Neden NVIDIA fanboylar var?

Hani saf performans açısından AMD daha iyi değil mi?

Fiyatına göre AMD kartların kas gücü daha iyi ancak AMD kartlarda çeşitli sorunlar oluyor. Takılma, mikro takılma, FPS düşüşü, oyunun ya da PC'nin çökmesi vs. NVIDIA kartlarda da olabilir ama AMD kartlarda daha yaygın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece yatırımlık bile alınabilir seviyede marka adı satıyor çünkü. İkinci elde RTX 30 serisinden itibaren neredeyse değer kaybı çok az (Enflasyon farkını katmazsanız, aldığınız fiyata satabiliyorsunuz, enflasyon da bizim devletin suçu.) Bir nevi ekran kartı piyasasının Apple'ı muamelesi çekiliyor. Bir aya yakın süredir her gün ikinci el ekran kartı piyasasını takip ediyorum ve AMD'nin aynı nesil kartlarıyla aralarında performans olarak uçurum olmasa da fiyat olarak uçurum var, aslında AMD'nin önceden yediği hurmaların şimdiki neticesi bu, RTX 50 - RX 9000 serilerinde sıfır kart alacaksanız hangisini uygun bulursanız almalı ama eski nesillerde cidden uçurum var ikinci el piyasasında fiyat olarak, çünkü marka adı ve o dönem "Çok stabildi ya!" algısından.

Bir de Bulldozer mimarisi döneminde yapılan termal hatalardan dolayı da sen ben bunların geçtiğinin farkında olsak da çok bilgisayar toplama hakkında bilgisi olmayan insanlar daha hala AMD şöyle sıcak böyle sıcak diyor ya da RX 400-RX 500-RX 5000 serisi zamanında alınan o ünlü WattMan hataları, driver güncelleyince başlayan frametime spikelar falan, insanlar Bacon'un 4 putu gibi, aşamıyor bazı söylemleri.

Yani kısacası, zamanında pazarlamada yapılan doğru adımlar ve AMD'nin yaptığı bazı hatalar bunlara sebep oldu, 2026 itibariyle sıfır alınacaksa inanılmaz bir fark olduğunu düşünmüyorum.

AMD şu an sütten çıkmış ak kaşık değil tabii.

İşte bak, bunu ben de diyorum; hani hala sorunu var AMD ama tabii AMD bunları kapatabilir gibi geliyor bana. İnsanlar sürü psikolojisi nedeniyle alıyor gibi geliyor bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte bak bunu bende diyorum, hani hala sorunu var AMD ama tabii AMD bunları kapatabilir gibi geliyor bana. İnsanlar sürü psikolojisi nedeniyle alıyor gibi geliyor bana.
Nvidia'nın Pascal mimarisi döneminde yaptığı pazarlama ve F/P oranı kartlar hala aynıymış gibi muamele görüyor. GTX 1050Ti, GTX 1060 ciddi F/P kartlardı, 2026 itibariyle 5050 ya da 5060/Ti'da böyle bir durum söz konusu değil ama hala öyleymiş gibi muamele yapılıyor.

Haklısın, başta dediğim gibi RX 9060 XT 16 GB varken 5060 alınmaz.

İleride 7080 200.000 TL de olsa alacağım mesela. Hanıma bile söyledim bunu
Nvidia fanboylar bundan dolayı var;

9070XT' nin UVli versiyonundan bile daha az güç tüketerek kat be kat fazla RT+PT ve genel performans;

Teknoloji bildiğini sanan cahillerin bilinçsiz kullanıcıları manipüle etmesinden kaynaklı ortaya çıkan sorunsaldır. NVIDIA'da sorun yaşayanlar sorun yaşadığında "teknoloji şans işidir" demekten çekinmiyorken AMD'de sorun yaşayınca Lisa Su'ya kadar sövülmedik değer bırakmıyor

Her firmanın fanboyları var maalesef. Kör şekilde bir markayı savunanlara da laf anlatılmıyor. Bilgileri internette, sağda solda duydukları ezberlerden ibaret olan insanlar da araştırmadan, sorgulamadan savunuyor.

Yaşattığı sorunlardan ötürü hiçbir zaman AMD ekran kartı almadım. Hata ile uğraşmak istemediğimden dolayı tercihim NVIDIA olmuştur. NVIDIA'nın driver stabilitesi bile yeter almak için.

Ünlü düşünür Bob Marley şöyle demiştir: "Dünyalar kadar AMD ekran kartın olacağına bir tane sağlam NVIDIA ekran kartın olsun."(!)

Son düzenleme:
İşte duy bakalım sosyal medyadan al bakalım NVIDIA sonra bozulur "şans" derler. Saçma yani AMD gerçekten güçlü kartları var ama dediğim gibi sütten çıkma ak kaşık değil.

Ya arkadaş hata dediğin şey zaten hepsinde var bir şekilde. Bu şirketleri insanlar yönettikleri için ve hatasız kul olmadığı için hatasız şirkette yok. İşte burada "hangisinde daha çok hata var?" kısmına girmek gerekmez mi? Bir de NVIDIA yapay zekâ tarafında aşırı güçlü hala. Hani illa kanıtlamam gerekirse diğer forumda bunun hakkında 1'den fazla konu açarak herkesin yazdığı paragrafları okudum ve YT videolarına bakmıştım. Herhalde bu zamana kadar yaptığım en büyük çaplı araştırmaydı He bu süre içerisinde NVIDIA'da, AMD kadar şikayette okumadım. He en son modelleri bu arada cidden hata oranı genel olarak sanırsam az ve yapay zekâ güncellemeleri de geldi Redstone ve FSR 4 gibi. Lakin hala NVIDIA kadar iyi değil ki oyun yapımcıları optimizasyon konusunda da zaten sırtını yapay zekaya yaslamıştı sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…