Gece

Üstün
Nepal'de dijital çağın en ilginç siyasi gelişmelerinden biri gerçekleşti. Ülkenin geçici başbakanı, Discord üzerinden düzenlenen çevrim içi halk oylamasıyla seçildi.

Sosyal medya yasakları ve yolsuzluklara karşı sokağa çıkan Z kuşağı, mevcut yönetimi devirmişti.

Türkiye'de ise Discord 339 gündür erişime kapalı.

Son düzenleme:
Keşke birisi yetkisi olan ağabey/ablalarımıza "Yasaklama işiyle sorunlar çözülmez, çözülmüş gibi gösterilir"i anlatsa. Şu Discord yasağı kadar saçma çok az yasak gördüm bu yaşıma kadar. İş yapanları hiç düşünmüyorlar.

Keşke birisi yetkisi olan ağabey/ablalarımıza "Yasaklama işiyle sorunlar çözülmez, çözülmüş gibi gösterilir"i anlatsa. Şu Discord yasağı kadar saçma çok az yasak gördüm bu yaşıma kadar. İş yapanları hiç düşünmüyorlar.
Bu konuda ben de katılıyorum, çoğu kişi Discord'a alternatif kullanılabilecek uygulamalar paylaşsa da Discord'un alternatifi olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Hocam bi' anlık gaz ile yasakladılar büyük ihtimal şu an unuttular. Konu gündeme gelene kadar açılmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord'un alternatifi olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Aynısını YouTube için söylerdim zamanında hep, TikTok'un çıkması ve insanların odak noktasının azalmasıyla bir anda uzun videoların yerini kısa videolar aldı ve çoğu sosyal medya taklit edilirken taklit eder duruma düştü. Instagram reels, YouTube shorts vs.

Bu konuda ben de katılıyorum, çoğu kişi Discord'a alternatif kullanılabilecek uygulamalar paylaşsa da Discord'un alternatifi olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Alternatife gerek yok DPI olan internet servis sağlayıcı kullanıcıları GoodByeDPI veya VPN ile, DPI olmayanlar zaten direkt DNS ile giriyor hala sorunsuz şekilde kullanıyoruz. Bu yasak Türkiye'de belki toplam 3 kişinin falan Discord'a erişmesini engellemiş olabilir. Yine de insanları böyle metodlarla uğraştırmak yerine DPI denilen garabetin tamamen kaldırılması, internetin sansürsüz olması gerekli tabi.

Haberi ilk gördüğümde Discord ile ilgili bir gelişme olduğunu sanmıştım. Adamlar, başkanlarını Discord’dan seçmiş. Geleneksel seçim uygulaması bitecek diyebilir miyiz?🤠