Detaylar
Kim cevapladı?Kesinlikle C# öğren, başlangıçta öğrenmesi kolay bir obje tabanlı dildir ve hayır farklı bir C# değil. Unity, standart C# dilini kullanır, ancak buna ek olarak Unity'ye özel bir kütüphane (API) sunar. Buna Unity'nin özellikleri için ekstra birkaç düzenleme yapılmış özel bir kütüphanesi diyebilirsin.
Fakat temelde bu aynıdır, zaten C# öğrendikten sonra Unity'de C# konusuna geçtiğinde göreceksin ki Unity C# özel bir Unity kütüphanesinden ibaret.
Fakat temelde bu aynıdır, zaten C# öğrendikten sonra Unity'de C# konusuna geçtiğinde göreceksin ki Unity C# özel bir Unity kütüphanesinden ibaret.
C# ile Unity üzerinden oyun geliştirmeyi planlıyorsan temel C# öğrenme konusunda hangi kursu izlediğinin çok bir farkı yok. Zaten Unity kurslarında da önce Unity'den bağımsız temel C# konuları anlatılır, ardından Unity kütüphaneleri devreye girer. Ancak bu kurslarda genelde OOP (nesne yönelimli programlama) öncesine kadar olan kısım anlatılır ve bu bölüm çoğu zaman hızlı geçilir, çünkü odak daha çok Unity tarafına kaydırılır.
Benim tavsiyem, önce doğrudan C# öğrenmen. Ardından, artık C#'ı bildiğini varsayan Unity kurslarına yönelmen daha iyi olur. Ben de Unity üzerinden oyun geliştiriyorum ve başlamadan önce iyi diyebileceğim seviyede bir C# bilgim vardı. Bu sayede Unity'nin temellerini kavramam oldukça kolay oldu.
Benim tavsiyem, önce doğrudan C# öğrenmen. Ardından, artık C#'ı bildiğini varsayan Unity kurslarına yönelmen daha iyi olur. Ben de Unity üzerinden oyun geliştiriyorum ve başlamadan önce iyi diyebileceğim seviyede bir C# bilgim vardı. Bu sayede Unity'nin temellerini kavramam oldukça kolay oldu.
Öküz
Uzman
Kurslarda eğer iyisini aldıysan oyun motorunun arayüzünü öğretirken kod kısmını da öğretiyor konudan anladığım heveslenmişsin öyle ciddi bir şekilde yapmayacaksın bu işi bu yüzden yapacağın oyunlar 2D tetris veya 3D kısa haritalı satış değeri olmayan basit oyunlar olacak. Hevesinin başlamadan sönmemesi için ikisini aynı anda öğrenmeye bak zaten işin içine girdiğinde tek başınayken "Oyun geliştirmek istiyorum" cümlesinin ne kadar komik durduğunu tecrübe edineceksin.
Normal C# dilinde öğreneceğin şeylerin tamamı Unity üzerinde de geçerli tabii ki, yalnızca Unity'nin kütüphanesini kullanmak için ayrıyeten öğrenmen gereken çok şey var. Giriş seviyesi C# derslerine bakıp daha sonra Unity derslerine geçebilirsin bence. Unity C# ı daha çok bir yazılım dili olarak değil de scripting dili olarak kullanıyor gibi. Yani tek amacı Unity'nin kendi yazdığı fonksiyonları ve objeleri belli bir syntax ile koda dökmek. Başka bir alternatif olarak da Unity Visual Scripting kullanıp kod yazmadan ilerleyebilirsin ancak yine de normal kod yazmaktan tek farkı görselleştirme olacaktır, zira kodda yazdığın ile visual scriptingde yaptığın şeylerin adı da aynı mantığı da aynı.Unity ile oyun geliştirmek istiyorum fakat ilk önce C# öğreneceğim. Unity'den bağımsız olarak dümdüz C# kursu izlersem yararı olur mu? Nasıl ilerlemeliyim?