Merhaba,

Normal ve doğal konuşmalar haricinde insanlarla konuşmak istemiyorum ama bunu başaramıyorum. İnsanları çok arıyorum; sürekli ilgi odağı olma ve onaylanma ihtiyacı hissediyorum. Bu davranışımdan kurtulmak istiyorum çünkü insanları kendimden soğutuyorum. Bunun üstesinden gelmeyi hedefliyorum.

Telefon elimde olduğu sürece mutlaka birini aramak istiyorum ve arıyorum da. Bu hâlimden sıkıldım. İnsanlarla hep aynı konuları konuşuyorum çünkü konuşacak başka bir şey bulamıyorum; bir kısır döngü içindeyim. Nereye yazacağımı bilemedim ve sizden bilgi almak istedim.

Haziran ayında 25 yaşıma gireceğim. Etrafımda sürekli insanlar olmasını istemiyorum. Bu; küsmek ya da iletişimi tamamen kesmek değil, daha çok sessiz ve kendi hâlinde takılan biri olmalıyım diye düşünüyorum.

Bu hayat böyle devam etmez. İnsanlarla konuşmalıyım ama bu çok kısıtlı olmalı. Bunu nasıl başarabilirim?

İyi Sosyaller.

Saçma sapan triplere girmeyin. Olmalıyım etmeliyim diye bir şey yok. Ben benim, sen sensin, o da o. Kendinizi değiştirme çabanız en sonunda yapmacık biri olmanızla sonuçlanır. Böyle olunca da kişi fark etmeksizin herkes sizden nefret eder. Olduğunuz gibi davranın. Sizi bu şekilde kabul etmeyenler sizden uzaklaşır, sizi bu şekilde kabul edenlerle hayatınıza devam edersiniz. Hayat böyle şeyleri kafaya takmak için çok kısa.

Bu forumun bir de psikolojik sorunlar kategorisine ihtiyacı var sanırım.

Son düzenleme:
Ben işim düşmedikçe kimseye yazmayan biriyim ama sürekli yazıp soran, bir anda arayıp bir şeyler anlatan arkadaşlarımı çok seviyorum. Kendim de bunu yapabilmeyi dilerdim ama sıra bana gelince bir mantık göremiyorum bu davranışta (bu tamamen benimle ilgili:)). Neden kendinden soğuttuğunu düşünüyorsun ki? Bu zamanda iletişimi güçlü insanlar bulabilmek çok da kolay değil. Bence olaya yanlış tarafından bakıyorsun. Burada çözmen gereken tek şey hep aynı konuları konuşuyor olman.

Merhaba,

Normal ve doğal konuşmalar haricinde insanlarla konuşmak istemiyorum ama bunu başaramıyorum. İnsanları çok arıyorum; sürekli ilgi odağı olma ve onaylanma ihtiyacı hissediyorum. Bu davranışımdan kurtulmak istiyorum çünkü insanları kendimden soğutuyorum. Bunun üstesinden gelmeyi hedefliyorum.

Telefon elimde olduğu sürece mutlaka birini aramak istiyorum ve arıyorum da. Bu hâlimden sıkıldım. İnsanlarla hep aynı konuları konuşuyorum çünkü konuşacak başka bir şey bulamıyorum; bir kısır döngü içindeyim. Nereye yazacağımı bilemedim ve sizden bilgi almak istedim.

Haziran ayında 25 yaşıma gireceğim. Etrafımda sürekli insanlar olmasını istemiyorum. Bu; küsmek ya da iletişimi tamamen kesmek değil, daha çok sessiz ve kendi hâlinde takılan biri olmalıyım diye düşünüyorum.

Bu hayat böyle devam etmez. İnsanlarla konuşmalıyım ama bu çok kısıtlı olmalı. Bunu nasıl başarabilirim?

İyi Sosyaller.

Ben de aynı şekildeydim ve emin ol ki hiç iyi bir şey değil bu. Hayatını olumsuz yönde etkiliyor, bunu denemek yerine insanlarla nasıl daha samimi olursun, neden senden soğuyorlar bunu düşün bence.

Son düzenleyen: Moderatör: