Giriş (arka hikaye) Bundan tam 1 yıl önce bir 1 nisan sabahıydı. Bir gün öncesinden aldığım haber yüzünden yapacağım şeyler, benim kaderimi sonsuza kadar değiştirecekti. O haber Steam'in 1 ocak 2024'te Windows 8.1 ve 7 desteğini çekmesiydi. Zaten 8.1'in günlerinin sınırlı olduğunu, çoğu...
Benim Linux bir ara intihar etti, bildiğin kendini corruptladı 2TB veri gitti. Kabul aynısı Windows'ta oluyor fakat düzeltmesi daha basit, o gün bugündür ana bilgisayarımda Linux kullanmam.
Bu çok yanlış bir bilgi.
Düzenleme: Mesela, casual kullanıcılar için Linux Mint vardır kutusundan çıktığı gibi kullanılmaya hazırdır. Asla terminal komutları girmenize gerek yok, her şeyin grafik arayüzü var, kullanımı Windows'tan bile basittir.
Şu an modern bir donanım üzerinde Windows 7 kullanıyorum fakat eğer günün birinde Windows 7'yi bırakırsam Linux'a geçeceğim çünkü Windows 8/10/11 gibi iğrenç işletim sistemlerini kullanmaya niyetim yok.
Bu forumda bulunan önceki Windows 7 vs Windows 11 tartışma konularına nazaran bu rehber sadece performansı karşılaştırmaya odaklı ve benchmark sonuçlarını derlemekten ibaret olacak, testlerim Windows 11'i resmi olarak destekleyen bir modern sistemde gerçekleştirilmiştir ve pek çok farklı...