İnsanlar hangisi kolayına gelirse, arayüzü daha kullanışlı geliyorsa onu kullanıyor. Ben genelde Windows üzerindeyken PHP ile işim olduğu zaman WSL içinde CyberPanel (Apache) kuruyorum.

Daha teknik konularda aralarında fark vardır fakat ben basit kullanıcıyım ve localhostta çalışmak amacıyla XAMPP kullanıyorum. Sebebini bilmiyorum.

Aapanel'i VDS'inizde hosting barındırmak için vb. kullanabilirsiniz. Bu tarz aapanel, hestiacp, plesk, cPanel tarzı yazılımlar web yönetim arayüzü sunan hostinglerinizi direkt kurabildiğiniz yazılımlar. Fakat XAMPP, wamp tarzı yazılımlar yerel bilgisayarınızda anlık bir şey test etmek için vb. kullandığınız basit web sunucusu kurduğumuz yazılımlar.

XAMPP yerine laragon daha hoş geliyor bana açıkçası onu da tercih edebilirsiniz. Tercih meselesi.

XAMPP benim için daha rahat. Biraz da alışkanlık var. Bazı akademisyenlerin kara tahta ve tebeşir kullanması gibi.. outdated ama alışkanlık :)

Kendimce yaptığım şeyleri localde çalıştırıp test etmek için kullanırdım. Arayüzü falan çok basit geliyor bana. Kullanımı da rahat bana göre. Localde test ettiğim şeyleri rahatça alıp sunucuda çalıştırabiliyordum.