Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

Neden PC için DualSense ve Xbox kontrolcüleri önerilmiyor? Genellikle DualSense için "PlayStation'da kullanmayacaksanız kesinlikle uzak durun" denildiğini görüyorum. Neden böyle deniliyor?

Gereksiz olduğu için. Mesela DualSense'in bir sürü özelliği var, hangi birisini kullanacaksın PC'de? Xbox belki olur ama onda da drift olma ihtimali var, zırt pırt pilini değişmen gerekecek, pille uğraşmayayim desen ek aparatları var dünya para. Çok daha iyi alternatifler var PC için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz olduğu için. Mesela DualSense'in bir sürü özelliği var, hangi birisini kullanacaksın PC'de? Xbox belki olur ama onda da drift olma ihtimali var, zırt pırt pilini değişmen gerekecek, pille uğraşmayayim desen ek aparatları var dünya para. Çok daha iyi alternatifler var PC için.
Genellikle potansiyometre stick kullandıkları için önerilmiyor gördüğüm kadarıyla.

Fakat benim şu anda kullandığım 8BitDo Ultimate C Gamepad'de de potansiyometre kullanılıyor diye biliyorum. Nisan 2024'te Çin'den almıştım ve 730 TL vermiştim. O dönemde 730 TL'de F310 satılıyordu ve F310 gerçekten berbat.

Şu anda daha farklı markaların ürünleri öneriliyor gördüğüm kadarıyla.

DualSense, Xbox kollari potansiyometre stick kullanıyor; PS5 yoksa hayatta alınacak bir kol değil. Xbox kolunun ustelik pilli olmasi da fiyatina gore bayagi eksi, bir logo var diye o kadar para vermeye gerek yok. Stick Drift garanti ikisinde de.

DualSense, Xbox kollari potansiyometre stick kullanıyor; PS5 yoksa hayatta alınacak bir kol değil. Xbox kolunun ustelik pilli olmasi da fiyatina gore bayagi eksi, bir logo var diye o kadar para vermeye gerek yok. Stick Drift garanti ikisinde de.
Yalnız benim Nisan 2024'te Çin'den aldığım 8BitDo Ultimate C'de de potansiyometre kullanılıyor. 730 TL'ye almıştım. O dönemde 730 TL'ye ancak Logitech F310 gibi çöpler alınıyordu Türkiye'den.

Şimdiki Gamepad tavsiyelerinde özellikle daha farklı markaların tavsiye edildiğini görüyorum.

Yalnız benim nisan 2024'te Çin'den aldığım 8BitDo Ultimate C'de de potansiyometre kullanılıyor. 730 TL'ye almıştım. O dönemde 730 TL'ye ancak Logitech F310 gibi çöpler alınıyordu Türkiye'den.

Şimdiki gamepad tavsiyelerinde özellikle daha farklı markaların tavsiye edildiğini görüyorum.

Evet, hall effect, TMR stickler cok daha mantikli potansiyometre sticklere gore. Nova 2 Lite daha mantikli kalıyor, stickleri TMR ile yarisiyor.

Peki benim 2024'te aldığım gamepad ne kadar götürmeye devam eder sizce? Oyunları genellikle klavye ve fare ile oynuyorum, gamepad çoğunlukla boşta duruyor.

Ne kadar kullandığına ve ne kadar sert oynadığına bağlı. Bir şey soylemek zor. Fiziksel olarak en çabuk tetik tırnakları kırılır.

Ne kadar kullandığına ve ne kadar sert oynadığına bağlı. Bir şey soylemek zor. Fiziksel olarak en çabuk tetik tırnakları kırılır.
Neredeyse hiç kullanmıyorum ki :D Çok nadiren telefona takıp uzaktan oyun oynadığım oluyor, o da ayda ortalama 1-2 saat ancak.