Arkadaşlar. Merak ediyorum neden Linux kullanıyorsunuz? Oyun özelliği çok kısıtlı ve bazı programlar çalışmıyor. Kullanma nedeniniz nedir? Beni yanlış anlamayın ben burada Linux'u kötülemeye çalışmıyorum. Sadece merak ediyorum.
Uzun zamandır Linux kullanıyorum ancak ana işletim sistemim yapacak kadar kullanmadım her zaman ikinci planda oldu benim için ama kullanması zevkli ve özelleştirme yapmak güzel ayrıca güvende hissettiriyor şahsi verilerimin pek çoğunu Linux laptopumda tutuyorum daha özel bir alan benim için.

Arkadaşlar. Merak ediyorum neden Linux kullanıyorsunuz? Oyun özelliği çok kısıtlı ve bazı programlar çalışmıyor. Kullanma nedeniniz nedir? Beni yanlış anlamayın ben burada Linux'u kötülemeye çalışmıyorum. Sadece merak ediyorum.

Zamanında kullanıyordum şu an yeni bilgisayar aldığım için Windows el mahkum ama hafifliği olsun içeriği olsun kolaylığı olsun mükemmel bir şey istediğin gibi özelleştirebilirsin ve daha özgürsün aynı kendini baskıcı aile evinden üniversite için başka şehre gidip yurtta kalan kızlar gibi düşünebilirsin daha ne diyelim.

Pesine istihbarat falan dusmedigi surece hacklenmiyorsun kolay kolay, hafif, hizli, stabil. Oyunlarimi da oynayabiliyorum, bir sikinti yok. Windows cok agir, dayaniksiz, viruslere acik, kaynagi kapali bu durumda sen odanda soyunurken bir Microsoft calisaninin cani sikildigi icin izlenebilirsin bile, kimbilir daha neler olabilir. Windows kullanirken kendimi ahmak gibi hissediyorum. Performans iyi Wine ile Windows'un cok az altinda veya bazi oyunlarda daha iyi performans alabiliyorsun Nvidia ile. Asagida Oblivion Remastered butun bonuslar acik DLSS FG Ray Tracing falan. Ultraya cok yakin ayarlar ile aldigim performans. Aslinda daha iyi gorunuyor da oyunda kis mevsimi oldugu icin boyle.

Screenshot_20250518_102228.webp

Marjinallik babacım.

1747588134177.webp

Bir de Linux kullandığım için Windows kullananları alt insan olarak görüyorum (average Linux user)

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun konusunda, Linux'u kötüleyenlere çok hak veremiyorum. Çünkü tamam PC tarafından konuyu el alırsak, evet en iyi Windows ama Linux da en iyi ikinci. Ayrıca bu açık ve net olarak biliniyor ki Linux'ta oyun oynanmamasının sebebi Linux değil, firmaların kısıtıdır. Linux'ta alt yapı olarak sorun yok. Şu an bile Linux'ta oyun oynamaya karar verseniz, ömrünüz boyunca oynayacağınız oyunu rahatlıkla oyanarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun konusunda, Linux'u kötüleyenlere çok hak veremiyorum. Çünkü tamam PC tarafından konuyu el alırsak, evet en iyi Windows ama Linux da en iyi ikinci. Ayrıca bu açık ve net olarak biliniyor ki Linux'ta oyun oynanmamasının sebebi Linux değil, firmaların kısıtıdır. Linux'ta alt yapı olarak sorun yok. Şu an bile Linux'ta oyun oynamaya karar verseniz, ömrünüz boyunca oynayacağınız oyunu rahatlıkla oyanarsınız.
Bir andan da şirketlerin hile bahanesi de oluyor diye duymuştum. Kolay hile yapılabiliyor diyorlar.