Makaleler
5
Selam,

Dün akşamdan beri garip bir sorun yaşıyorum. Nefes alırken sanki göğsümde bir baskı, hafif bir zorlanma oluyor. Genellikle otururken yaşıyorum bunu, ayağa kalktığımda sorun ortadan kayboluyor. Acaba diyorum ki havalar da çok sıcak, o sebeple mi böyle bir şey yaşıyorum? Ama öte yandan, ChatGPT kalp ile de ilgisi olabileceğini söyledi. Bende sol ventrikül dilatasyonu var. 6 ayda bir kardiyolojiye gidiyorum yani aktif bir şekilde izleniyor.

Henüz 6 ay dolmadı ancak sizce de bu yaşadığım sorunun kalp ile bir ilgisi olabilir mi? 6 ayın dolmasını beklemeden randevu alıp doktoruma gitmeli miyim? @Dzeko

Yüksek ihtimal bir şey çıkmaz ama eğer randevu imkanınız varsa bence gitmenizde fayda var. Kardiyolojiye gidebilirsiniz böyle bir problem yaşadığınızı söyleyip. Kimse size niye geldin demez ya da sol ventrikül dilatasyonunu söyleyip acile başvurabilirsiniz göğüs sıkışması ve baskı şikayetiyle. Hızlı bir EKG çekilir ve sizi kardiyolojiye yönlendirebilirler. Benim tavsiyem kısacası gitmeniz yönünde çünkü göğüs baskısı ve zorlanma gibi durumlar genelde maksimum birkaç dakika sürecek şeylerdir problem yoksa eğer. Sıcaklık dediğiniz gibi tabii etki edebilir ama bunu riske etmemek gerek hem kalple alakalı hazır bir probleminiz de var gitmenizde fayda var. Tercihen kendi kardiyoloğunuza gidin. Geçmiş olsun.

Dönüşleriniz için teşekkür ederim hepinize. Alabilirsem en kısa zamanda kendi kardiyoloğuma gideceğim o zaman.
Devlet olsa bile eğer düzenli gittiğin hocaysa randevu almadan acil bir durum diye gidebilirsin. Kapısını tıklatıp hocam dün geceden beri böyle böyle problem yaşıyorum dersen sana yardımcı olur. Randevu aramana gerek yok böyle bir durum için.

Devlet olsa bile eğer düzenli gittiğin hocaysa randevu almadan acil bir durum diye gidebilirsin. Kapısını tıklatıp hocam dün geceden beri böyle böyle problem yaşıyorum dersen sana yardımcı olur. Randevu aramana gerek yok böyle bir durum için.
Anladım hocam, çok teşekkür ederim.

Benim kondisyonum kötüyken ve esnekliğim şuanki duruma göre azken bu durumu yaşardım. Kaburgalarım batardı.

Haftada 1-2 defa koşuyorum 4 aya yakın bir süredir ve bu durumu yaşamıyorum artık.

Siz yine de doktora görünün elbette.