Bir ikinci el konusu haftalık AMD kötüleme konusuna döndürülmüştü, haftalık Nvidia övme konusu da gelmiş
. Nvidia sorunsuz diyen arkadaşlar, çıkışından sonra aylarca düzelmeyen 5000 sürücülerine ne diyecekler acaba? Hala yanan kartlara ya da. O kartların yanmasının tek sebebi o konektör, o konektörün de tek var olma sebebi Nvidia'nın PCI-SIG'e yaptığı baskı mesela. Sadece baskı da değil, konektörün fiziksel güç limitini yazılımla overwrite eden ve güvenlik faktörünün içine eden yine Nvidia, tasarımında daha küçük kafa ve AWG kullanılmasına sebep olup hat dengelemesine engel olan da yine Nvidia. Ya da durmadan yapılan fiyat artışlarının arkasında yine Nvidia var mesela, açık açık bizim sektörü boşverdiklerini ve önemsemediklerini belirtiyorlar, çünkü bize 1 birim kara sattıkları çipleri kuruluşlara 10 birim karla düdüklüyorlar. Ama bizim güzelim insanımız ağzımıza eden firmayı ana babaları bellemişcesine benimsiyor işte, ne yaparsın?
Driver stabilitesi ise fazlasıyla abartılan bir şey, gerçek ama abartılıyor. Kaç yıldır AMD'deyim, buradaki herkesten çok eleştirebilirim, ki eleştirdim/tiriyorum da. Ama forumdaki Nvidia güzellemesi akıl mantık alır bir düzeyde değil artık.
Acaba neden mesela, düşündünüz mü hiç? Biri diğerinin 2 katı fiyata satılıyor olmasın sakın? Biri 78'ken diğeri 39, biri 55-60'ken diğerini yine 27-30'a aldık. Şu yorumun 5090-HD6850 karşılaştırmasından hiçbir farkı yok. Ha diyorsanız ki aradaki kart başı 39 lira kurban olsun buradaki bütçe canavarlarına ben karşılarım, valla severiz Nvidia kullanmayı
Bir kıyas yapacaksanız da yer, zaman, context, bütçe vb. şeylere göre yapın. Geçenlerde de biri ikinci el 1400 liraya aldığı kartın bozuk çıkması hakkında konu açmış, sevdiğim tatlı bir abimiz de geldi yazdı altına "Ben sıfırını bile önermiyorum AMD'nin
" diye. Abey sen yapma bari
. Sonra konu tabii ki AMD kötüleme merkezine döndü. Yav şimdi 1400'lük 13 yaşındaki kartın bozulması nerede, sıfır AMD alınmaz yargısı nerede? Neden hani, ne alaka?
Burada AMD seven biri olarak şunu da derim ama, kapatmıyorlar. Nasıl Nvidia kurumsallara yaslandıysa, AMD de işlemcilere yaslı şu an. Birilerinin kafasına saksı düşse de rakip olmaya çabalasalar, Zen dönemindeki gibi.