21931

Deneyimli
Makaleler
1
Bu sefer soru farklı, neden oyunlara para veriyorsunuz? Gerçekten firmaya destek olmak için mi yoksa vicdanı açıdan mı? Veya online için mi?

İndie oyunlara destek amaçlı para veriyorum cidden bu günler sağlam oyun çıkarıyorlar helal olsun. Ama büyük şirketlere vermem zaten çok hayran kitlesi var ben verince onlara sakız parası gibi gelir paramı çöpe atmış gibi hissederim.

Online ve başarımlar benim için en büyük neden. Ayrıca bazı modlar oyunların sadece orijinal sürümünde çalışıyor. Indie bir oyunsa da yapımcıya destek sağlıyoruz.

Bu sefer soru farklı, neden oyunlara para veriyorsunuz? Gerçekten firmaya destek olmak için mi yoksa vicdanı açıdan mı? Veya online için mi?

Şahsi konuşacaksam online için. Hikayeli oyun oynamak istersem crack indiririm, arkadaşlarımla oynayacaksam 119 dk sonra iade ederim. Pico park ı bile bu şekilde 199. dakikada iade ettim.

Kaliteli yapımlara ve kaliteli DLC'lere sahip olmak için veriyorum. Oyun içindeki ögeleri alırsam da kâr amaçlı alıyorum.

En ufak bir şey için satırlarca, paragraflarca kod yazıp üstüne bunun için gözleri ekran başında bozmaya kadar giden bu süreçte terlerini akıtan geliştiriciler, karakter animasyonlarını tamamlamak için kırk taklalar atan insanlar, ses sanatçıları, modellemeler, grafikerler ve daha niceleri...

Ufak tefek spoiler olabilir. Ona göre bu videoları açın:

Bunca emeğe karşın evlerine gittikleri zaman ailelerine evlatlarına bakabilecek ceplerinde paraları olsun. Olmasın mı? O zaman oyun geliştirmeyi bırakıp başka mesleğe yönelebilirler. Bir daha da güzel oyunlar çıkmaz.