Gezegen5

Becerikli
Mağazalarda ödeme yaparken kredi kartı yerine telefonda NFC varsa bu özellik ile veya (yine aynı anlama mı geliyor emin değilim) World Pay ile ödeme yapmak kullanışlı mıdır acaba yoksa bunun yerine kredi kartı mı kullanıyorsunuz direkt?
Kredi kartını kullanırken bunun kaybedilmesi ve kopyalanması riski var sanırım ama telefonda NFC ile ödemede herhangi bir risk var mı?

Bir de bazen kredi kartımdaki puanları kullanmak isteyince kasadaki kişi kartımı pos cihazına sokuyor ve puanı öyle alıyor. Telefon ile ödeseydim nasıl alacaktı puanı?

Son düzenleyen: Moderatör:
NFC'yi kapatabildiğin için güvenlik anlamında daha iyi oluyor bence ama bazı durumlarda şifre istemesi dolayısıyla çok kullanışsız da olabiliyor. Gene kartlarınızı kullanın, RFID engelleyen cüzdan kullanırsanız temassızın kötüye kullanılmasını bayağı engelleyebilirsiniz.

NFC'yi kapatabildiğin için güvenlik anlamında daha iyi oluyor bence ama bazı durumlarda şifre istemesi dolayısıyla çok kullanışsız da olabiliyor. Gene kartlarınızı kullanın, RFID engelleyen cüzdan kullanırsanız temassızın kötüye kullanılmasını bayağı engelleyebilirsiniz.
Anladım hocam teşekkürler. Bir de bu bahsettiğim World Pay da aynı işte telefondan temassız özelliği değil mi?

Kendi sitesinde temassız özelliği sağladığı da yazıyor. Olması lazım yani.
Hocam ben bu özellikleri daha yakın zamanda öğrenmeye başladım. Mesela ATM'de bir işiniz olsa siz kart mı kullanmayı tercih edersiniz yoksa QR kod kullanarak mı ATM kullanmayı tercih edersiniz? Ben de teknolojiye uyum sağlayıp kullanayım diyorum da yani mesela QR kod ile ATM kullanmak çok faydalı mı emin olamadım.
Yani ATM'lerde bazen galiba düzenek olabiliyormuş hırsızlık amaçlı ama bu çok nadirdir herhalde, böyle bir haber hatırlıyorum yanılmıyorsam yani hırsızlar böyle bir şey yapmışlar sanırım.

Hocam ben bu özellikleri daha yakın zamanda öğrenmeye başladım. Mesela ATM'de bir işiniz olsa siz kart mı kullanmayı tercih edersiniz yoksa QR kod kullanarak mı ATM kullanmayı tercih edersiniz? Ben de teknolojiye uyum sağlayıp kullanayım diyorum da yani mesela QR kod ile ATM kullanmak çok faydalı mı emin olamadım.
Yani ATM'lerde bazen galiba düzenek olabiliyormuş hırsızlık amaçlı ama bu çok nadirdir herhalde, böyle bir haber hatırlıyorum yanılmıyorsam yani hırsızlar böyle bir şey yapmışlar sanırım.
Artık kartları zorunlu olmadıkça kullanmıyorum. NFC ile World Pay ben de kullanıyorum ve ATM'den para yatırma çekme işlemlerini de QR ile yapıyorum.