Hayırlı olsun hocam o halde, bir sonraki seferde kapağı açtığınızda yenilersiniz artık.
Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat 45
Üstün
Evet, soğukken bile saçma sapan fan açıyor cihaz. Enterasan. Fan eğrisi falan da ayarlanmıyor, bu yüzden bir daha tercih edeceğimi düşünmüyorum. Çok kıt fanları, kontrolden bağımsız.Acer Nitro 5 ile sessizlik yan yana gelemezŞanslıysan sende PTM7950 işe yarar. Ben de o bile işe yaramadı. Recep Baltaş'a bile bu konudan bahsetmiştim şaşırmıştı. Hangi cihaza PTM7950 uyguladıysam cihazı buz gibi yaptı. Tek bir cihaz dışında. O da Acer Nitro 5 AN515-58 idi. Bu Acer cihazların soğutma sistemi baya sıkıntılı. Umarım bana denk gelmiştir ve cihazın seni üzmez. CPU ve GPU dışında bu pedi uygulayacağın bir alan yok. O pembe macun bölgeleri de benim cihazda çıkmıştı ve VRAM'lar 80 dereceden aşağı inmiyordu.
Benim bir arkadaşım var. Ona konunun linkini göndereyim. Müsait olunca anlatsın. Onunla beraber bu cihaz konusunda mücadele ettik.
VRAM sıcaklıklarımı hiç bilmiyorum, bakmadım. Ama Nitro 5'in soğutmasının gayet güzel olduğunu düşünüyorum iletkenlerden bağımsız.
Şu sıcaklıklıklar falan efsane yani bence.
@20424, VRAM'ler ve transistörler için termal ped önerir misiniz? Öneri yapmak isterim ancak çoğu öneri 2022-2023'ten kalma. Güncel daha iyi bir şeyler vardır elbet.
Pad göremedim görselde, termal PuTTY kullanılmış, başka yerlerde pad varsa kalınlığı önemli.
O pembe yer silinmemeli, değiştirilmemeli. Onlar ömürlük olur ve "genelde" orijinal olarak bulmak zordur. PTM7950 uygulamasında sorun gözükmüyor.
mr.esat 45
Üstün
Yok hocam dokunmadım bile. Sadece CPU & GPU'yu temizleyip PTM7950 ile değiştirdim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Satılık RX 9060 XT 16 GB (Techolay özel fiyat)
- michaelscofield
-
QD-OLED MSI 272URX monitörde text fringing sorunu
- Mert kaan almuhan
-
-