Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
1783108435446.webp

Son düzenleme:
Sormaktan çekindiğiniz "FPS gerçekten artıyor mu?" sorusuna ciddi yanıt vermemi isteyen var mı? :D

Aslında belki aşırı düşük PC'lerde oyunu hızlandıracak ve sadece çok yakın haritayı yükleyecek mod bile yazılabilir.

Video da RAM ayarı yapacağız dediğinde timing ayarlayacak sandım, meğerse XMP & EXPO falan açtı :D İlk CS testinde sanırım grafik ayarları yüksekte falandı. Baştan EXPO açık grafikler düşük şekilde test etseydi bir fark olmazdı. XP döneminden kalma 1-2 ayar gösterdi, orada da Pentium 4 kullanırdık, DPC latency yapardı; günümüz işlemcilerde ne kadar etkisi olur tartışılır :D

Video da RAM ayarı yapacağız dediğinde timing ayarlayacak sandım, meğerse XMP & EXPO falan açtı :D İlk CS testinde sanırım grafik ayarları yüksekte falandı. Baştan EXPO açık grafikler düşük şekilde test etseydi bir fark olmazdı. XP döneminden kalma 1-2 ayar gösterdi, orada da Pentium 4 kullanırdık, DPC latency yapardı; günümüz işlemcilerde ne kadar etkisi olur tartışılır :D

Ben de şuradaki timing'leri girecek sandım AM5 sistemde ama 6000 CL36 Micron modüller var, istese de giremez. Düz EXPO ancak stabil kalabiliyor diğer çiplerde. @CRT_User

Ben de şuradaki timing'leri girecek sandım AM5 sistemde ama 6000 CL36 Micron modüller var, istese de giremez. Düz EXPO ancak stabil kalabiliyor diğer çiplerde. @CRT_User

Ben de RAM ayarlayacağız deyince 1-2 timing yapacak sandım, meğerse EXPO açtı, bıraktı. Bunu zaten her kullanıcı yapmıyor muydu :D 2023'de topladığım sistemde 6000 CL 36 belleklerim Hynix M die mi ne çıkmıştı. Ayar yaparak 65-70 ns'den 57-58 ns görmüştüm. Peki amca ne diyor bu Micron bellekler hakkında? Akıcılık fark etmez deyip EXPO açıp mı kullanıyor? :D