16946

Becerikli
Özellikle İslam dininin baskın olduğu ülkelerde, hatta yönetim şeklinin Kuran'a göre olduğu ülkeler neden bu kadar gelişmemiş, modernleşmemiş, kadınlara saygı duyulmayan, ağaç, hayvan hatta kadın bile olmanın zor olduğu ve hiçbir turistin adımını dahi atmadığı ülkeler oluyor?

Müslümanlara göre Allah, Kuran-ı Kerim diye bir kitap gönderdi ve bu kitapta yazılan her şey doğru. Sonuçta yaratanın kitabı. Hatta çoğu kişi yönetim şeklinin şeriat, yani Kuran'a göre olmasını istiyor.

Peki neden daha kaliteli yaşamak için Hıristiyan ülkelere gidiyorlar? Onların dini, kitabı en doğrusu ise neden o dinin olduğu yerlerde, kadınlar hayalet gibi geziyorlar da erkeklere hiçbir kural yok, en basiti Kuran-ı Kerim'in kurallarının yaşatıldığı ülkelerde neden bu kadar kadına şiddet, tecavüzü ve çocuk evlilikleri var?

Sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gayet de gelişiyor. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri en iyi örnekleri.
Pakistan, Afganistan, İran, Irak, Suriye?
''Gelişmiş'' kelimesinden ne anlıyorsunuz? Buralarda yine sadece gözleri görülen kadınlar hatta hayvanlar tecavüze uğruyor.

Dediğiniz yerlerden bilim insanı çıktığını da görmedim.

Pakistan, Afganistan, İran, Irak, Suriye?
''Gelişmiş'' kelimesinden ne anlıyorsunuz? Buralarda yine sadece gözleri görülen kadınlar hatta hayvanlar tecavüze uğruyor.
Ona bakılırsa Çin, Brezilya, Rusya gibi ülkeler çok mu gelişmiş (Devlet olarak demiyorum sosyoekonomik olarak diyorum.)?
Ayrıca bana Dubai’de bir tane tecavüz, işkence olayı gösterir misin? Az önce meraktan bayağı aradım, bulamadım. Suudi Arabistan’da ise önceden dediğiniz gibi çok fazla işkence olayı yaşanıyordu ama orası da laikleşmeye başladı son yıllarda.

Din denilen şey ile fazla kafayı yorup bilimi reddettiği için. Her şeyi inandığın tanrıdan beklersen, kendi sonunu kendin getirirsin.

İşte bu yorumuna imzamı atarım. :kalemtutanel: Hani merhum başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun bununla ilgili çok güzel bir sözü var; "Arap kültürünü İslamiyet sanmakla, Avrupa kültürünü medeniyet sanmak aynı hatadır."

Ona bakılırsa Çin, Brezilya, Rusya gibi ülkeler çok mu gelişmiş (Devlet olarak demiyorum sosyoekonomik olarak diyorum.)?
Ayrıca bana Dubai’de bir tane tecavüz, işkence olayı gösterir misin? Az önce meraktan bayağı aradım, bulamadım. Suudi Arabistan’da ise önceden dediğiniz gibi çok fazla işkence olayı yaşanıyordu ama orası da laikleşmeye başladı son yıllarda.
Olay çok yanlış anlıyorsunuz ben de deliriyorum. Gelişmişlik deyince akla bilim, eğitim, hukuk geliyor. Çin'e gelişmemiş mi diyorsunuz gerçekten :D
Dediğiniz Arap ülkelerinin ülkelerinde şansa bu kadar petrol çıkmasa pek de bir şey değiller. Petrol var diye zenginler, öyle mi? Adamlar havluyla geziyor. Ama Ronaldo'yu, Neymar'ı aldılar abi, çok gelişmişler. Bir tane bilim insanı söyle çıkmış Avrupalılar gibi bir şeyler icat etmiş falan, söyle.

Özellikle İslam dininin baskın olduğu ülkelerde, hatta yönetim şeklinin Kuran'a göre olduğu ülkeler neden bu kadar gelişmemiş, modernleşmemiş, kadınlara saygı duyulmayan, ağaç, hayvan hatta kadın bile olmanın zor olduğu ve hiçbir turistin adımını dahi atmadığı ülkeler oluyor?

Müslümanlara göre Allah, kuran-ı kerim diye bir kitap gönderdi ve bu kitapta yazılan her şey doğru. Sonuçta yaratanın kitabı. Hatta çoğu kişi yönetim şeklinin şeriat, yani Kuran'a göre olmasını istiyor.

Peki neden daha kaliteli yaşamak için Hristiyan ülkelere gidiyorlar? Onların dini, kitabı en doğrusu ise neden o dinin olduğu yerlerde, kadınlar hayalet gibi geziyorlar da erkeklere hiçbir kural yok, en basiti kuran-ı Kerim'in kurallarının yaşatıldığı ülkelerde neden bu kadar kadına şiddet, tecavüzü ve çocuk evlilikleri var?

Sizce?

Hocam çok da fazla yorum yapmak istemiyorum lakin İslam bir tık baskıcı bir din ve oraya buraya sündürülebilir bir din. Yani mesela İslam'da normalde kapanmak yok o yok bu yok lakin şu an herkes türban takıyor. Mesela full peçe giyinmek de yok. O Arap kültürü, dinde yok.
Peygamber Muhammed hiç sünnet olmadığı için ona doğuştan sünnetli diyorlar ama herkesi tak tak kesiyorlar.

Ayrıca eskide kalmış bir din. Her ne kadar din adamları şu an zorlamaya çalışsa da bu din eski, yani gitmiyor.

Yabancı ülkerler kafalarına göre gelip bombaladığı için olabilir mi?
Günümüzde İran, Irak ve Afganistan gibi yerler gelişmemiş yerler olsa bile bundan 40-50 sene önce kendi kendilerini yöneten az çok oturmuş bir düzenin olduğu ülkelerdi. Sonra Amerika, demokrasiyi getirdi ve her şey karıştı.