Detaylar
Kim cevapladı?Sistem özellikleriniz nedir? Eğer eski bir sistem ise videoyu işlemede başarısız olduğundan internet hızından bağımsız donmasına yol açıyor olabilir. Bu durumda videoyu indirip izlemeyi deneyebilirsiniz. Veya korsan sitelere yönelmeniz gerekiyor. Daha az yer kaplasın, düşük hızlarda donmasın diye sistem yormayan codec içeren oynatıcılar kullanıyorlar. Kalitede buna göre Netflix vb. platform kalitesinde olmuyor.
Netflix uygulaması Windows için güncel değil. Uygulama yerine tarayıcıdan izleyin. En iyi kalitede izlemek istiyorsanız Edge tarayıcısından izlemenizi öneririm. Ayrı bir kalite desteği var.
Netflix uygulaması Windows için güncel değil. Uygulama yerine tarayıcıdan izleyin. En iyi kalitede izlemek istiyorsanız Edge tarayıcısından izlemenizi öneririm. Ayrı bir kalite desteği var.
Tarayıcıdan izlediğiniz zaman durum ne ya da diğer platformlarda?
Aynı şekil ama sadece Netflix'te oluyor.
Sistem özellikleriniz nedir? Eğer eski bir sistem ise videoyu işlemede başarısız olduğundan internet hızından bağımsız donmasına yol açıyor olabilir. Bu durumda videoyu indirip izlemeyi deneyebilirsiniz. Veya korsan sitelere yönelmeniz gerekiyor. Daha az yer kaplasın, düşük hızlarda donmasın diye sistem yormayan codec içeren oynatıcılar kullanıyorlar. Kalitede buna göre Netflix vb. platform kalitesinde olmuyor.
Eki Görüntüle 140931
Sistem yeni Ryzen 7 9800X3D + 4070 Super var. Edge de aynı zaten Edge kullanıyorum ve güncel.
Servis sağlaycınız nedir?Aynı şekil ama sadece Netflix'te oluyor.
Sistem yeni Ryzen 7 9800X3D + 4070 Super var. Edge de aynı zaten Edge kullanıyorum ve güncel.
ISS kaynaklı bir yavaşlatma ve sansür olabilir.
Tarayıcıda spesifik bir uzantı kullanıyor musunuz?
Belki Netflix'in yavaş çalışmasına neden oluyor olabilir. Ayrıca tarayıcı ayarlarından DNS değiştirip deneyin.
Kod:
edge://settings/privacy/securitySubPage
Cloudflare DNS seçin.
Ayrıca Netflix yürütme ayarlarını otomatikten çıkarıp kalite ayarını kendiniz seçin.
Son düzenleme:
Servis sağlaycınız nedir?
ISS kaynaklı bir yavaşlatma ve sansür olabilir.
Tarayıcıda spesifik bir uzantı kullanıyor musunuz?
Belki Netflix'in yavaş çalışmasına neden oluyor olabilir. Ayrıca tarayıcı ayarlarından DNS değiştirip deneyin.
Kod:edge://settings/privacy/securitySubPage
Eki Görüntüle 140933
Eki Görüntüle 140934
Cloudflare DNS seçin.
Eki Görüntüle 140935
Ayrıca Netflix yürütme ayarlarını otomatikten çıkarıp kalite ayarını kendiniz seçin.
Eki Görüntüle 140936
Eki Görüntüle 140937
Türk Telekom kullanıyorum. Uzantı olarak uBlock Origin var ayarları yaptım dediğiniz gibi. DNS ise Cloudflare. Belki dediğiniz gibi Türk Telekom ile alakalı olabilir.
Bağlantıda KabloNET kullananlar benzer sorunu yaşamış. Ayrıca konuya devlete ait olan Sansüronline ve TT kullanıcıları da mesajlar yazmış. Bence sansür amaçlı bir kısıtlama yapıyorlar ve bu yavaşlamaya yol açıyor.Türk Telekom kullanıyorum. Uzantı olarak uBlock Origin var ayarları yaptım dediğiniz gibi. DNS ise Cloudflare. Belki dediğiniz gibi Türk Telekom ile alakalı olabilir.
Goodbyedpi bu tarz bir kısıtlamada işe yarayabilir. Sadece Discord için mi ayarlanıyor bilmiyorum. Techolay Goodbyedpi videolarına göz atabilirsiniz.
Belki Sansüronline için olan şu yöntemi kendi ISS'inize uygulayabilirsiniz. Veya taahhüt bitmesi yakınsa Netspeed, Türk NET, Millenicom gibi daha küçük bir ISS tercih edebilirsiniz. Router olarak bir Keenetic cihaz alıp Zapret'de denenebilir. Ama bu konuda önce forumdan bilgi alın.
Rehber Güncellenme Tarihi:
17.01.2025
17.01.2025
Merhaba arkadaşlar,
Keenetic Hero DSL modem ile sansüronline internet kullanmaktayım. GitHub'da açık kaynak olarak bulunan OpenWrt için hazırlanan Zapret isimli yazılımı kullanarak internetteki engelleri aşabiliyoruz. Bu sayede Windows'ta veya Android'de ekstra bir yazılım kullanmamıza gerek kalmıyor.
GitHub'da halihazırda bir anlatım mevcut ancak bu anlatıma göre yapılırsa Keenetic modemlerin çökme durumları oluşuyormuş o yüzden biraz değişiklik ile yapacağız.
SSH bağlantılar için ben...
- TechGenius
- bypass dpi engelsiz internet keenetic modem özgürlük router
- Forum: İnternet Erişimi
Şimdilik internet hızı için şu onarma yöntemlerini önerebilirim.
İlk olarak modemi yeniden başlatın. Modem eski bir şey ise bunu 3-6 ayda bir yapabilirsiniz. Eskiden TT kullanırken, elektrik gittiğinde kesinlikle yapardım. Çünkü o dandik modemleri garanti saçmalardı. Eğer çok eski bir modem ise ve ISS değiştirme imkanınız yoksa, TT ile iletişime geçip daha modern bir modem de isteyebilirsiniz.
İkincisi anakart sitesinden güncel ağ sürücüsünü indirdiğinizden emin olun.
Bağlantıdaki yazılım ile DNS ön belleğini ara sıra temizlebilirsiniz. DNS ön belleği için bir tık abartılı program, ama içerisinde önerdiği ayarlara göz atın diye öneriyorum.
Faydalı bir araç yani. Mesela performans ve ince ayar kısmına gelip, ayarların üstünde fareyi bekletip uygulamaya göre de ayar yapabilirsiniz.
Son olarak donanım kaynaklı internet sorunları için şu uygulamayı öneririm. Genel olarak ayarları sıfırlar.
İnternetinizde yaşadığınız aksaklıkları hızlı bir şekilde gidermek için her şey dahil bir araçtır.
Bağlantıda Kablonet kullananlar benzer sorunu yaşamış. Ayrıca konuya devlete ait olan sansüronline ve TT kullanıcıları da mesajlar yazmış. Bence sansür amaçlı bir kısıtlama yapıyorlar ve bu yavaşlamaya yol açıyor.
GoodbyeDPI bu tarz bir kısıtlamada işe yarayabilir. Sadece Discord için mi ayarlanıyor bilmiyorum. Techolay GoodbyeDPI videolarına göz atabilirsiniz.
Belki sansüronline için olan şu yöntemi kendi ISS'inize uygulayabilirsiniz. Veya taahhüt bitmesi yakınsa Netspeed, TurkNet, Millenicom gibi daha küçük bir ISS tercih edebilirsiniz. Router olarak bir Keenetic cihaz alıp Zapret'de denenebilir. Ama bu konuda önce forumdan bilgi alın.
Rehber Güncellenme Tarihi:
17.01.2025
Merhaba arkadaşlar,
Keenetic Hero DSL modem ile sansüronline internet kullanmaktayım. GitHub'da açık kaynak olarak bulunan OpenWrt için hazırlanan Zapret isimli yazılımı kullanarak internetteki engelleri aşabiliyoruz. Bu sayede Windows'ta veya Android'de ekstra bir yazılım kullanmamıza gerek kalmıyor.
GitHub'da halihazırda bir anlatım mevcut ancak bu anlatıma göre yapılırsa Keenetic modemlerin çökme durumları oluşuyormuş o yüzden biraz değişiklik ile yapacağız.
SSH bağlantılar için ben...
- TechGenius
- bypass dpi engelsiz internet keenetic modem özgürlük router
- Forum: İnternet Erişimi
Şimdilik internet hızı için şu onarma yöntemlerini önerebilirim.
İlk olarak modemi yeniden başlatın. Modem eski bir şey ise bunu 3-6 ayda bir yapabilirsiniz. Eskiden TT kullanırken, elektrik gittiğinde kesinlikle yapardım. Çünkü o dandik modemleri garanti saçmalardı. Eğer çok eski bir modem ise ve ISS değiştirme imkanınız yoksa, TT ile iletişime geçip daha modern bir modem de isteyebilirsiniz.
İkincisi anakart sitesinden güncel ağ sürücüsünü indirdiğinizden emin olun.
Bağlantıdaki yazılım ile DNS ön belleğini ara sıra temizlebilirsiniz. DNS ön belleği için bir tık abartılı program ama içerisinde önerdiği ayarlara göz atın diye öneriyorum.
Eki Görüntüle 140947
Faydalı bir araç yani. Mesela performans ve ince ayar kısmına gelip, ayarların üstünde fareyi bekletip uygulamaya göre de ayar yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 140948
Son olarak donanım kaynaklı internet sorunları için şu uygulamayı öneririm. Genel olarak ayarları sıfırlar.
İnternetinizde yaşadığınız aksaklıkları hızlı bir şekilde gidermek için her şey dahil bir araçtır.
Uzun bir süreden sonra dönüş yapabildim sizin de söylediklerinizi denedim olmadı ama sorunu buldum sorun Türk Telekom'un Netflix'i yavaşlatması bende VPN ile denedim oldu ve her şey çok hızlı ve net bir şekilde yükleniyor nasıl yaptım sizin Edge için önerdiğiniz cloudfare DNS'nin altında Microsoft Edge VPN var oradan katıya çektim ve düzeldi fakat sorun şu her ay 5 GB kısacası yüksek çözünürlük için yetmez bunu Türk Telekom ile konuşsam düzeltirler mi?
Düzenleme: Güvenlik ağına Netflix'i ekleyince çözüldü VPN'e gerek kalmadı. Benim gibi sıkıntı yaşayan varsa Edge de bunu yaparak düzeltebilirler.
Son düzenleme: