PoseidonWhisper 1

Uzman
Selamlar,

Hiçbirşeyiniz yok ve yanınıza alabileceğiniz laptobunuz ve çantanız. Bastınız gittiniz ve hayatta kalmanız lazım. Şu an Karadenizin İncisi Samsun tarafındasınız. 19 Mayıs gibi seçeneksiz bir İlçede oturuyorsunuz.

Niye:

Evli değiliz ve Örtük narsist bir anne ve aşırı sorumsuz bir babadan bıktınız; bu zamana kadar birçok şeyi bir şekilde yapamadınız; evden çalışmak isteseniz de kafa bırakmadılar. Erkeksiniz ve Anayasal olarak sizi koruyan hiçbirşey yok. Maddi ve manevi noktada...

Neyiniz var:
  • 4 monitör
  • Bilgisayar masası
  • Laptop
  • Cebinde de sadece 3-5 bin TL de para
  • Tanıdığınız kimse de yok
  • İçinde bulunduğunuz durum itibariyle insanlara da güvenmiyorsunuz
Tek dileğiniz asgari ücretlerle kendinizi ezdirmeden birçok ihtiyacınızı halledebilecek şekilde kalacak yer (barınma) ve ihtiyaçlarınızı giderecek bir yandan internetten yapmak istediğiniz işleri yapacaksınız.

Bunun için hadi aldınız sırtınıza çantanızı ve sizi koruyacak para niyetine de masaüstü bilgisayarınızı, masanızı sattınız diyelim.

Nereye nasıl giderdiniz?
Gözünüzü nasıl karartırdınız?
Lütfen önce yanlış cevaplar...

Yaratıcı olmaktan çok gerçek hayatta işimize yarayacak cevaplar alabilirsek çok memnun olurum.
Herkese hiçbir yere ait hissettirilmeyen günlerden sevgiyle.

Öğrenci olduğum ve KYK yurtlarının başvurularının açık olduğu dönemdeysem direkt KYK yurt başvurusu yaparım. Eğer öğrenci olup KYK döneminde değilsem Homeroom bulup homeroomda yaşayıp part-time iş ile hem kiramı hem de kendi yaşamımı idame ettiririm.

Öğrenci olduğum ve KYK yurtlarının başvurularının açık olduğu dönemdeysem direkt KYK yurt başvurusu yaparım. Eğer öğrenci olup KYK döneminde değilsem Homeroom bulup homeroomda yaşayıp part-time iş ile hem kiramı hem de kendi yaşamımı idame ettiririm.
Benim öğrenci olmadığımı düşünürsek Homeroom kısmını biraz daha açabilir misiniz? Elbette farklı yorumlar gelebilir ve kendi adıma merak ettim. Gerçek hayatta bunları yapabildiniz mi? Yoksa sadece düşünceniz mi bu şekilde?

Benim öğrenci olmadığımı düşünürsek Homeroom kısmını biraz daha açabilir misiniz? Elbette farklı yorumlar gelebilir ve kendi adıma merak ettim. Gerçek hayatta bunları yapabildiniz mi? Yoksa sadece düşünceniz mi bu şekilde?
4 odalı bir ev düşünün, mutfağı vs. ortak kullanım olan bir ev. Bu evin her odasını bir kişi belli bir meblağ karşılığında kiralıyor. Avrupa'da öğrenciler için oldukça uyguna geliyor barınma masrafları vs.
Gerçek hayatta homeroom'da kalan abim var tanıdığım. Düşüncem de bu şekilde o yüzden.

4 odalı bir ev düşünün, mutfağı vs. ortak kullanım olan bir ev. Bu evin her odasını bir kişi belli bir meblağ karşılığında kiralıyor. Avrupa'da öğrenciler için oldukça uyguna geliyor barınma masrafları vs.
Gerçek hayatta homeroom'da kalan abim var tanıdığım. Düşüncem de bu şekilde o yüzden.
Mesela bu şekilde yaşadığınızda diğer kişilerin yabancı olması ya da tanımadığınız kişiler olduğu düşünülürse yine de tercih eder miydiniz? Örnek verecek olursak ben herhangi bir şekilde ses olsun ya da sorumsuz kişiler olur veya davranışları berbattır, empatik değildir, kaos olur vb gibi sebeplerden tercih edemezdim.

Mesela bu şekilde yaşadığınızda diğer kişilerin yabancı olması ya da tanımadığınız kişiler olduğu düşünülürse yine de tercih eder miydiniz? Örnek verecek olursak ben herhangi bir şekilde ses olsun ya da sorumsuz kişiler olur veya davranışları berbattır, empatik değildir, kaos olur vb gibi sebeplerden tercih edemezdim.
Ederim, ekonomik zorluktayken her türlü tercih ederim.

3-5 bin TL'yle plansız çıkmak özgürlükten çok barınma krizine dönüşür. Önce Samsun merkezde iş ve uygun bir oda ayarlayıp, bir aylık masrafı garantiye alırdım. Göz karartmak değil, sessizce plan yapıp doğru zamanda çıkmak daha mantıklı.

Gözümü karartsam gider çadır alıp geceleri pek kimse bulunmayan yerde açıp uyurdum.
İş olarakta her işi yapardım. En basitinden Berber diyelim.
Berber yanında bedava çalışıp öğrenmeye çalışırdım hatta bunun için berbere para bile verirdim.