5707

Başarılı
Makaleler
4
Benim gibi Z kuşağından olan kişilerden madem KKTC konusunda bu kadar zorlanıyoruz, Avrupa birliğine girişte ve ekonomide verelim gitsin şeklinde şeyler duydum.
Muhtemelen çoğu da bu durumda Anadolu'nun kuşatıldığının farkında değil.
Bu konuyu fikir edinmek için açtım. Z kuşağının çoğu politik gözüken apolitik. Propagandaya göre hareket ediyor diğer kuşaklar gibi. KKTC hakkında çevrenizdeki izlenim nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar çabaya rağmen stratejik konumunun kullanılamadığı kaanetindeyim. Güney Kıbrıs yönetimi parselleyip petrol aramak için onlarca şirkete izin verirken biz öylece bakıp duruyoruz, veya bizim çabamız çok kısıtlı ona kıyasla.

Görüşünü kısmen bildiğim iki üç yaşıtım Güney Kıbrıs'ın tanınıp Türkiye'nin işgalci konumuna düşmesini dışişlerinde başarısızlık olarak nitelendiriyor ki ben de bu görüşteyim.

Dünyaya meydan okuyup kurtardığımız Kuzey Kıbrıs'ın bu konuma düşmesi Erbakan'ın da Ecevit'in de kemiklerini sızlatıyor. CHP bu konuyu daha çok ve sert bir şekilde gündeme getirmeli. 1970'lerdeki Ecevit ruhuyla konuşmalar yapmalı.

Ve de şu anki iktidarın Kıbrıs aracılığıyla pek çok yasa dışı iş yaptığı da iddia ediliyor. Mesela "Kıbrıs'ta 5 kaset" diye bir şey var mış ve MİT bu kasetlerin peşindeymiş. Bu beş kasetin içinde de Türkiye'de üst kademelerde yer alan kişiler bulunuyormuş. Bunların ifşası gibi bir şey bir nevi.