Detaylar
Kim cevapladı?DebianİsBest
Uzman
Kategoriyi engelleyebilirsin, bakmayabilirsin. Aynı konuyu tekrar konuşmak isteyen, istediği kadar konuşur. Hakaret etmediler ya size. Gelip sitem etmenin bir anlamı yok.
Hocam yıllardir Linux Kernel developement işleriyle uğraştım birçok kernele katkıda bulundum. Ve bu kategoride benim ilgimi çekiyor. Saçma sapan, aynı konuları açmaktansa; "Linux kerneline nasıl katkıda bulunabilirim? Nasıl Linux üzerinde driverimi yazabilirim?" (örnek manasında diyorum.) Tarzı mantıklı konular açılabilir.
Aynı konunun açılması bence de saçma, önceki mesajda söylediğiniz "altı üst açık kaynak kodlu bir kernelin dağıtımını kuruyorsunuz." sözle sanki Linux kullanıcılarına karşı birisiymişsiniz gibi algılamıştım. O yüzden sorgulamıştım. Yoksa ben de size hak veriyorum. Önerilerde daha birkaç günlük konu bile aynı konunun açılması tabii ki de saçma.
Forumda Recep abiye bile neden Linux kullanmıyorsunuz diye konu açıldı, forumdaki Linux kullanıcıları bazen aşırıya kaçabiliyorlar bence.
Şaka gibi cidden
@6737 hocam çok güzel açıklamış, maalesef aşırıya kaçma var.
Gündelik kullanıcının kernele katkıda bulunmakla, driver yazmakla ne işi var?Hocam yıllardir Linux Kernel developement işleriyle uğraştım birçok kernele katkıda bulundum. Ve bu kategoride benim ilgimi çekiyor. Saçma sapan, aynı konuları açmaktansa; "Linux kerneline nasıl katkıda bulunabilirim? Nasıl Linux üzerinde driverimi yazabilirim?" (örnek manasında diyorum.) Tarzı mantıklı konular açılabilir.
Merhaba arkadaşlar. Linux kullanıcılarına bu soruyu soruyorum, kendim de dahil.
Neden Linux kullanıyorsunuz? Linux'un size kattığı noktalar nelerdir?
Ben sistemimde Dual Boot ile Windows 11 Pro 24H2 ve Arch Linux kullanıyorum. Linux gerçekten epey hızlı çalışıyor, fakat aynı zamanda sistemin her şeyini özelleştirebiliyorum. İstersem farklı bir masaüstü ortamı dahi kurabilirim. Windows'ta ise Microsoft ne sunuyorsa onu kullanmak zorundayım.
Kutsal metnimi buraya da atma vaktim gelmiş. Kısaca anlatmam gerekirse Microsoft beni yarı yolda bıraktı. O yüzden Linux artık en iyi kankam.
1 yıllık Linux deneyimim
Giriş (arka hikaye) Bundan tam 1 yıl önce bir 1 nisan sabahıydı. Bir gün öncesinden aldığım haber yüzünden yapacağım şeyler, benim kaderimi sonsuza kadar değiştirecekti. O haber Steam'in 1 ocak 2024'te Windows 8.1 ve 7 desteğini çekmesiydi. Zaten 8.1'in günlerinin sınırlı olduğunu, çoğu...
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
EA SPORTS WRC oyununa kernel'de çalışan anti cheat geldiği için üzülerek Linux kullanmaya son vermiş bulunuyorum.
Ben de vanguard sonrası LoL'e veda ettim, (anticheat yüzünden wine'da çalışmıyor). o7EA SPORTS WRC oyununa kernel'de çalışan anti cheat geldiği için üzülerek Linux kullanmaya son vermiş bulunuyorum.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
WRC benim için bir yaşam tutkusuBen de vanguard sonrası LoL'e veda ettim, (anticheat yüzünden wine'da çalışmıyor). o7
Ben de vanguard sonrası LoL'e veda ettim, (anticheat yüzünden wine'da çalışmıyor). o7
Microsoft, CrowdStrike olayından sonra programların kernel seviyesinde çalışmasını limitleyebilir diye duymuştum. Bu olursa Linux için çok güzel bir olay olur.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Microsoft geri vites yapar gibi yapıp 1 ya da 2 ay sonra kaldığı yerden devam ediyor.Microsoft, CrowdStrike olayından sonra programların kernel seviyesinde çalışmasını limitleyebilir diye duymuştum. Bu olursa Linux için çok güzel bir olay olur.