- Makaleler
- 14
Son düzenleme:
Gökyüzünü de silersek?Bir tüyo da ben vereyim. Kamerayı gökyüzüne tutarsan FPS daha çok artıyor kardeşim, araştırmanı öneririm.
Video da RAM ayarı yapacağız dediğinde timing ayarlayacak sandım, meğerse XMP & EXPO falan açtıİlk CS testinde sanırım grafik ayarları yüksekte falandı. Baştan EXPO açık grafikler düşük şekilde test etseydi bir fark olmazdı. XP döneminden kalma 1-2 ayar gösterdi, orada da Pentium 4 kullanırdık, DPC latency yapardı; günümüz işlemcilerde ne kadar etkisi olur tartışılır
![]()
Hocam, bu konularda sizden daha bilgilisini görmedim, tebrik ederim gerçekten büyük emek var.Amca izleyen tayfa da aynı. Adamlar 6000 CL28 üzeri hakkında haberleri yok, deneyim etmemişler ya da cesaret edemiyorlar, gereksiz olduğunu düşünüyorlar vs. 6600 CL24 sadece yurtdışında açılabiliyor demiş mesela bir tanesi. CL22 açılsa onu da açardık, 4400 MT/s'de ancak açıyor CL22 şu anda DDR5'te.
MSI amcanın sponsoru, biraz da onla sıkman lazım. ASUS olsaydı sıkardık, herkes kendi sponsoru ile ilgilenecek bundan sonra.
tRDRDSCL ilk 4 deneyeceksin, sorun çıkarsa 6...
Ayhan abi gözünü seveyim sence konu RAM mı?FPS artıracağız diye araçları sildik.
Eki Görüntüle 262882
Ben de RAM ayarlayacağız deyince 1-2 timing yapacak sandım, meğerse EXPO açtı, bıraktı. Bunu zaten her kullanıcı yapmıyor muyduBen de şuradaki timing'leri girecek sandım AM5 sistemde ama 6000 CL36 Micron modüller var, istese de giremez. Düz EXPO ancak stabil kalabiliyor diğer çiplerde. @CRT_User
Hocam, bu konularda sizden daha bilgilisini görmedim, tebrik ederim gerçekten büyük emek var.Amca izleyen tayfa da aynı. Adamlar 6000 CL28 üzeri hakkında haberleri yok, deneyim etmemişler ya da cesaret edemiyorlar, gereksiz olduğunu düşünüyorlar vs. 6600 CL24 sadece yurtdışında açılabiliyor demiş mesela bir tanesi. CL22 açılsa onu da açardık, 4400 MT/s'de ancak açıyor CL22 şu anda DDR5'te.
MSI amcanın sponsoru, biraz da onla sıkman lazım. ASUS olsaydı sıkardık, herkes kendi sponsoru ile ilgilenecek bundan sonra.
tRDRDSCL ilk 4 deneyeceksin, sorun çıkarsa 6...