Bazılarınız bu telefonu tanımayabilir ya da tasarımını sevmeyebilir, hatta markayı bile bilmeyebilir. Ama benim düşüncem: Nothing Phone 3, bugüne kadar yapılmış en iyi Nothing telefon.

Biliyorsunuz ki Apple şu anda dünya üzerindeki en yaygın telefon markalarından biri. Amerika’daki gençlerin %87’si Apple marka telefon kullanmakta. Bizim ülkemiz de bundan pek geri değil; çünkü dışarı çıkıp insanların telefonlarına bakarsanız görürsünüz. iPhone 15, 16 Pro Max, 14 Pro — hepsinin tasarımı aynı. Yani demek istediğim, tasarım açısından iPhone 12’den beri bir şey değişmedi.

Bu yüzden bence Nothing Phone.
(Telefonun nasıl göründüğünü bilmeyenler için aşağıda resmi var.)

resim_2025-08-01_235755905.webp

Ben birçok kişinin aksine firmayı da ürünlerini de izledikleri politikayı da beğeniyorum. Eksikler yok mu, var tabii. Dolby Atmos ve kafa takip özelliği olursa güzel olacak.

Son zamanlarda farklı tasarıma sahip olmasına rağmen göze hitap eden en iyi modellerdir herhalde. 3'tense 2'yi tercih ederim tasarım olarak ancak bu da gayet güzel. Herhande bir android alacak olsam bunlardan birini tercih ederim.

Yani demek istediğim, tasarım açısından iPhone 12'den beri bir şey değişmedi.

Yani sadece tasarım olarak bakmak mantıksız olur. 12'den beri evet aynı ama iki ucu sıkıntılı bir durum. 16'ya kadar tasarım niye aynı diye laf edildi, 16/16+ modellerinde değişiklik yapıldı bu sefer IP11'e döndü dendi. E şimdi 17'de değişik bir şekle sokuyorlar yine laf ediliyor sonu yok.

Yurt dışında iPhone kullanıyorlar çünkü alabiliyorlar. Şu anda asgari ücretin %70'i ile 16 Pro Max alınabiliyor olsa birçoğumuz alırdı kimse yalan söylemesin kendine. Ülkemizdeki durumlar gereği iPhone yurtdışındakiler gibi yaygın değil.

Alım kolaylığını şöyle belirtmek isterim. Bulgaristan'daki bir akraban 16 Pro almış kendisine, hız kısıtlaması olmayan sınırsız internete sahip hat ve telefonun aylık taksidine ayda 42 leva (1000₺) gibi bir para ödüyor. Yani burada ayda 800/900₺ ödeyip sınırsız internete sahip bir hat ve 16p/16pm alabilliyor olsaydık hangimiz almazdı.

İphone fanboy gibi konuştuk oldu mu şimdi.

Defalarca dedim, hala diyorum. Bu markanın bir cihazını kullanmadan kağıt üstü verilere bakarak ne olduğunu anlayamazsınız.

Cihazı alırsınız, vadettiği çoğu şeyi karşılayamadığını görürsünüz, daha sonra satmak istersiniz ama ya bedava denilecek bir fiyata satmaya mecbur kalırsınız ya da elinizde kalır ve satamazsınız.

Nothing'in ülkemizdeki durumu bu.

Para kolay kazanılmıyor ülkemizde, bundan dolayı ben bu tip deneysel markalara yönelmeyi yanlış buluyorum. Çünkü işin sonunda paranızla rezil olmak gibi bir duruma düşeceksiniz.

50-40k ya satılırsa alınmaz. 30kdan satılmalı. Tasarımıda kötü ayrıca. Kısaca fiyata bağlı ama almazdım. Pek de iç açıcı firma değil zaten. Nothing 1 iyiydi o kadar.

Muadili cihazlara göre birçok eksiği olmasına karşın tek olayı aykırı tasarımı.
Farklılık arayanlar için olabilir, çoook büyük çoğunluk için o üstteki lensin diğerlerine göre yamuk olması almamak için sebep.
Yani burada ayda 800/900₺ ödeyip sınırsız internete sahip bir hat ve 16p/16pm alabilliyor olsaydık hangimiz almazdı.
Ayda 900 verip s25 ultra gibi cihazlar da alınabiliyorsa 16pm almazdım :)

Ayda 900 verip S25 Ultra gibi cihazlar da alınabiliyorsa 16pm almazdım :)

Kişisel tercih bir şey diyemeyiz ancak demek istediğim alım kolay ve alabiliyorlar. Bizdeki gibi uçurum farklar da yok.

Yani Android kullanan nadir insan gördüm şahsen. En amelesinde bile iPhone bilmem kaç var.

Biliyorsunuz ki Apple şu anda dünya üzerindeki en yaygın telefon markalarından biri. Amerika'daki gençlerin %87'si Apple marka telefon kullanmakta. Bizim ülkemiz de bundan pek geri değil; çünkü dışarı çıkıp insanların telefonlarına bakarsanız görürsünüz. iPhone 15, 16 Pro Max, 14 Pro — hepsinin tasarımı aynı. Yani demek istediğim, tasarım açısından iPhone 12'den beri bir şey değişmedi.

iPhone 11 Pro'dan iPhone 16 Pro'ya kadar aynı tasarım kullanıldı. İnsanlar hep aynı tasarım dedi Apple iPhone 17 Pro serisinin tasarımını değiştirdi ve daha kötü oldu. Bu yüzden imza tasarımlar önemlidir. Örnek olarak S25 tasarımı denilebilinir. Böyle ufak tefek değişiklikler yapılmalı.sonra firmalar batırıyor.

Defalarca dedim, hala diyorum. Bu markanın bir cihazını kullanmadan kağıt üstü verilere bakarak ne olduğunu anlayamazsınız.

Cihazı alırsınız, vadettiği çoğu şeyi karşılayamadığını görürsünüz, daha sonra satmak istersiniz ama ya bedava denilecek bir fiyata satmaya mecbur kalırsınız ya da elinizde kalır ve satamazsınız.

Nothing'in ülkemizdeki durumu bu.

Para kolay kazanılmıyor ülkemizde, bundan dolayı ben bu tip deneysel markalara yönelmeyi yanlış buluyorum. Çünkü işin sonunda paranızla rezil olmak gibi bir duruma düşeceksiniz.

Hocam bence yanlış düşünüyorsunuz Hem nothing Phone 1'i denedim yaklaşık 5 ay kullandım hem de nothing Phone 2A yı denedim onu da 1 yıl kadar kullandım.

Performansı inanılmaz çünkü işletim sistemi aynı LineageOS gibi ve Xiaomi gibi Çin markalarının aksine telefonlarına nothingin kulaklığını belki alırsınız diye sadece kulaklıklarının uygulamasını koyuyorlar ve geri kalan neredeyse her şey telefonun kendi sistem uygulamaları ve GApps.

Kamerası fiyatına göre gayet iyi ve özellikle pil sağlığı ve pilde kullanım süreleri beni şaşırttı.

Gayet iyi telefonlar ikisi de ve UI'dan bahsetmiyorum bile. Bugüne kadar One UI 7 de denedim HarmonyOS 3 de denedim iOS 18 de denedim color OS de denedim. Hiçbiri nothing OS in minimalistik siyah beyaz tasarımına yaklaşamıyor bile.

Tabii ki bu benim tercihim ve kişisel düşüncem ama hocam bence telefonu bir deneyin ve telefonun gerçekten size sunduğu özellikleri deneyimleyip konuşun.