Eleutherios

Uzman
Merhaba,

Ablamın Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 model dizüstü bilgisayarını formatlamak istedim. Format öncesinde uzun süredir Windows 11 kullanıyordu. En son sürüm Windows 11 ISO dosyasını indirip Rufus ile USB belleğe yazdırdım. Ancak yazdırma sırasında TPM atlama (skip TPM) seçeneğinin açık olduğunu fark ettim.

Format işlemini tamamlayıp Windows'u normal şekilde kurdum. Ardından, resmi Lenovo sitesinden en güncel sürücüleri indirip yükledim. Daha sonra BIOS sürümünün eski olduğunu fark ettim ve onu da en son sürüme güncelledim. Ancak bilgisayarı açtığımda aşağıdaki hatayla karşılaştım:

İlk başta no seçeneğini seçerek ilerledim ve BitLocker kodunu girerek laptopu açmayı başardım. Ancak her açılışta aynı ekranın tekrar geldiğini fark ettim.

Daha sonra yes seçeneğini denedim. Ancak bu kez ekran siyah oldu, sol üst köşede bazı yazılar göründü ve sürekli aynı ekran tekrar etti. Bu döngüden çıkamadım. Çözüm arayışıyla BitLocker'ı tamamen devre dışı bırakıp denedim, fakat yine olmadı.

BIOS'tan flash back özelliğini açarak en son sürümü tekrar yüklemeyi denedim, ancak bu da sorunu çözmedi. Son çare olarak bir önceki BIOS sürümüne dönmeyi düşündüm. Lenovo'nun Çin sitesinden bir önceki BIOS sürümünü bulup yükledim. Sonrasında yes seçeneğine bastığımda laptop sorunsuz açıldı ve hata bir daha tekrarlanmadı.

Sorunu çözmüş olsam da, bunun asıl kaynağı nedir? En son BIOS sürümünde bu sorunu nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.

63837ef4-19c3-4e91-bf51-055f2f8bfb12.webp

Dosya Ekleri

• eb1e6b7a-0fea-4925-8401-3751bd4ebbbf.webp
    eb1e6b7a-0fea-4925-8401-3751bd4ebbbf.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 101
  • decf0112-9dc6-4aef-a71b-c06ae3b9348b.webp
    decf0112-9dc6-4aef-a71b-c06ae3b9348b.webp
    4 MB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Noldu hocam

Sanırım genel olarak son sürüm BIOS sorunluymuş. Çünkü şu an resmi siteyi kontrol ediyorum son çıkan silinmiş bir eski sürüm yüklenmiş.

Son düzenleme: