Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Neku

Uzman
Merhaba, bir dükkân için ileri tarihte web sitesi kurma düşüncem var. Ancak domain ve hosting konusunda birkaç sorum var.

Genelde tercih edilen domain alım sitesi olarak turkticaret.net’in önerildiğini gördüm. Bu işlere ilk defa girecek biri için uygun mu?

Üstte bahsettiğim siteden örnek olarak X.com ve X.com.tr olarak iki domain alırsam, uluslararası ölçekte herhangi bir yurt dışı firmasıyla uğraşmadan bu sitelere her yerden erişim sağlanabilecek, değil mi?

Turkticaret sitesinden istenilen domainleri aldıktan sonra da domainler için bir hosting servisinin lazım olacağını biliyorum. Ancak neredeyse hiçbir fikrim yok; bu süreç nasıl işliyor, hangi sitelerden alınır vs. bu konuda da aydınlatabilir misiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cloudflare olabilir. (Sadece nameserver, DNS hizmeti vermiyor arkadaşlar. Domain de satıyor bu firma.) Türk firmalarıyla çalışılmasını maalesef tavsiye etmiyorum. Özellikle ICANN kayıtları konusunda bile beni uğraştırmışlardı.

Cloudflare olabilir. (Sadece nameserver, DNS hizmeti vermiyor arkadaşlar. Domain de satıyor bu firma.) Türk firmalarıyla çalışılmasını maalesef tavsiye etmiyorum. Özellikle ICANN kayıtları konusunda bile beni uğraştırmışlardı.
Nereden almıştınız hocam? Ben TurkTicaret'te hiç sorun yaşamadım.

Ben hep IHS'ten alıyorum. Yerli ve ICANN akrediteli.

Üniversitedeyken proseför projemiz için site hazırlarken domain'leri buradan almamızı tavsiye etmişti. O zamandan beridir buradan alıyorum ve yeniliyorum. DNS için cloudflare kullanıyorum. Domain'lerim için DNSSEC bile açtım Cloudflare sayesinde.

Domain'i nereden aldığınızın hiçbir önemi yok. Önemli olan DNS ve web sayfasını host ettiğiniz server. Domain'i bir tapu belgesi gibi düşünün. Asıl evin nerede olduğu, altyapısı ve iç/dış mimarisi önemli.