü var.
Kesinlikle Nitro 5'ten Nitro 16'ya kalite geçişi çok rahat hissediliyor. Türkiye'deki servis tutumu hoşuma gitmiyor ama umarım inatçılıklarindan vazgeçerler. Acer kendini geliştiriyor ve bunu yaparken F/P dengesini çok iyi yapmıştı. 5060 ve 5070 modellerinde güzel cihazlar bekliyorum ama stok konusu beni üzüyor umarım yine aynı şey olmaz. Helios Neo serisi çok güzel seriydi ama stokları hızlı bitmişti 240hz 14700HX 4070 Helios Neo getirmişlerdi 2024 kasa galiba 20-30 tane geldi 1 ay bile sürmedi stokları mesela. Aynı hataları umarım yapmazlar stok olarak bizi çok alt sınıf ülke kategorisinde gördükleri için o tarz cihazlar az geliyor özellikle çeşit model sayısı yok denecek kadar az... 🙁

Kesinlikle Nitro 5'ten Nitro 16'ya kalite geçişi çok rahat hissediliyor. Türkiye'deki servis tutumu hoşuma gitmiyor ama umarım inatçılıklarindan vazgeçerler. Acer kendini geliştiriyor ve bunu yaparken F/P dengesini çok iyi yapmıştı. 5060 ve 5070 modellerinde güzel cihazlar bekliyorum ama stok konusu beni üzüyor umarım yine aynı şey olmaz. Helios Neo serisi çok güzel seriydi ama stokları hızlı bitmişti 240hz 14700HX 4070 Helios Neo getirmişlerdi 2024 kasa galiba 20-30 tane geldi 1 ay bile sürmedi stokları mesela. Aynı hataları umarım yapmazlar stok olarak bizi çok alt sınıf ülke kategorisinde gördükleri için o tarz cihazlar az geliyor özellikle çeşit model sayısı yok denecek kadar az... 🙁
Ben artık Intel kullanmama karar aldım...

Ben artık Intel kullanmama karar aldım...
14700HX çok uygun fiyatlarda çıkmıştı ve çoğu laptop üreticisinin Intel ile anlaşması olduğu için o cihazlar daha çok yaygın olabilir. Hele üst segmentte bariz AMD üstünlüğü olmasına rağmen %90'i Intel işlemcili. 7945HX gibi bir işlemcinin ülkemizde 2-3 çeşit model hariç olmaması çok üzücü. 7840HS biraz verimlilik açısından iyiydi o orta-ust segmenti AMD pek başaramadı bence. 7745HX yaptılar da cırt bize stoğu bile gelmemiş olabilir.😅
Şuan bakalım hangi modeller gelecek ama tahminim yine çoğu cihaz Intel işlemcili olur üst segmentte orta segment ise AMD işlemcili çıkar. Yerli modellerin %95'i Intel işlemcili olur. AMD işlemcili monster veya Excalibur gördüm mu hatırlamam mesela. AMD candır Intel işlemciler gereksiz agresif ve dizginlenemez 15. nesilde verimlilik yolunda gidiyorlarda atı alan Üsküdari geçti artık.

Ben de AMD'ye pek hakim değilim. Ona rağmen kararlılık ile artık AMD işlemci kullanacağım 😅 Benim S0 cihazım Ryzen 7 7840HS olması lazım. Az önce bu konuyu oluşturmakta onu kullanmıştım ama cihazı kapadım. Bu işlemci hakkında düşünceleriniz var mı? Bu arada buz gibi çalışıyor, bu huyunu aşırı çok sevdim. AMD'nin ısınan bir işlemcisini ne zaman görsem bir bakım ile hemen düzeliyor.

Ben de AMD'ye pek hakim değilim. Ona rağmen kararlılık ile artık AMD işlemci kullanacağım 😅 Benim S0 cihazım Ryzen 7 7840HS olması lazım. Az önce bu konuyu oluşturmakta onu kullanmıştım ama cihazı kapadım. Bu işlemci hakkında düşünceleriniz var mı? Bu arada buz gibi çalışıyor, bu huyunu aşırı çok sevdim. AMD'nin ısınan bir işlemcisini ne zaman görsem bir bakım ile hemen düzeliyor.
7840HS en tutulan işlemci sanırım çok düşük watt değerlerinde bile stabil ve iyi performans veriyor. Verimlilik olarak iyi seviyede beğendiğim işlemcilerden kendisi üst versiyonu 7940HS'yi genelde sevmem sadece ismi Ryzen 9 onun mesela ama üreticiler çok fazla fiyat farkı istiyor o iki işlemci arasında sadece 0.2GHz fark var onun dışında her şeyleri aynı. 7840HS tam tadında islemcidir masaüstündeki Ryzen 5 5600'e benzetirim tam görev adamı o iki işlemci.
Pil süresi de çok uzun verebiliyor zaten TUF kasalarda 8-9 saat gören arkadaşlarım vardı. Hem oyun işlemcisi olup hem bu kadar verimli olması onu çok iyi yapıyor.

@Silinen üye, konularımda var fan ayarı yaptım ben. Hall sensöründe herhangi bir arıza veya değişiklik yok. 85 üstünde fanları köklüyorum. 80 altında baya sessiz zaten. Ondan memnunum.
Zaten oyun oynadığında 85 üstüne çıkmaması imkansız değil mi? Ayrıca fan ayarı yaptıktan sonra daha fazla ısınmaz mı? Bir de bana laptopun yan tarafından çekilmiş fotoğrafını atma şansınız var mı? Kalınlığını merak ediyorum, videolarda çok kalın gözüküyordu da.