Eki Görüntüle 187100

Web arayüzü böyle görünüyor. Sürükleyerek dosya yükleme veya "yükle" butonu ile yükleme dahil olmak üzere birçok özelliği benzer. Dediğim gibi çalışma tarzları çok benzer. Temel farklılıkları Owncloud'un ek bir özellik sunmaması. Sadece dosya yükleme, paylaşma ve cihazlar arasında bu klasörlerin senkronizasyonu. Takvim, online dosya görüntüleme ve düzenleme, (sanırım) PDF gibi ek dosyaların açılması ve son olarak kişiler özelliği mevcut değil.

Depolama ve oturum açacak kişiler açısından bir sınırlama yok. Ne kadar alanınız var ise o kadarını kullanabilir. Ayrıca siz yeni bir kullanıcı eklemediğiniz veya mevcut kullanıcıları yetkilendirmediğiniz sürece birbirlerinin dosyalarına da erişemezler. İster ayrı ayrı ister ortaklaşa klasör kullanımına karar verebilirsiniz.

Peki bana kurulumu yapabilmek için. Bütün kaynakları söyler misin? Docker üzerinden çalışsın istiyorum. Güvenli olsun. Koyduğum dosyalar. Docker'i aç kapat yapınca kaybolmasın istiyorum.

Kurulumu yaparken yararlandığım siteyi buldum fakat çok kısa şekilde anlatıldığı sayfayı bulamadım. Bulduğum zaman mesajımı düzenleyip ekleyeceğim gerekli bağlantıları. Direkt komutları paylaşmam biraz kafa karışıklığı yaratabilir. Ezberden komut çalıştırmanızı da istemem ayrıca.

Eki Görüntüle 187100

Web arayüzü böyle görünüyor. Sürükleyerek dosya yükleme veya "yükle" butonu ile yükleme dahil olmak üzere birçok özelliği benzer. Dediğim gibi çalışma tarzları çok benzer. Temel farklılıkları Owncloud'un ek bir özellik sunmaması. Sadece dosya yükleme, paylaşma ve cihazlar arasında bu klasörlerin senkronizasyonu. Takvim, online dosya görüntüleme ve düzenleme, (sanırım) PDF gibi ek dosyaların açılması ve son olarak kişiler özelliği mevcut değil.

Depolama ve oturum açacak kişiler açısından bir sınırlama yok. Ne kadar alanınız var ise o kadarını kullanabilir. Ayrıca siz yeni bir kullanıcı eklemediğiniz veya mevcut kullanıcıları yetkilendirmediğiniz sürece birbirlerinin dosyalarına da erişemezler. İster ayrı ayrı ister ortaklaşa klasör kullanımına karar verebilirsiniz.

Kurcalayarak yaptım. Peki nextcloud bu kadar kolay kurulmaz mı? Kullanmayacağım şeyler var Nextcloud'da. Owncloud daha iyi geldi.

Dosya Ekleri

• 1758573005198.webp
    1758573005198.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 27
Peki nextcloud bu kadar kolay kurulmaz mı?
Elbette kurulabilir. Docker özelinde belki çok yakın bile olabilir kurulma zorluğu. Yunohost, CasaOS ve Portainer içerisinde çoğu zaman tek tıkla kurulum kolaylığı da sunuluyor. Owncloud için maalesef böyle bir şey hatırlamıyorum ama.

Bunu duyduğuma sevindim. Şimdiden güle güle kullanmanız dileğiyle. Verilerinizin yeniden başlatma sonrasında gitmeyeceğinden emin olmak için Docker veya komple bilgisayarı yeniden başlatıp kontrol etmenizi öneririm. Çok ilerlemeden bunu netleştirmek faydalı olacaktır.

Elbette kurulabilir. Docker özelinde belki çok yakın bile olabilir kurulma zorluğu. Yunohost, casaos ve portainer içerisinde çoğu zaman tek tıkla kurulum kolaylığı da sunuluyor. Owncloud için maalesef böyle bir şey hatırlamıyorum ama.

Bunu duyduğuma sevindim. Şimdiden güle güle kullanmanız dileğiyle. Verilerinizin yeniden başlatma sonrasında gitmeyeceğinden emin olmak için docker veya komple bilgisayarı yeniden başlatıp kontrol etmenizi öneririm. Çok ilerlemeden bunu netleştirmek faydalı olacaktır.

Şu konuda yardım'a ihtiyacım var. Owncloud'a sadece kendi bilgisayarım erişsin istiyorum. Diğer cihazlar erişemesin istiyorum. Güvenli olsun istiyorum.

Şu konuda yardım'a ihtiyacım var. Owncloud'a sadece kendi bilgisayarım erişsin istiyorum. Diğer cihazlar erişemesin istiyorum. Güvenli olsun istiyorum.

Port olarak 9200 ve (HTTPS aktifleştirilmiş ise) 443 kullanıyordu benim configürasyonumda. Siz farklı bir ayar ile yapmamışsanız bunları kullanıyor olabilir. Aklıma gelen şeyler şu şekilde:
  1. Portlar dışarıya kapalı ise zaten dışarıdan erişim olmaz.
  2. IP bazlı bir erişim listesi önermiyorum çünkü bilgisayarların birbirine erişmesini isteyeceğiniz durumlar olabilir.
  3. Bunun haricinde Docker'ın sadece Localhost'a hizmet vermesini istiyorsanız kullandığınız parametreyi biraz değiştirmeniz gerekebilir.
Kaynağa göre komutu çalıştırırken ilgili kısımda ... -p 9200:9200 yazmak yerine ... -p 127.0.0.1:3100:3100 şeklinde değiştirirseniz sadece sizin bilgisayarınız erişebilir. Çünkü anladığım kadarıyla sadece erişim yetkisi olsun dediğiniz bilgisayar ile Docker çalıştırdığınız bilgisayar aynı. Bunu bir deneyip beni de bilgilendirir misiniz? Daha önce lokal ağda böyle bir şeye ihtiyacım olmadığı için deneme şansım olmadı.

Kaynak: https://ferrisutanto.com/docker-localhost-port