Learnof

Üstün
Makaleler
2
Nedenini bilmiyorum ama arayüzünden tutun da bilgisayarımda bulunuyor olmasına kadar rahatsızlık duyuyorum. Mesela Crew 2 indirime girdi, gayet de büyük bir indirim ama Epic'te daha ucuz olmasına rağmen ben Steam'den almayı tercih ettim. Popüler kültürün kölesi mi olmuşum yoksa gerçekten Epic Games bu tepkiyi hak ediyor mu?

Bir topluluk yok çünkü. İnsanlar Steam'i sadece oyun oynamak için kullanmıyor. Sosyalleşmek için de kullanıyor. Kim var, kim yok görüyorlar. Yorum yazıyorlar. Başkalarının yorumlarını okuyorlar. Yorumlarda etkileşime geçiyorlar. Kendi sayfalarını özelleştirip, başkalarını da takip ediyorlar.

Linux dağıtımı olmamasına rağmen SteamOS'te bile kullanıyorum. Bence atölye desteği olmayan oyunlar için en iyi seçenek.

Son düzenleme:
Steam'deki akıcılık Epic Games'te yok. Çok kasıyor. Eski sistemimle Epic Games'te kütüphane ekranına ulaşana kadar Steam'de çoktan oyunu oynayıp sıkılıp kapatıyordum.

Atölye desteği zaten en büyük farkı yaratıyor bunun dışında arayüz kalitesi, oyun yorumları, rehberleri büyük fark yaratıyor. Bunun Steam oyunu satın aldığın zaman "oyunu almışsın" hissi yaratıyor. Oyun sırasında Shift+delete ile arkadaşlarınla konuşabileceğin, kol ayarları yapabileceğin, internette gezebileceğin, not alabileceğin bir arayüz sunuyor. Epic ise oyunu aldın hadi kolay gelsin deyip aradan çekiliyor.

Çünkü berbat ötesi bir ara yüze sahip. Bir iki tık daha ucuza vermeleri tabii ki güzel bir şey ama arayüz, indirme problemleri, hantal çalışması, bazen aşırı kaynak tüketmesi, mod desteğinin olmaması, topluluk alanının olmaması.

Steam bir oyun kültürüdür, bir sosyal medyadır. Bizim ülkemizde pek kullanılmıyor ama Steam'in topluluk alanlarında çok güzel anılar biriktirdim ben.

Atölye desteği zaten en büyük farkı yaratıyor bunun dışında arayüz kalitesi, oyun yorumları, rehberleri büyük fark yaratıyor. Bunun Steam oyunu satın aldığın zaman "oyunu almışsın" hissi yaratıyor. Oyun sırasında Shift+delete ile arkadaşlarınla konuşabileceğin, kol ayarları yapabileceğin, internette gezebileceğin, not alabileceğin bir arayüz sunuyor. Epic ise oyunu aldın hadi kolay gelsin deyip aradan çekiliyor.
Tam olarak bu. :thumbsup:

Steam topluluğunun yarısı etmiyor çünkü. Steam'in sağladığı özelliklerin çoğu Epic Games'te yok. Adamlarda bir aralar başarım sistemi yoktu mesela. Ha ben bir oyunu Steam'den daha ucuza almak için Epic Games'in o beğenmediğim arayüzünü göz ardı ederim, sıkıntı yok. Steam kadar gelişmiş bir platform olmamasına katılıyorum ama yiğidi öldür, hakkını yeme derler: Ücretsiz oyun gibi yeri geldiğinde nimet haline gelen bir sistemi barındırıyor, halen TL bazından oyunlar satılıyor ve yeri geldiğinde oyunlar Steam'den daha ucuza geliyor.