Bütçe
2000
Hocam 3 tane cx31993 çipli dac var. Waner 2 ile kullanırken bir tanesi basslarda hafif bir artışa sebep oluyor. Ek olarak type c kablo sorulduğu için şu an kullanılanın da type c olduğunu düşündüğüm için değişiklik olmayacağını söyledim. 3.5mm girişi ile kullanılıyorsa cihaza bağlı ses kalitesinde artış oluyor. Yaklaşık 10 yıllık laptopta ses kalitesinde fark var ama 1-2 yıllık yeni cihazlarda dip ses olmasının dışında fark duymadım.
"Hocam 3 tane cx31993 çipli dac var. Waner 2 ile kullanırken bir tanesi basslarda hafif bir artışa sebep oluyor"

Anlıyorum hocam. Aynen, beklediğimiz bir durum.

"Ek olarak type c kablo sorulduğu için şu an kullanılanın da type c olduğunu düşündüğüm için değişiklik olmayacağını söyledim."

Anladım hocam, fakat kullanılan cihazın tam olarak ne olduğunu bilmememizle birlikte; daha kötü bir dönüştürücü kullanılıyor olabilir.

"3.5mm girişi ile kullanılıyorsa cihaza bağlı ses kalitesinde artış oluyor."

Aynen :thumbsup:

"1-2 yıllık yeni cihazlarda dip ses olmasının dışında fark duymadım."

Açıkcası bildiğiniz gibi zaten büyük farklar yaratmıyor hocam ancak dip seste etki yapan bir husus. Siyah, şeffaf bir background isteriz, dip ses değil. Ayrım biraz daha sağlamlaşır, biraz daha temiz bir sahne oluşur ve enstrümanlar biraz daha yerine oturur; bassların da artması gayet doğal ve mümkün.

"Değişim olma" algımız farklı gibi duruyor.

"Hocam 3 tane cx31993 çipli dac var. Waner 2 ile kullanırken bir tanesi basslarda hafif bir artışa sebep oluyor"

Anlıyorum hocam. Aynen, beklediğimiz bir durum.

"Ek olarak type c kablo sorulduğu için şu an kullanılanın da type c olduğunu düşündüğüm için değişiklik olmayacağını söyledim."

Anladım hocam, fakat kullanılan cihazın tam olarak ne olduğunu bilmememizle birlikte; daha kötü bir dönüştürücü kullanılıyor olabilir.

"3.5mm girişi ile kullanılıyorsa cihaza bağlı ses kalitesinde artış oluyor."

Aynen :thumbsup:

"1-2 yıllık yeni cihazlarda dip ses olmasının dışında fark duymadım."

Açıkcası bildiğiniz gibi zaten büyük farklar yaratmıyor hocam ancak dip seste etki yapan bir husus. Siyah, şeffaf bir background isteriz, dip ses değil. Ayrım biraz daha sağlamlaşır, biraz daha temiz bir sahne oluşur ve enstrümanlar biraz daha yerine oturur; bassların da artması gayet doğal ve mümkün.

"Değişim olma" algımız farklı gibi duruyor.
Farklı 3.5mm çıkışlı kabloların da iemlerde enstrüman ayrımını veya sahne genişliğini artırdığını düşünüyor musunuz?

Farklı 3.5mm çıkışlı kabloların da enstrüman ayrımını veya sahne genişliğini artırdığını düşünüyor musunuz?
Açıkcası hocam kablo konusu tartışmalı bir konu. İstisnai kablolar olduğunu söyleyenler olmakla birlikte, oksijensiz-yüksek saflıktaki bir bakır kablo gereken her şeyi karşılıyor. İddiaları, iddia edilen kabloları denemek de lazım.

Şu tür komedi olaylar da oluyor: