Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
  • Anakart: Gigabyte A520M-K V2
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6700
  • İşletim Sistemi: Windows 10 LTSC 2021
  • Wi-Fi Kartı: Fenvi FV-AC1200 (Intel AC-7260)

Dün gece tam bilgisayardan kalkacaktım, oyunu ve tarayıcıyı falan kapattım, tam o sırada oldu. Minidump raporu oluşmamış. Geçenlerde de aynı sorunu yaşamıştım, hatta bununla ilgili bir konu da açmıştım. Sorun Intel'in Wi-Fi kartı sürücüsünde gibi duruyordu, farklı bir sürücü kurunca düzeldi sanmıştım; azalmış ancak düzelmemiş. O günden beri mavi ekran yemiyordum, ta ki dün geceye kadar. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Wi-Fi kartını daha geçen aylarda sıfır aldım, donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum. İşletim sistemi, chipset veya farklı bir şeyle çakışma yapıyor olabilir mi? İyice kafam karıştı, aynı zamanda sinirim bozuldu. O kadar para verip sistem topladım ancak mavi ekran alınca gerçekten moralim bozuldu.

1757703558884.webp

@bicy reis sen anlarsın bu işlerden, yardımcı olabilir misin?

Çözüm
Arkadaşlar sorunun tek çözümü, Wi-Fi kartını değiştirmek. Başka çözüm yolu yok çünkü AC-7260 sorunlu bir kart. Bu yüzden üzülerek bu kartın kullanıcılarına söylüyorum, siz de benim gibi çöp ve kullanışsız bir kart kullanıyorsunuz. Umarım bir gün sorunsuz bir Wi-Fi kartına veya en iyi çözüm yolu olarak ethernete geçersiniz <3

Aşırı eski, Everest marka USB Wi-Fi adaptörümü tekrar bir süre kullandım ve sıfır sıkıntı, tek sorunu internetin çekmemesi ancak o da eski ve kalitesiz olmasından dolayı. Neyse ki en azından mavi ekran yedirmiyor bana 😍
Minidump dosyası oluşsaydı iyiydi, sanırım gene Wİ-Fİ kartla probleminiz var gibi.
Wİ-Fİ driver kaldırın, bu siteden tekrardan yükleyin.

Olmadı, Aygıt Yöneticisi → Intel Wi-Fi kartı → Özellikler → Güç Yönetimi “Güç tasarrufu için aygıtı kapat” seçeneğini kaldırın.

Minidump dosyası oluşsaydı iyiydi, sanırım gene Wİ-Fİ kartla probleminiz var gibi.
Wİ-Fİ driver kaldırın, bu siteden tekrardan yükleyin.

Olmadı, Aygıt Yöneticisi → Intel Wi-Fi kartı → Özellikler → Güç Yönetimi “Güç tasarrufu için aygıtı kapat” seçeneğini kaldırın.
Sürücüleri geçen gün sorun yaşadığımda oradan kurmuştum hocam. Yine de sürücüleri kaldırıp baştan kurayım.

1757705812321.webp

Bahsettiğiniz ayar bu olsa gerek. Kapattım bakalım, bir süre böyle kullanayım. Eğer bir daha mavi ekran yemezsem çözüm işaretlerim mesajı da.

Eski driver kalıntıları kaldığı için olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni açın, ağ bağdaştırıcıları → Intel Wireless … üzerine sağ tık → kaldır, çıkan ekranda “bu aygıtın sürücü yazılımını sil” kutucuğunu işaretle ve onayla. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Olmadı, bunu deneyin.

Arkadaşlar sorunun tek çözümü, Wi-Fi kartını değiştirmek. Başka çözüm yolu yok çünkü AC-7260 sorunlu bir kart. Bu yüzden üzülerek bu kartın kullanıcılarına söylüyorum, siz de benim gibi çöp ve kullanışsız bir kart kullanıyorsunuz. Umarım bir gün sorunsuz bir Wi-Fi kartına veya en iyi çözüm yolu olarak ethernete geçersiniz <3

Aşırı eski, Everest marka USB Wi-Fi adaptörümü tekrar bir süre kullandım ve sıfır sıkıntı, tek sorunu internetin çekmemesi ancak o da eski ve kalitesiz olmasından dolayı. Neyse ki en azından mavi ekran yedirmiyor bana 😍

Çözüm