Nissan Qashqai'nin arıza lambası sürekli yanıyor

megatronn

Uzman
Makaleler
1
Yer
Vice City
2013 Platinium Nissan qashqai 1.5 dCi araca sahibiz. Arabayı alalı 5-6 ay oldu. Hatasız boyasız diye aldık arabayı ama sağ olsun babam ekspere sokmadı sadece boyacıya gösterdik boyasız olunca aldı direkt kilometreside 250.000 civarında. Aracı aldığımızdan beridir hız 160'i geçince araçta motor arıza lambası yanıyor. Ama araçta hiçbir değişiklik olmuyor. Sanayide tanıdık var ilk yandığında panikleyip onu aramıştık adam dedi ki devirin 3'u geçmemesi lazım yok araba kusursuz gidiyor. Sanayidekilerde bulamıyor sorunu arabada hiçbir şey yok görünürde sorunsuz. Babama egzozu çok boğuyorsun devirinde kullan egzoz tıkanıyor diyorlarmış. Bir de bugün fark ettim araba ilk marş basınca bütün arıza lambaları yanmıyor gibi sadece 5-6 tanesi yanıyor. Sizce neden olur bu durum? Arabaya ekspere sokmayarak çok büyük bir esseklik yaptığımızın farkındayim ama babamı bir türlü ikna edemiyoruz ekspere sokmaya. Bir de araba alınmayacak şehirlerin başında gelen Şanlıurfa'dan aldık arabayı. Hata lambasının fotoğrafını aşağıya bıraktım.

Dosya Ekleri

• motor-ar25C425B1za-lambas25C425B11.webp
    motor-ar25C425B1za-lambas25C425B11.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 31
Eğer performansta bir sorun yaşanmıyorsa gösterge paneli arızalanmış olabilir. Ama performans sorunu veya farklı bir sorun çıkıyorsa götürüp adam akıllı servise baktırın. Motor arızası şakaya gelmez.

Yüksek ihtimal DPF filtreleri tıkanmış. 2012 1.5 dCi var bizde de aynı sorunu bizde yaşadık sonra enjektörü bozdu filtre. Samsunda değişim yapıldı. Arabayı haftada bir yarım saat veya 1 saat devirli kullanıp filtreyi temizlemek şart.

Bu devirde hala ekspere sokmadan araba almaya guvenen var mi ya? Ben babamdan araba alsam neyi varmis neyi yokmus diye ekspere sokarim. Tamam ölümsuz 1.5 dCi Reno motoru var ama 250.000 km cok nasil boyle bir risk alabilmis baban ilginc.

Eğer performansta bir sorun yaşanmıyorsa gösterge paneli arızalanmış olabilir. Ama performans sorunu veya farklı bir sorun çıkıyorsa götürüp adam akıllı servise baktırın. Motor arızası şakaya gelmez.
Hocam hiçbir sorun yok. En ufak sorun olsa en azından tamam sorun buymuş derim ama yok sanayideki ustalar bile bulamıyor sorunu. Egzoz tıkanmış diyorlar da sallıyorlar gibi geliyor bana .

Hocam hiçbir sorun yok. En ufak sorun olsa en azından tamam sorun buymuş derim ama yok sanayideki ustalar bile bulamıyor sorunu. Egzoz tıkanmış diyorlar da sallıyorlar gibi geliyor bana .
Gösterge panelini düzgün bir elektrikçiye baktırın. Bana gösterge paneli arızası gibi geldi.

Yüksek ihtimal DPF filtreleri tıkanmış. 2012 1.5 dCi var bizde de aynı sorunu bizde yaşadık sonra enjektörü bozdu filtre. Samsunda değişim yapıldı. Arabayı haftada bir yarım saat veya 1 saat devirli kullanıp filtreyi temizlemek şart.
Hocam sizde arıza ışığı yanınca performansta bir kayıp oluyor muydu? ve zaten genelde devirli kullanıyoruz devirli kullanın derken neyi kastettiğinizi anlamadım özel bişey mi yapmamız lazım

Bu devirde hala ekspere sokmadan araba almaya guvenen var mi ya? Ben babamdan araba alsam neyi varmis neyi yokmus diye ekspere sokarim. Tamam ölümsuz 1.5 dCi Reno motoru var ama 250.000 km cok nasil boyle bir risk alabilmis baban ilginc.
Hocam aldığımızda 230.000 falandı kilometresi. Bende asla ekspere sokmadan almam da babamın inatçılığı tuttu sadece boyacıya gösterdi.

Hocam sizde arıza ışığı yanınca performansta bir kayıp oluyor muydu? ve zaten genelde devirli kullanıyoruz devirli kullanın derken neyi kastettiğinizi anlamadım özel bişey mi yapmamız lazım
3000'i geçmiyordu devir bizde. Sadece yarım saat veya 1 saat fazla devirde kullanın ki filtreler temizlensin.

Ustalarin cogu sizi basindan savmak icin OBD cihazini bile baglamadan sorunu anlamadigini soylerler. Ozel bir Nissan (veya Renault, 1.5 dCi motor sonucta) servisine gidin, "ustam bi' OBD'ye baglasana su aygiri" deyin ve sorunu bulun. DPF tikanikligi dahi olsa cikacaktir OBD cihazinda.

3000'i geçmiyordu devir bizde. Sadece yarım saat veya 1 saat fazla devirde kullanın ki filtreler temizlensin.

Peki hocam. Yarın öğle saatlerinde devir 4000-5000 bandında 1 saat boş yolda süreceğiz.

Ustalarin cogu sizi basindan savmak icin obd cihazini bile baglamadan sorunu anlamadigini soylerler. Ozel bir Nissan (veya Renault, 1.5 dCi motor sonucta) servisine gidin, "ustam bi' Obd'ye baglasana su aygiri" deyin ve sorunu bulun. Dpf tikanikligi dahi olsa cikacaktir obd cihazinda.

Hocam cumartesi günü veya pazartesi günü götürebiliriz en erken. Bir de hocam servis en ufak şeyde motor inecek demez değil mi? Sanayide tanıdık olunca hiç dolandırılmadik ama ilk defa başka bir yere götüreceğiz sıkıntı olur mu acaba?

Geri
Yukarı Alt