Nokia 7650: Akıllı telefonların taş çağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PossibleTurco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 974
  • Etiketler Etiketler
    nokia
Efsane bir seri hocam, devam etmesi güzel olur. Bir sonraki konunuz TV özellikli tuşlu telefonlar olabilir.
Nokia'nın birkaç modeli var öyle. Zaten seri boyunca onlara da değineceğim. Bir sonraki bölümde 3650 veya 6600'dan bahsedeceğim. 3650'den de bahsetmek istiyorum garip tasarımından ötürü.
Nokia N92 olabilir mesela. İncelemesini yaparım buraya. Tabii şarj etmem lazım.
Bir aralar onun bir alt modeli N90 vardı bende. Sonraları ne oldu bilmiyorum kayboldu. Güzel cihazlardı daha kamera ağırlıklı bir seriydi N90 serileri. Bir de N91 var ki tam bir müzik canavarı ona da değineceğim ilerleyen bölümlerde.
Bir anda delikanlılık yıllarıma gittim. Bu telefon ve 3650 çıktıdığında alma fırsatım olmadı. 6600 almak nasip olmuştu. 512MB da hafıza kartı almıştım.

560 Eurodan piyasaya çıkmış ki az buz değil o dönem şartlarında hocam. KDV vardı bir de. 6600 özellikle şöyle bir 7610 çıktığında falan bayağı ucuzlamış, alan çoğu kişi de o zaman almıştı diye hatırlıyorum. Yanında 64 MB MMC hafıza kartı geliyordu hediye. Ben hep o hafıza kartıyla kullanmıştım. Şu an halen 7610'un içinde duruyor. Keşke o zamanlarda ki gibi çeşit çeşit telefonlar olsa yine. Şimdiki telefonlar tıpkı insanlar gibi ruhsuz, birbirinin aynısı.
Hep öyle değil midir hocam zaten? Büyüdükçe hayatla tanışıyorsunuz ve hayat sizi gri mutsuz bir adama dönüştürüyor. Eskiden harbiden hayatın bir rengi vardı. Şu an nereye baksam gri görüyorum ben.
7610 bende hala duruyor ve şunu söyleyebilirim gelmiş geçmiş en iyi Nokia telefonlar arasında ilk üçe oynar. Bu sanırım Nokia'nın ilk kez megapiksel kamera kullandığı telefondu. 6600'a göre daha uzun süre video kaydetmesi de cabası. MP3 çalması için Ultra MP3 Player diye bir program kullanıyorduk. Winamp gibi skin falan da yükleniyordu. Sonra bir program vardı çektiğimiz resimleri upscale falan ediyordu. Çok efsane cihazlardı yapabildikleri ile.

O malum videolardan bence de hiç bahsetmeyelim hocam. Sınıfta her teneffüs arkaya toplanırlardı o videoları izlemek için küçücük ekrandan. Zaten başka ne işe yarar 6600 ergenlik zamanı değil mi?

Hocam, tam da dediğiniz gibi.

7610'da ortaya çıkan, o videoya dershane çıkışın da denk gelmiştim, birkaç kişi o ufacık ekrana bakıyorduk. Asla unutamayacağım bir anım olarak kaldı.

Daha kötüsü Samsung E250'de yaşanmıştı, Allah'ım ne garip zamanlar yaşamışız, şaka gibi zamanlar.

Gerçekten de dediğiniz gibi keşke şu an bile o güzellikte telefonlar üretilebilse.

Farkındaysanız, gittikçe yaşlanıyoruz. Bunları görmek, duymak ya da hissetmek bile insanı üzüyor.

7610 yanında 64MB kartla geliyordu. 6610 ise 32MB. Bir de o kartlarda tek voltaj, çift voltaj olayı vardı. Ne günlerdi...
7610 ile gelmişti o zaman bendeki 64 MB MMC sanırım. Şu an 7610'un üstünde takılı duruyor öyle. Bu kartların en kötü yanı da pili çıkartmadan değiştirilememesiydi. Gidip hangi akla hizmet MMC slotunu pilin altına koyarlar halen anlamıyorum. Sonra 6630 ile sanırım hafıza kartını artık pili çıkarmadan değiştirebiliyorduk.
Ya bir de ne anlıyorsak sanki o ekrandan. Piksel piksel miki film izliyorduk ciddili yav. Şu an düşündükçe utançla karışık bir gülme geliyor. Bir de küçücük hafızaya bir sürü sığdırıyorlardı ondan. Hey gidi zamanlar.

Şu telefonu muhtemelen görmüşsünüzdür mesela;

Bir arkadaş kullanıyordu bunu, canı sıkılınca maç yapıyorduk bu telefonla. Hiçbir şey de olmuyordu. 3310 falan hikaye bunun yanında dayanıklılık olarak. Lav dök üstüne yine çalışır, atom bombası at, tankla vur hiçbir şey olmaz. Eskiden böyle kapakları değişen telefonlar varken hayat bir başka güzeldi. Yani sıradan bir 3310'u kapaklarla bambaşka telefonlara dönüştürebiliyorduk. 6600'a şeffaf kapak takan falan vardı. Keşke günümüz telefonları da bu kadar özelleştirebilir olsa. iPhone'a bakıyorum hepsi aynı. Android telefonlara bakıyorum hepsi aynı tasarım. Eskiden telefon kapağını değiştirip millete göstermenin ayrı bir havası vardı. O zevki hiçbir şey veremez bana.

Yaşlanıyoruz ne yapalım be hocam? Eskiden hemen büyüyüp kocaman adamlar olmak isterdik. Şimdi küçülmek istiyoruz. Hayat acımasız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinize katılıyorum, garip zamanlardan geçmişiz.

O telefonu gördüm ve kullandığımı hatırlıyorum. Bazı modellerinin yanlarından ışıklar saçılırdı, hey gidi zaman.

O telefonların hepsi birbirinden güzellerdi.

Dediğiniz gibi kapak değiştirip hava atmak o zamanlar güzeldi, şimdiyse kılıf değiştirip hava attıklarını zannediyorlar.

Nokia 3310'na 1 milyon volt elektriği verdikleri videoları gördükten sonra Nokia'nın gerçekten taş gibi olduğunu bir kez daha anlamıştım.

Büyüyünce her şeyi yapabileceğimizi düşündüğümüz için hemen büyümek isterdik, şimdiyse büyümenin ne denli kötü olduğunu fark edince de küçülmek istiyoruz.

Hocam, belki çamaşır makinasına atsalar, küçülürüz, ne dersiniz?

Bir anda delikanlılık yıllarıma gittim. Bu telefon ve 3650 çıktıdığında alma fırsatım olmadı. 6600 almak nasip olmuştu. 512MB da hafıza kartı almıştım.
Nokia'nın bazı telefonlarının kasası değişiyordu, o çok güzeldi abi. Ben 2. Sınıftayken Konya'ya gitmiştim. Böyle ara sokakta CD satan bir dükkan vardı. Orada Kemal diye biriyle tanışmıştım, o beni götürmüştü. Telefonuma 2 tane kasa almıştım

Mükemmel bir mühendislik harikası. Adamlar zamanında o kısıtlı teknoloji ile beyin patlatıp yapabildiklerinin en iyilerini yapmaya çalışmışlar. Şimdi, çipi %20 güçlendir, biraz daha iyi bir kamera koy, bataryayı biraz daha büyüt al sana yeni telefon.

Elinize sağlık hocam, çok güzel bir rehber olmuş. Sonraki bölümde ne yapacaksınız?

Makele son derece keyifliydi, teşekkürler.

Symbian S60 V1 & V2 ve V3 Windows Mobile ve CE sürümünden çok öndeydi, 3D oyunlar ve harika yazılımlar ile gerçekten akıllı telefon devrimi diyebilirim.

Symbian ^3'ten sonra çıkan Anna ve Belle ile Symbian tozlu tarihine karıştı, Android karşısında uzun bir süre direndi diyebilirim.

7610 yanında 64MB kartla geliyordu. 6610 ise 32MB. Bir de o kartlarda tek voltaj, çift voltaj olayı vardı. Ne günlerdi...

Bir de bazı Nokia modelleri 512 ya da 1GB MMC kart takılınca kilitlenir kalırdı, zaman korkunç derecede hızlı geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…