Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Samsung notes nasıl ankette olmaz?
İşimi bayağı iyi görüyor uygulama.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Unuttum ya.Samsung notes nasıl ankette olmaz?çok seviyorum uygulamayı, işimi görüyor.
Ama diğer var.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Aslında Google Keep bana kalırsa güçlü bir uygulama. Bloguma link verirsem belki uyarı alırım diye direkt vermiyorum ama Substack blogumda yazısını yazmıştım. Google Keep felsefesine çok iyi hizmet eden bir uygulama.
Keep = tutmak
Logosu: ampul = fikir metaforu
Yani anlık gelen fikirleri tutmak üzerine. Uzun not almak için uygun mu uygun ama pek verimli değil. Ama işte felsefesi uzun not almak üzerine değil, anlık fikirleri tutmak üzerine.
- Makaleler
- 6
Windows Metin Belgesi. 
Diger nıot alma uygulamalarina gore aslinda epey ilkel. Tamam, not aliyor da dumduz notepad'dan pekte farki yok zaten. Daha dogrusu resim vb ekleyebildigin icin artik vefat eden Wordpad desek daha dogru.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Esprisine etiketlemiştim ama...Diger nıot alma uygulamalarini kullanmadigini icin Keep'in gelismis bir uygulama oldugunu dusundugunu varsayiyorum.
Keep felsefesine göre güçlü bir uygulama. Zamanında Notion kullanıyordum. Ama belli bir yerden sonra ağır olduğu için bıraktım. Şu an Obsidian kullanıyorum. Obsidian'ın PKM, Zettelkaten metoduna göre yapılandırılmış olması falan çok iyi. Benim gibi üretken ve yaratıcı insanlar için biçilmiş kaftan.
Logseq'e de baktım ama outliner bazlı blok yapısı sebebiyle pek benlik değil. O da felsefesine göre çok güçlü bir uygulama ama benlik değil.
Hocam bence birkaç not uygulaması hakkında bilgim var ve Keep'e güçlü demek = değildir bilgisizlik. Bunun yanında güçlü = değildir gelişmiş.
Hocam sesli not alma özelliği var.Daha dogrusu resim vb ekleyebildigin icin artik vefat eden Wordpad desek daha dogru.
Görsel not özelliği var.
Hatırlatıcı kurabiliyorsunuz.
Konum bazlı hatırlatıcı kurabiliyorsunuz; yani örneğin X konuma hatırlatıcı kurdunuz, uygulama oraya gittiğinizde size bildirim gönderiyor.
Ayrıca kart bazlı arayüzü de "anlık fikirleri yakalama" felsefesine çok iyi hizmet ediyor.
Ayrıca Google Keep, Google Drive, Docs, Gmail vs. ile de entegre çalışıyor. Bu benim pek işime yaramıyor ama olsun. Google ekosistemi de özelliklerindendir.
Son düzenleme: