Neden NVIDIA fanboylar var?

4060 konusuna gelmişken VRAM sorunları fazla. Ama AMD ekran kartları insanlara yetiyor.
Olay yetme değil. Olay stabilite. 5090 her işine yarar. Ama stabil olmadığını düşün? Hep drop hep crash. Ne anlamı kalır o kartın? Bu Tofaş'ı altın kaplama yapmaya benzer o zaman.

İki marka da sorunlu aslında. NVIDIA'yı çok severim bu arada ama mesela AMD gibi seçenekler varken 130 gibi paralar dökmek bence saçma.

İki markada sorunlu aslında. NVIDIA çok severim bu arada ama mesela AMD gibi seçenekler varken 130 gibi paralar dökmek bence saçma.

NVIDIA kartlar karaborsaya düştü zaten dış basını takip edenler bilir.

Karaborsa olmadan evvel NVIDIA ile AMD arasında %20 falan fark vardı şimdi fark katlanarak yükseliyor çünkü NVIDIA öğrenciler için bile
AI model kullanın çalışmalarınızdaki verimliliği artırın diye pazarlama yapıyor.

Olayın hem oyun, hem de AI tarafı var ve gençler AI kurmaya/oynamaya, çeşitli modelleri denemeye de çok meraklı.

AMD AI bile çalıştıramıyordu şimdi yavaş yavaş mesela 9070XT'de Gemma-Qwen gibi AI'leri stabil oynatmaya başladı biraz uğraşla.

Canları ne zaman isterse, keyifleri nasıl eserse oldukları için millet aman AMD'yi mi bekleyeceğim ben deyip NVIDIA'ya abanıyor çünkü orada her şey hazır ve tam teşekküllü fakat şu an üretim yok gibi bir şey, üstüne bir de büyük alıcılar eldeki malları topluyor bir fiyat patlatıp bir vurgun daha yapmak için.

Pandemi döneminde coin kazma hikayesi gibi bir durum var şu anda ne zaman biter bilinmez.

AMD bile artık rekabeti bıraktı. Üst seviye bir kart üretmiyor bile. Sadece var olmak için var şu an piyasada.
AMD farkında artık insanlar hep NVIDIA gidiyor hani bilmiyorlar ekran kartlarını ve sürü psikolojisi nedeni ile bu yüzden AMD bırakmalı rekabeti. Aslında açayım konuyu "Neden insanlar ekran kartları hakkında bilgisi olmadan NVIDIA gidiyor ve canı pahasına savunuyor?" sorum bu.

Arkadaşımdan gideyim, hiç AMD kullanmadı.
İnanın kullanmamış olması onun ruh sağlığı açısından daha iyi olur. Amd beni az çıldırtmadı zamanında. İşlemci konusunda bir şey demiyorum ama ekran kart deneyimim rezaletti.

İnanın kullanmamış olması onun ruh sağlığı açısından daha iyi olur. Amd beni az çıldırtmadı zamanında. İşlemci konusunda bir şey demiyorum ama ekran kart deneyimim rezaletti.
Ama tecrübe daha iyi değil midir? Arkadaşım full performans istiyor hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…