Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Next YE-65GFSG8 QLED televizyonum var. Açınca bir 5 dakika sadece Next logosu çıktı. Sonra bir sürü renk art arda yanmaya başladı. Yeniden başlattığımda ise her şey sıfırlanmıştı ve bu hata çıktı.

Sorun nedir ve nasıl çözerim?

1000028738.webp

Çözüm
Projectivity Launcher indirip ayarlar kısmına tıklayınca MediaTek ek ayarlar vb. bir seçenek olur oradan factory menu´ye girebilirsiniz.

1765480442094.webp

Resim başka cihazdan alıntıdır.
Next YE-65GFSG8 QLED televizyonum var. Açınca bir 5 dakika sadece Next logosu çıktı. Sonra bir sürü renk art arda yanmaya başladı. Yeniden başlattığımda ise her şey sıfırlanmıştı ve bu hata çıktı.

Eki Görüntüle 209834
Güncellemede bir sorun yaşanmış olmasın? Art arda tam ekran renkler yanması sistem grafik kartını tanımadığında olur.

Çok yüksek ihtimalle televizyonun servis modu açılmış.
Hangi kombinasyonla yaptığını bilsek iyi olurdu, çünkü ben de bunu arıyordum 😅. Hatırlarsın, bu model bende de vardı ve önermiştim sana.

Lisanslar, bunların da aktif olduğu gözüküyor. Cihazın da renk renk göstermesi, servis/test modunda olduğunun kanıtı. Açıp kapattığında düzelmedi mi?

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 209834
Ekranınızdaki "AWB: Unadjusted" hatası, televizyonunuzun kritik fabrika ayarlarını kaybettiğini kesin olarak ortaya koymaktadır. Bu durum, yazılımın (firmware) veya dahili belleğin (eMMC) tamamen bozulduğunu ve sistemin bir "donanımsal sıfırlama" durumuna düştüğünü teyit eder.

Servis çağırın veya yazılımı kurmayi deneyin.

Birkaç sitede awb oldugunu gösteriyor ama gemini de yazılımın veya donanımın arızalandığını söylüyor ve ani bir Hata oldugu için haklı gibi.

Ekranınızdaki "AWB: Unadjusted" hatası, televizyonunuzun kritik fabrika ayarlarını kaybettiğini kesin olarak ortaya koymaktadır. Bu durum, yazılımın (firmware) veya dahili belleğin (eMMC) tamamen bozulduğunu ve sistemin bir "donanımsal sıfırlama" durumuna düştüğünü teyit eder.

Servis çağırın veya yazılımı kurmayi deneyin.
Bundan emin miyiz? AWB, panel testi sırasında çıkan bir ayar değil mi? Auto White Balance gibi?

1765478905707.webp

Televizyon açılıyor mu ki bu hatayi verirken?
Bazi kisiler ayarlardan reset atarak çözmüş.
Televizyon açılıyor, boot etmiş hatta konuda yazdığına göre. Sonra da servis moduna düşmüş. Normalde belirli numaraları girmeden kolay kolay servis moduna girmez, atıyorum Menü+1147 kombinasyonu gibi.

Televizyon açılıyor, boot etmiş hatta konuda yazdığına göre. Sonra da servis moduna düşmüş. Normalde belirli numaraları girmeden kolay kolay servis moduna girmez, atıyorum Menü+1147 kombinasyonu gibi.
Evet forumlarda gördüm ben boot etmiyor zannettim kusura bakmayın.