Bence BOTW kalibresinde son 10 senede çıkmış bir oyun yok. Bu kadar mekaniklerin dünyaya yedirilmiş ve evreni keşfetme duygusunu gıdıklayan bir yapım oynamadım da görmedim de yok da.

Sadece BOTW ve TOTK Nintendo'yu en iyi exclusive firması yapıyor bence.

Zelda'lar dışında yok demişsin. Ben platformerları çok sevmiyorum yalan olmasın, ama SM64'ün bile mekanikleri şuan hala oynanabilir hissettiriyor, Render 96EX ile oynuyorum. Odyssey'i falan da beğeniyor baya millet. Bilemedim, çok keyif almıyorum fakat bunun sebebinin oyun değil tür olduğunu düşünüyorum.

Her oyununda farklı mekanik deneyen, özgün ve cesur bir firma bence Nintendo.
Rockstar, Ubisoft gibi ayni oyun ve gameplay designini 80 kere yaparak oyuncu sağmıyor.

Çok iyi oyun diyenlerin yarısı bile oynamamıştır, oynayanların da yarısı bitirmemiştir. Bize göre değil arkadaşlar. Bizim çocuklukta oynadığımız oyunlar gibi. :D
Valla bence sinematik ve grafikle doldurularak oyuna benzemeyen, mekaniğin önemini unutturan oyunlar yüzünden oldu bunlar. Hiçbir Nintendo oyununda hikaye, müzık, grafik gameplay mekaniklerinin önüne geçmedi ve bu kadar sattı, oyun formülüne en çok sadık alan firma Nintendo. Katılmıyorum. Cesurlar, ödülü hak ediyorlar.

Ya bırakın Youtube videosu izleyip geliyor birçoğu oynanışmış mekanikmiş ne kasıyorsun arkadaşım aç oyna keyif alıyorsam bitti. 007'de 2-3 mekanik vardır ama taş gibi oyun. Rüyasına yatıyorum oyunun hala.

Çok iyi oyun diyenlerin yarısı bile oynamamıştır, oynayanların da yarısı bitirmemiştir. Bize göre değil arkadaşlar. Bizim çocuklukta oynadığımız oyunlar gibi. :D

Zelda serisi bence gayet güzel Pokemon serisi gibi mekanik konusunda tekrara binen bir oyun da değil. Ya da Mario Odyssey, 64'e benzese de alakası bile yok ve getirdiği özellikler saymakla bitmez hani bir yerde roketlere ve her canlıya dönüşürken birden aslana binip Map'de gezmeye başlıyorsun ve piramitten bir portala giriyorsun üstelik tek bölümde. Ya da Zelda oyunda adamakıllı ses olmamasına rağmen oynanan bir oyun çünkü gerek craft sistemi gerek puzzle sistemiyle bence gayet güzel bir oyun severek de oynadım.

Nintendo, oyunlarında benzer formülü kullanıyor hep. Franchise olarak pokémon serisi örneğin. Adamlar doğru düzgün geliştirme sunmadan, sadece content değiştirerek milyonluk satış rakamlarına ulaşıyorlar. Zelda, Nintendo'nun en iyi Franchise'ı. Çünkü aşağı yukarı bütçe ayırdıkları oyunlar açık dünya Zelda oyunları. Mario oyunları aynı şekilde 3D platform öğelerine sahip. Ve abartmadan söylüyorum, geliştiriciler sadece oyun mekaniğinde geliştirme yapıp farklı eğlence metotları kullanıyorlar. Grafikte iyileştirme yok. Vuruş hissiyatında geliştirme yeterli değil. Şahsen oyunlarına bu kadar zaman ve emek harcadığım için pişmanım. The Last of Us, RDR 2, Uncharted, Dark Souls, Silent Hill vb. oyunlar dururken Nintendo oyunlarına bağlanmayın. PC, Xbox ve PlayStation oyunculuğu her zaman daha keyifli ve harcadığınız zamana daha çok değen oyunlardır. Bunlar benim fikirlerim. Ortada herhangi bir dayatma yok. Zevkli bulmuyorum Nintendo oyunlarını. Çıkardıkları tek ve oynanabilir oyun serisi tloz. Sanki Nintendo değil de farklı bir batılı firma yapmış gibi.

Zaten Switch, Wii'u port cihazı gibi bir şey ama ben şöyle düşünüyorum oynadığın oyunlar zaten el konsolları oyunları yani ev konsolu olarak sayılsa anlarım fakat hibrit bir cihaz yani AAA kalitesinde yapımlar sessiz sakin bir ortamda rahat bir şekilde oynanmalı bence bu cihaza bu oyunlar çok daha mantıklı. He yeni çıkardığı oyunlar cidden vasat mesela Pokemon serisi olduğu yerde bile kalmadı giderek kötüleşti. Yeni markalar oluşturmaları gerek.

Ya bırakın YouTube videosu izleyip geliyor birçoğu oynanışmış mekanikmiş ne kasıyorsun arkadaşım aç oyna keyif alıyorsam bitti. 007'de 2-3 mekanik vardır ama taş gibi oyun. Rüyasına yatıyorum oyunun hala.

Bence oyun denince Nintendo gerçekten kategoriye daha çok uyuyor. Mekanik falan kasıyorsun diyorsun da şu an PlayStation 5'e Astro bot gibi bir yapım çıktı ve deli gibi oynandı yani millet hala bu kategoriyi seviyor zaten neredeyse Mario Odyssey'in ikiz kardeşi gibi bir oyun durmadan farklı mekanikler sunuyor ki Mario Odyssey'in tutma sebebi de buydu.

Nintendo platformunun zaten ana unsuru aile yapımları olması, özellikle ben küçük kardeşim veya enişteme ilk açtığımda herhangi bir oyunu, hiç oyun oynamasalar bile, 15-20 dakikada kavrayıp rahatça oynayabiliyorlar ki oyunların sanat tasarımı her kitleye hitap edecek şekilde yapılmaya çalışılıyor. Fiyat konusuna girmeyeceğim bile, açıkça o oyunlar o parayı hak etmiyor. Nintendo'nun amacı da zaten konsol satmak değil, exclusive satmak; ondan cihaz alıp da oyun alması sorun. Lakin ben TR'de Switch alıp da çipletmeden kullanan sayılı insan gördüm.

Ya bırakın Youtube videosu izleyip geliyor birçoğu oynanışmış mekanikmiş ne kasıyorsun arkadaşım aç oyna keyif alıyorsam bitti. 007'de 2-3 mekanik vardır ama taş gibi oyun. Rüyasına yatıyorum oyunun hala.
007'de 2-3 mekanik falan yok. En yaratıcı ve özgün Hitman'ın manevi devamı. Motor aynı, mekanikler tamamen aynı değil ama andırıyor. Stealth mekanikleri harika. 007 kötü bir yapay zekaya ve kombat mekaniğine sahip olsa berbat bir oyun olurdu.