12397

Çalışkan
Merhaba, nostalji için eski bir laptop almıştım, geçen fanını temizlettirmiştim ama buna rağmen hala ısınıyor. Sorun nerede? Baktırdığım zaman BIOS pili falan erimişti bilgisayarcı değiştirmişti ama hala ısınıyor. Şöyle 10-15 dakika çalıştırdığın zaman ısınıyor ve internete girince fanı hızlı dönmeye başlıyor. Tabii tarayıcıyı bilgisayarı yeni açtığımızda açınca fan hızlı dönmüyor. Cihaz 2009'dan kalma. Yani eski olduğu için ısınıyor diyeceksiniz ama ben cihazı düzeltmek istiyorum.

Modeli de HP Pavilion DV6 1130-ET. Anakartı HP 3628 olarak geçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, nostalji için eski bir laptop almıştım, geçen fanını temizlettirmiştim ama buna rağmen hala ısınıyor. Sorun nerede? Baktırdığım zaman BIOS pili falan erimişti bilgisayarcı değiştirmişti ama hala ısınıyor. Şöyle 10-15 dakika çalıştırdığın zaman ısınıyor ve internete girince fanı hızlı dönmeye başlıyor. Tabii tarayıcıyı bilgisayarı yeni açtığımızda açınca fan hızlı dönmüyor. Cihaz 2009'dan kalma. Yani eski olduğu için ısınıyor diyeceksiniz ama ben cihazı düzeltmek istiyorum.

Modeli de HP Pavilion DV6 1130-ET. Anakartı HP 3628 olarak geçiyor.
Honeywell PTM7950 alıp kullan, fanları ve genel olarak tüm içerideki tozu al.

Fanı temizlemen iyi, macun da değiştirilmediyse değiştir. Fanı komple değiştirmen gerekiyor olabilir çünkü 15 yıl boyunca soğutabilecek bir fan değil laptop fanı. Bakır borular bile paslanmış olabilir BIOS pilinin erimesi iyiye işaret değil.

Fanı temizlemen iyi, macun da değiştirilmediyse değiştir. Fanı komple değiştirmen gerekiyor olabilir çünkü 15 yıl boyunca soğutabilecek bir fan değil laptop fanı. Bakır borular bile paslanmış olabilir BIOS pilinin erimesi iyiye işaret değil.

Bence de hocam. Macunu da değiştirdik tabii. Tüm bakımlarını yaptık. Direkt anakartı değiştirsek daha iyi gibi. Çünkü sorunun kaynağı tam olarak belli değil. Baktırdım ama kimse anlamadı.

Bence de hocam. Macunu da değiştirdik tabii. Tüm bakımlarını yaptık. Direkt anakartı değiştirsek daha iyi gibi. Çünkü sorunun kaynağı tam olarak belli değil. Baktırdım ama kimse anlamadı.

Veya daha düzgün bir cihaz alacağız gibime geliyor. Başka çare kalmadı çünkü.

Veya daha düzgün bir cihaz alacağız gibime geliyor. Başka çare kalmadı çünkü.
O kadar masrafa değmez ama kullanılacaksa üstte bahsettiğim termal pad çok daha iyi olur.

Hocam bir de bu bilgisayarın hard diskini başka bir cihaza taktım o da anormal bir şekilde ısınmaya başladı.

Vallahi sorunu çözen cennetlik :)

Çok ağır mining virüsü falan mı var acaba, o başka cihaz da mı aynı şekil nostaljik?

Aynen hocam. SSD takıp Vista yüklemiştim Aero falan çalışmıyordu başka almak zorunda kaldım. Bir türlü hayalimize tam kavuşamıyoruz ya... Ama bu cihazda Aero çalışıyor yani. Vista SSD ile uyumlu değil herhalde. 7 yüklesek daha iyi olacak.

Çok ağır mining virüsü falan mı var acaba, o başka cihaz da mı aynı şekil nostaljik?

Yani sorunun kaynağını tam olarak bilmediğim için anakartı değiştirmenin daha etkili bir çözüm olacağını düşünüyorum.