Ben insanların aksine profil olayını pek sevmiyorum. Oyunları da gizlide tutuyorum. Ekran görüntüsü paylaştığım oluyor. Açıkcası onun dışında sosyal olarak sunduğu şeyleri kullanmıyorum.
Bunun dışında Steam'da oynadığım oyunlara bitirdiklerim ve başarım etiketi diye etiket atıyorum. Böylece hangilerini oynadım not almış oluyorum. Elbette yedek olarak Backloggd sitesine de kaydediyorum. Belki bunun alternatifi olduğundan ne gerek var gibi düşünenler olabilir.
Onun dışında kütüphane arayüzünde oyun araması, önerdiği oyun kısmı falan güzel. Mağazada benzer şekilde oynadığım oyunlara göre güzel öneriler yapıyor. Beni Steam'da en çok tutan şey bu. Eskiden beri alışığım değil, buraya girince bir şeyler oynayasım geliyor hissini verdiğinden. O da detaylı ayarlar, iyi öneri sistemi ve anlaşılır arayüz ile sağlanıyor. EA ve Ubisoft'dan bile daha dandik bir arayüzle Epic Games'in bunu sağlayabilmesi imkansız duruyor.
Epic Games performans sorunları eskiye göre az. Halen altyapısı berbat bence ama büyük oranda iyileştirdiler. Teknik olarak oyun indirirken, launcher kapatırsanız baştan başlaması gibi sorunları da var. Kontrolcüler için sürücü destekleri yok. Ekran görüntüsü sistemi bence önemli, insanların bunları paylaşabileceği ve oyun topluluğu ile tartışabileceği bir foruma ihtiyacı var. Ortak platform oyunlarında Ubisoft'da en azından Epic Games başlatıcısına gerek kalmıyor. EA ile de o işi çözse güzel olur.
Ama arayüze gelince yukarıdaki Steam'a ait hiçbir şey yok. Mağazasını da UE motoru kullananlara destekleyeceğim diye, UE ile yapılmış ders projeleri veya kriptocu oyun tutturacağını sanan, köeşeyi kolay paradan dönen iddiacı tayfanın geliştiricilerin vaktini çalarak yaptırdığı oyunlarla dolu. Kısaca sadece AAA oynayıp salan biri değilsen, mağazada oyun aramak eziyet. Kütüphane de benzer şekilde, ücretsiz oyunlar ile doldurmaları belki kütüphanemizde takılırlar gibi düşündürür olabilir. Ama tam tersi o kalitesiz kütüphaneyi iyice karmaşıklaştırıyor.
Bunlar basit şeyler gibi gelebilir. Ama Steam'da bu güncellemelerin çoğunu Epic Games gelince vermeye başladı. Bu güncellemelerden bazıları gelmeden bile kütüphane arayüzü Epic Games'den daha iyiydi. Platformda çok oyun olması, uygun oyun olmasından ziyade açıp dur şu oyuna güncelleme gelmiş bakayım. Şu öneri iyiymiş oynayayım dedirtecek şeyler yok.
GoG bile bu konularda daha iyi. Adamların ana odağı Witcher, Cyberpunk 2077 falan. Bundan arta kalan küçük ekipleri hem eski oyunları platforma getirmek için firmalarla iş yapıyor, oyunlara güncelleme sunuyor, mağazayı denetliyor, forumlarını ayakta tutuyor falan.
@Black Plague Tencent yönetse gene iyi Tim diye bir deli yönetiyor. Tim abimizin UE tarafındaki emeğine saygımız var. Ama CEO olacak kapasitesi maalesef yok. Parasal hırsları ile etrafa saldıran ve istediği olmayınca oyuncuya bile ağlayan garip bir düşünme yapısı var. Tencent bu arada %50 hissesine sahip, kişisel düşüncem UE oyun tarafı iyi gitmezse(elbette batar demiyorum) geriye kalan hisseleri Tencent alma ihtimali yüksek. Çünkü Çin'de anime yani onların deyimiyle Donghua'ların hepsini oyun motorları ile üretiyorlar. Bu belki Pixar gibi animasyon seviyesine de çıkabilir. Açıkcası o tarafta nasıl paralar dönüyor bilmiyorum, ama üretimi daha basit ve sorunları daha az olduğundan, bu ücretsiz motorların aktif kullanımı tamamen animasyon üretimine kayabilir.