Merhaba, Netspeed'in 12 ay sabit fiyat kampanyası kapsamında aylık ₺349,99 ile 100 Mbps paketine abone oldum. Bu 5. ayım. Fatura 349 gelmesi gerekirken ₺599 gelmiş. Müşteri hizmetleriyle konuştum, bana taahhüt sözleşmemde ilk 4 ay sabit sonra fiyat artışı olacak dendi. Ama ben abonelik sözleşmeme baktığımda böyle bir maddenin yazdığını görmedim. Açık açık 12 ay sabit ₺349,99 yazıyor. Ne yapmalıyım? @Şişman Adam yardımcı olur musunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba,
Öncelikle imzaladığınız bütün sözleşme, taahhütname, evrak vs. hepsini detaylı inceleyin. Eğer gerçekten 12 ay sabit bir ücrete anlaştıysanız, imzaladığınız evraklarda bunun aksini gösteren veya istisna oluşturabilecek bir durum gerçekten yoksa evet size bu şekilde yeni bir ücretlendirme yapamazlar.
Yapabilecekleriniz:
Öncelikle imzaladığınız bütün sözleşme, taahhütname, evrak vs. hepsini detaylı inceleyin. Eğer gerçekten 12 ay sabit bir ücrete anlaştıysanız, imzaladığınız evraklarda bunun aksini gösteren veya istisna oluşturabilecek bir durum gerçekten yoksa evet size bu şekilde yeni bir ücretlendirme yapamazlar.
Yapabilecekleriniz:
- Öncelikle ilgili firma ile görüşmeler yapıp ikna etmeye çalışmanız ve bu meseleyi güzellikle çözmeyi tercih edebilirsiniz. Karşılıklı anlaşarak çözmek herhangi bir yasal süreç ile çözmekten çok daha hızlı sonuç doğuracaktır elbette.
- Eğer anlaşarak çözülmezse bu durumda mecburen THH'ye başvuracaksınız.İlgili firma karşılıklı olarak imzalanarak anlaştığınız sözleşme hükümlerine aykırı hareket etmiş olduğundan ortada Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 13. maddesi kapsamında aslında ayıplı bir hizmet söz konusudur. Bu konuda seçimlik haklarınız mevcut.
Şöyle gösterelim:
Şimdi bu noktada çeşitli senaryolar tercih edilebilir:- Dilerseniz sözleşmeden dönme hakkınızı kullanırsınız. Ayıplı hizmet sebebiyle sözleşmeden döndüğünüzü, artık hizmet almak istemediğinizi ve devam eden aylara yönelik bir ödeme yapmayacağınızı firmaya bildirirsiniz. Kuvvetle muhtemel firma sizin bu talebinize olumlu yaklaşmayacak. Size verdiği hizmeti önce kesmeyecek ve faturalandırmaya devam edecek. Siz faturaları ödemediğinizde size verdiği hizmeti sona erdirecek ve ödenmemiş faturaları sizden talep edecek. Bu noktada ya siz THH'ye başvurabilirsiniz ya da sessiz kalırsınız ve onlar size icra takibi başlattığında itiraz edebilirsiniz. Onlar sizin itirazını iptal etmek için dava açtığında tıpkı THH'ye başvururken gerekçeleriniz ne ise kendinizi o şekilde savunursunuz ve kuvvetle muhtemel firma size karşı açtığı davayı kaybeder.
- Dilerseniz ayıp oranında bedelden indirim talep edersiniz. Yani hizmet almaya devam etmek istediğinizi ama sözleşmede belirlenen ücretin ödenmesi için indirim talep edersiniz. Muhtemelen firma olumlu dönüş sağlamayacak ve size yeni fiyat üzerinden fatura kesecektir. Siz de bu konuda THH'ye başvurabilirsiniz. Ancak THH süreci devam ederken faturalar yeni fiyat üzerinden kesilecektir ve ödemeleri ona göre yaparsınız. Yine de THH süreci bittiğinde ve kazandığınızda geçmişe yönelik farkları iade alırsınız.
- Dilerseniz hizmeti almaya ve yeni fiyat üzerinden ödemelere devam edersiniz ve hizmet süresi bittiğinde artık bu firmayla çalışmazsınız. Sonrasında geçmişe yönelik farkların iadesi için yukarıda anlattığım gerekçelerle ilgili firmaya karşı THH'ye başvurursunuz.
@Şişman Adam teşekkürler hocam. Sözleşmeye detaylıca baktım. İlk 4 ay şu fiyat sonraki 8 ay şu fiyat diye belirtilmiyor. Kesin bir şekilde 12 ay sabit fiyat yazıyor. Yarın tekrardan iletişime geçeceğim, sorun çözülmezse THH'ye başvuracağım mecburen. Bu süreçte ödeme yapmazsam bir sorun yaşar mıyım ekstradan?
Bazı senaryolarda THH sürecinde yeni fiyat üzerinden düzenlenen faturaları ödemediğinizde ne olacağını anlatmıştım:sorun çözülmezse THH'ye başvuracağım mecburen. Bu süreçte ödeme yapmazsam bir sorun yaşar mıyım ekstradan?
Dilerseniz sözleşmeden dönme hakkınızı kullanırsınız. Ayıplı hizmet sebebiyle sözleşmeden döndüğünüzü, artık hizmet almak istemediğinizi ve devam eden aylara yönelik bir ödeme yapmayacağınızı firmaya bildirirsiniz. Kuvvetle muhtemel firma sizin bu talebinize olumlu yaklaşmayacak. Size verdiği hizmeti önce kesmeyecek ve faturalandırmaya devam edecek. Siz faturaları ödemediğinizde size verdiği hizmeti sona erdirecek ve ödenmemiş faturaları sizden talep edecek. Bu noktada ya siz THH'ye başvurabilirsiniz ya da sessiz kalırsınız ve onlar size icra takibi başlattığında itiraz edebilirsiniz. Onlar sizin itirazını iptal etmek için dava açtığında tıpkı THH'ye başvururken gerekçeleriniz ne ise kendinizi o şekilde savunursunuz ve kuvvetle muhtemel firma size karşı açtığı davayı kaybeder.
Blackraven
Üstün
Hocam siteye girdiğim zaman karşıma çıkan reklam bu. Acaba siz bu sabit fiyat muhabbetini yanlış anlamış olabilir misiniz? İlk 3 ay ₺349.99 kalanında ₺599 olarak? Çünkü hani bırakın 3 ay öncesini 2025 yılında dahi ₺350'ye 100 Mbps interneti kampanya dışı veren firma yoktur diye düşünüyorum.
Sözleşmede böyle yazıyor. Ekstradan ücret muhabbetinin geçtiği bir yer yok.Hocam siteye girdiğim zaman karşıma çıkan reklam bu. Acaba siz bu sabit fiyat muhabbetini yanlış anlamış olabilir misiniz? İlk 3 ay ₺349.99 kalanında ₺599 olarak? Çünkü hani bırakın 3 ay öncesini 2025 yılında dahi ₺350'ye 100 Mbps interneti kampanya dışı veren firma yoktur diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 259842
Yeni konular
-
-
Diğer LEGO Botanicals Şans Bambusu VISA kart ile 800 TL!
- Caner Uncu
-
-
-
-
Bir laptopun yüksek sıcaklıktan dolayı patlaması mümkün mü?
- mauroicardi99
-
-