Makaleler
13
Yer
İstanbul
Herkese iyi sosyaller. Bugün yaklaşık 1 haftadır kullandığım Nothing cmf buds kulaklığı inceleceğim.

Kutu İçeriği
Kutu içeriğimizde bizi kulaklığın kendisi, kullanım kılavuzu ve yedek silikonlar çıkıyor. Şarj kablosu maalesef içinden çıkmıyor. Fakat bence eksi sayılamaz çünkü artık her evde Type-C kablo bulunmakta.
IMG_20250629_160209.webp

Malzeme Kalitesi
Malzeme kalitesi fiyatına göre fena değil. Aşırı premium hissettirmiyor evet, fakat kaliteli hissettirdiğini söyleyebilirim. Kutunun malzeme kalitesi fena değil. Kulaklıklar daha kaliteli ve premium hissettiriyor kutuya nazaran.
Kutu malzeme kalitesi 10/7
Kulaklık malzeme kalitesi 10/8

Ses Kalitesi
Ses kalitesi fiyatına göre oldukça temiz ve iyi. Uygulamasında hazır EQ ayarları var. Kendiniz manuel olarakta ayarlayabiliyorsunuz. Bass'ları gerçekten çok kuvvetli kulağınızı titretecek kadar güçlü ve güzel. Uygulamadan Extra Bass modunu açınca farklı bir boyuta geçiyor diyebilirim. Benim gibi Bass'lı müzik dinlemeyi sevenler için harika. Tizzler bass'lar kadar iyi olmasa da o da gerçekten iyi. Ses seviyesi çok yüksek diyebilirim. Bangır bangır müzik dinlemek isteyenler ses seviyesine bayılacaktır.

Aktif Gürültü Engelleme
Uygulamada bizi şeffaflık modu ve gürültü iptali karşılıyor. Şeffaflık modunda, etrafın seslerini duymuyorsunuz fakat yanınızda konuşan kişilerin sesini duyabiliyorsunuz. Ortalama diyebilirim. Akrif gürültü engellemeye gelecek olursak, fiyatına göre tatmin edici diyebilirim. ANC açıkken ses seviyesini %60 seviyesine getirince dışarıda hiçbir şey duyamıyorsunuz. ANC si bir Buds FE değil fakat başarılı diyebilirim.
Şeffaflık modu 10/7
Aktif Gürültü Engelleme 10/7.5

Mikrofon
Kulaklıkta 4 adet mikrofon bulunuyor. Mikrofonu gerçekten başarılı. 4 mikrofonlu olmasına rağmen önceden kullandığım 6 mikrofonlu anker kulaklığa göre farkla önde diyebilirim. Mikrofon sayısı değil kalitesi önemliymiş. Dışarıda konuşma yaptığımda karşı taraf, sesimin net bir şekilde geldiğini, arkadan geçen arabaların ve diğer ortam seslerinin çok çok az geldiğini söyledi.
Mikrofon 10/8.5

Nothing X uygulaması
Uygulamada Türkçe dil desteği mevcut. Sade ve hızlı bir arayüzü var kafa karıştırıcı değil. Uygulamadan EQ yapabiliyoruz, Şarj seviyesini görebiliyoruz. Kulaklığımı bul, düşük gecikme gibi bir sürü ayar yapabiliyoruz. Aşağıya uygulama içinden görüntüler ekledim. Uygulama çok kullanışlı. 10/9
Screenshot_2025-06-29-16-30-52-873-edit_com.nothing.smartcenter.webp Screenshot_2025-06-29-16-31-15-417-edit_com.nothing.smartcenter.webp Eki Görüntüle 158793

Şarj Süresi ve Kullanım
Kulaklık elime ulaştığında kutu ve kulaklıkların şarj seviyesi %100 idi. Gün içinde ortalama 3 saat kullanıyorum. Kutuyu hiç şarja takmadım. Kulaklıkların ikiside %100 seviyesinde, kutu ise %70 seviyesinde. Zaten kutusu hızlı şarj oluyor. Uzun süreler kullansanız bile rahat şekilde yeteceğini düşünüyorum.
Şarj süresi 10/8.5

Kargo Süreci
Kargo süreci gerçekten aşırı hızlıydı. Tatil dolayısı ile Samsun'dayım. Akşam 4 civarı sipariş ettiğim ürün, Yurtiçi kargo ile ertesi günü Samsuna ulaştı. Ve aynı gün dağıtıma çıkıp elime ulaştı. Yaşadığım en hızlı kargo deneyimi diyebilirim açıkçası. İstanbul'dan Samsun'a tam 1 günde elime ulaştı. Satıcı Nothing Türkiye'ydi. Hemen kargoya verdiler.

Sonuç
Kulaklığı 1399 TL' den satın aldım. Parasının hakkını fazlasıyla veriyor. Telefonunuz Samsung değil ise, Buds FE' den kesinlikle daha iyi bir kulaklık. Bass seviyesi Buds FE'den açık ara daha iyi. Konfor olarakta hiç kulak ağrısı vb. Yapmıyor. Telefonunuz Samsung değil ise, bu bütçe de kesinlikle rakipsiz diyebilirim.

İnceleme bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Kulaklığı alırken yardımcı olan @Simon ve @pesimist34 hocalarıma tekrardan teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Çok faydalı inceleme hocam aklımı o kadar celdiniz ki hemen sipariş verdim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-29-19-56-53-825_com.pozitron.hepsiburada-edit~3.webp
    Screenshot_2025-06-29-19-56-53-825_com.pozitron.hepsiburada-edit~3.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 59