Blackraven 53

Üstün
Yer
Diego Armando Maradona Stadyumu
9 Ağustos 2016 yılında devasa vaatler ile çıkan ve çıktığı gibi devasa bir facia olan No Man's Sky yıllardır süren ve sayısını bile unuttuğum güncellemelerine devasa bir güncelleme ile devam ediyor. Öncelikle günümüzde başarısız çıkan oyunların ne kadar hızlı terk edildiği düşünülürse (Evet senden bahsediyorum Suicide Squad.) dolayısıyla oyuncu kitlelerinin de paralarının çöp edildiğini göz önüne alınca bu oyuna herkesin şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bu yıl çıkan (Ben ne kadar kısmen beğenmiş olsam da.) Starfield faciasından sonra gerçekten bir uzay keşif oyunu arayan kişilere can suyu olacağını düşünüyorum.

1721303675968.webp

Güncellemenin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz:

Eklenen özellikleri ve değişiklikleri okumak görmek istiyorsanız da buradaki linke girebilirsiniz.

Oyun Xbox Gamepass'te bulunmakta, ayrıca Xbox Store üzerinden ₺85 gibi bedavadan biraz pahalı bir fiyattan alabilirsiniz: Link.

Oyun bence Starfield'tan bile daha iyi. Uçsuz bucaksız haritası, karakter geliştirmeleri, üs inşası derken saatlerimi harcadığım bir oyundur No Man's Sky. O eski halinden eser kalmadı.
Bu kadar uçsuz bucaksız oyunlarda biraz gözüm korkuyor. Başlamak zor geliyor acaba zorlanır mıyım ya da yanlış bir şeyler yapıp da saatlerimi heba eder miyim diye. Oyuna başlamadan önce bilmem gereken şeyler ya da izlemem gereken rehberler var mıdır?

Bu kadar uçsuz bucaksız oyunlarda biraz gözüm korkuyor. Başlamak zor geliyor acaba zorlanır mıyım ya da yanlış bir şeyler yapıp da saatlerimi heba eder miyim diye. Oyuna başlamadan önce bilmem gereken şeyler ya da izlemem gereken rehberler var mıdır?
Ben oyuna rehbersiz başlayıp kendim keşfettim. Hiçbir sıkıntı da yaşamadım ama siz bilirsiniz.

Hâlâ kötü bir oyun, Starfield çıkmasaydı kimsenin haberi yoktu, zaten genel olarak hiçbir uzay oyunu hak ettiği değeri görmüyor. Bu oyun uzay oyunları arasındaki en rezil oyundur bu arada.

Oyunun gezegenleri, gezegen yüzeyindeki canlıları, NPC'leri sil baştan yapmaları gerekiyor bu oyunun güzel olabilmesi için. Oyunda bir iki göz boyama yerler var onun dışındaki her şey aynı, NPC'ler, aynı gezegendeki canlılar aynı, bir gezegene gidiyorsun yemyeşil, bitkiler böcekler falanlar filanlar 25 derece sıcaklık mis gibi dünya gibi. Başka bir gezegene gidiyorsun kıpkırmızı bir atmosfer, canlılara bakıyorsun renkleri değişik ama önceki ile aynı, gezegen 50 derece ancak aynı gezegen renk farklı oyunda toplasan 10 çeşit gezegen var diğerleri hep bunu temel alıyor farklı renk paletlerine sahip.

Oyunun iyi yaptığı tek şey: gezegene inerken yükleme ekranını hissettirmemesi. Kusursuz bir şekilde gezegene inebilmen, oyunda 3-4 saat süren bir hikâye var, onun dışında amele gibi materyal topla, gemine yükle keşif yap cart curt.

Starfield kesinlikle, kat ve kat daha iyi bir oyun ki Starfield'ın tek eksisi yükleme ekranı onu da düzeltecekler, en azından gezegene girerken bir animasyon girecek sanki gezegene cidden iniyormuşsun gibi, zaten hikâye desen elle tutulur bir şeyleri var, çeşit çeşit görevler var, keşif de var. Sırf gezegene manuel iniyorum diye de bu çöpü oynamam. Ya Elite Dangerous ya da Starfield'ı tercih ederim piyasada yapımı biten ve en iyi ikili bu zaten, bitmeyen ancak potansiyel vaateden Star Citizen var ancak o da hiçbir zaman bitmeyecek bir oyun.

Tüm bunların dışında oyunda tuş atamaları çok kısıtlı mouse'a gezegenin eksen etrafında dönemsini atayacağım yapamıyorum mesela. Elite Dangerous'da bir kalıba alıştım hepsinde bunu kullanıyorum ancak NMS'de bunu yapamamak çok saçma.

Grafikleri de çok çocuksu, hani bir ED, SC veya Starfield'a bakın bir de NMS'ye. Gerçek uzay bu kadar renkli değil.