Ben şahsen Windows'a karşı can sıkkınlığı hissetmeye başladığım için bu sene Linux'a geçtim. Bir de çok ağır olduğundan başladım. Siz?
1. En güvenli işletim sistemi. Açık kaynak.
2. Aşırı özelleştirilebilir.
3. İşletim sisteminde reklam yok. :D
4. Her sisteme uyumlu. Bazen hafif, bazen modern.

Ayrıca ek olarak ücretsiz!

Fakat ben yeni bir şeyler denemeyi seviyorum diye başlamıştım :)

FreeBSD biraz rahatsız edici şahsen çok sevdiğim bir işletim sistemi de değildir. Bugün kurmaya çalıştım şifreyi doğru girmeme rağmen giremedim.
Daha çok serverlar için bir işletim sistemi. Çekirdeği daha çok değiştirebiliyorsun Ve daha güvenli.

İlk başta eski bilgisayarıma kurmuştum. 15 yıllık kendisi ve artık Windows 10'u kaldıramaz hale gelmişti. O zamanlar pek bilgim yoktu Mint Xfce kurmuştum. Sonra hoşuma gitti ve şimdiki bilgisayarıma da Dual boot ile kurdum. Hem Fedora hem Windows 11 yüklü. Oyun için Windows'a geçiyorum geri kalan şeyler için Fedora kullanıyorum. Açıkçası daha az kaynak tüketiyor, web de gezerken daha hızlı hissettiriyor ve Windows'un gereksiz telemetrileri yok.

Açık kaynak kodlu olması, Windows gibi SSD benzeri parçaları bozmaması, hemen hemen her cihaza kurulabilmesi ve Windows'dan daha iyi, hızlı ve stabil olduğu için. Ayrıca Windows gibi gereksiz, işe yaramayıp sistemde yer kaplayan ve performansı etkileyen şeyleri yok. Günlük kullanımda sorun çıkartmıyor.

Web'de dolaşmak, bir şeyler izlemek için çok uygun bir işletim sistemi. Bence en iyisi zaten, ancak oyun ve uyumluluk konusunda biraz kötü.