Makaleler
23
Sanirim son zamanlarda en sevdigim markalardan. Kendine has ve ozgun bir yaklasim sunuyorlar mobil cihazlara. Hem telefonlari hem de kulakliklari harika. Ozellikle kulakliklari her zaman bütçe sampiyonu oluyor bizim topraklarda. Telefonlari vergilerden dolayi fiyat olarak biraz sisik olsa da yine de ben begeniyorum. Sizin fikirleriniz neler hem Nothing hem de CMF hakkinda?

1764531094072.webp

En sevdigim Nothing Phone:

1764530775369.webp

En sevdigim Nothing kulak ici kulaklık:

1764530816345.webp

En sevdigim Nothing kulak ustu kulaklık:

1764530955263.webp

Sanirim son zamanlarda en sevdigim markalardan. Kendine has ve ozgun bir yaklasim sunuyorlar mobil cihazlara. Hem telefonlari hem de kulakliklari harika. Ozellikle kulakliklari her zaman bütçe sampiyonu oluyor bizim topraklarda. Telefonlari vergilerden dolayi fiyat olarak biraz sisik olsa da yine de ben begeniyorum. Sizin fikirleriniz neler hem Nothing hem de CMF hakkinda?

Eki Görüntüle 206838

Eki Görüntüle 206834

Eki Görüntüle 206835

Eki Görüntüle 206837
Sıradışılığın doğru yansıtıldığında ne kadar iyi olduğunu gösteren bir markalar, özellikle de kulaküstü kulaklıklarının tasarımında daha açık görülüyor bu durum.
Bu sıradışılığı böyle sürdürmelerini temenni ediyorum.

Eki Görüntüle 206838

Eki Görüntüle 206834

Eki Görüntüle 206835

Eki Görüntüle 206837
Kulaklıkları harbi babadır. 2.500 TL'ye kadar tüm kulak içi kulaklıkları F/P babası.

Tasarım konusunda iyi bir iş çıkardıkları net belli, mesela diğer Asya markalarına nazaran bu adamların yaptığı çok iyi bir şey var, o da; markalarının genel bir tasarım ruhu var ve bundan dışarıya çıkmıyorlar.

Yani tasarım açısından kendilerine özel net ve niş bir görünüme sahipler, Çin telefonlarının tamamını toplayın, telefondan fazla anlamayan birisine Xiaomi ile Huawei'nin arasında ki tasarım farkını gösteremezsin. Ama tıpkı Apple gibi NP ve CMF'in bir tarzı var. Marka imajı var, nerede bu tasarımı görsek bu markanın ismini çok rahat veririz, hem de özelliklerini bilmesek bile.

Bu konu önemli, mesela Apple'ı Apple yapan en temel etkenlerden biri de budur, kendine has tasarımı. Bu hem telefonun ve ürünlerinin kendisinde, hem de kullandıkları işletim sisteminde de geçerli.

Premium bir cihaz kullanıyormuş gibi hissettirmek zordur. Mesela benim elimde S24 FE var, fakat Nothing Phone (1) modelini her gördüğümde özellik açısından fersah fersah düşük bir telefon olmasına rağmen aynı masaya koyup "hangisini almak istersin?" deseniz oturur ciddi ciddi düşünürüm. Bunu sağlamak çok önemli bir nokta.

Tasarım konusunda iyi bir iş çıkardıkları net belli, mesela diğer Asya markalarına nazaran bu adamların yaptığı çok iyi bir şey var, o da; markalarının genel bir tasarım ruhu var ve bundan dışarıya çıkmıyorlar.

Yani tasarım açısından kendilerine özel net ve niş bir görünüme sahipler, Çin telefonlarının tamamını toplayın, telefondan fazla anlamayan birisine Xiaomi ile Huawei'nin arasında ki tasarım farkını gösteremezsin. Ama tıpkı Apple gibi NP ve CMF'in bir tarzı var. Marka imajı var, nerede bu tasarımı görsek bu markanın ismini çok rahat veririz, hem de özelliklerini bilmesek bile.

Bu konu önemli, mesela Apple'ı Apple yapan en temel etkenlerden biri de budur, kendine has tasarımı. Bu hem telefonun ve ürünlerinin kendisinde, hem de kullandıkları işletim sisteminde de geçerli.

Premium bir cihaz kullanıyormuş gibi hissettirmek zordur. Mesela benim elimde S24 FE var, fakat Nothing Phone (1) modelini her gördüğümde özellik açısından fersah fersah düşük bir telefon olmasına rağmen aynı masaya koyup "hangisini almak istersin?" deseniz oturur ciddi ciddi düşünürüm. Bunu sağlamak çok önemli bir nokta.
Her şey güzel açıklanmış. Eline sağlık. S24 FE konusuna da katılıyorum. Sıradan 2024 çıkışlı bir Android telefona benziyor.

Telefondada toparlamaya basladılar 3A serisi ile. Cogu YouTuber da beğenmisti diye hatırlıyorum. Amiral gemileri ile 4A serisinin fiyatlarının daha düzenli ve daha F/P olmasını bekliyorum.
Cmf de zaten Phone 1 harici TR de yok sanırsam. Tek cmf telefon ürünüde bayağı iyi fiyatına göre.
Maalesef kulaklıklar hakkında bilgi vermem doğru olmaz ama Buds 2 gayet iyi şu an.
En sevdiğim şu an 3A olabilir.

Premium bir cihaz kullanıyormuş gibi hissettirmek zordur. Mesela benim elimde S24 FE var, fakat nothing Phone (1) modelini her gördüğümde özellik açısından fersah fersah düşük bir telefon olmasına rağmen aynı masaya koyup "hangisini almak istersin?" deseniz oturur ciddi ciddi düşünürüm. Bunu sağlamak çok önemli bir nokta.

Mesela masaya S24 FE ve np 3A koyulsa, hemen 3A yı tercih ederim mesela. Belirli telefonları inanılmaz mantıklı.

Önceki konularda belirtmiştim sizde biliyorsunuz hocam attığınız sarı kulaklık yani Ear (A) 4000 TL civarlarına almıştım ve Anket Soundcore Liberty 4 NC'den çok ama çok daha kötüydü. Nothing Ear Stick, CMF Buds, Nothing Ear (A) ve CMF Buds 2 Plus modellerini kullandım en son ki Plus idi ve sorunluydu iade ettim. Sizin tavsiyenizle Samsung Buds Core aldım memnunum bahsettiğim bütün kulaklıklardan daha iyi Anker dışında o da kulağıma uymuyor diye bıraktım yoksa aralarından bence en iyisi Anker.

Telefon konusuna gelirsek NP1 kullanıyorum (zorunluluktan) aldığıma pişmanım ekran süresi 3-4 saat, hat çekme sorunları, sim kart okuyamama sorunu gibi problemler var en yakın zamanda değiştireceğim. CMF telefon çıkardılar NFC yok neden yok abi? Onun dışında NP1 ve CMF ucuz telefonlar ve kamera konusunda çok iyi performans sergiliyorlar. Diğer yeni serileri bilmiyorum deneyimlemedim ama videolarını izlediğimde güzel gibi duruyor iPhone kameralarıyla yarışıyor.

Genel marka olarak bakarsak tasarım vs. eşsiz ve çok güzel, yakın çevremdekiler gördüğünde hiç markayı duymadım ne ya bu falan diyorlar şaşırıyorlar. Ama kulaklık konularında bence hala gerideler ve kendilerini geliştirmeleri gerek. Fakat sorunları yeni modellerde çözmek falan bence hiç umurlarında değil hep başka ne yaparız kafasındalar. Son olarak eklemek istersem bu markanın kurucusunun geçmişi olmasına rağmen neden NP1 sorunlu bir telefon?

Mesela masaya S24 FE ve np 3A koyulsa, hemen 3A yı tercih ederim mesela. Belirli telefonları inanılmaz mantıklı.
3A modelini almayı düşünmüyor değilim, ama şuan S24 FE ile bir sorun yaşamadığım için bu geçiş benim açımdan biraz gereksiz lüks olacağı için şuan öyle bir düşüncem yok.

Ancak ikinci telefona ihtiyacım çok var, ilk modeli almayı planlıyorum.

3A modelini almayı düşünmüyor değilim ama şu an S24 FE ile bir sorun yaşamadığım için bu geçiş benim açımdan biraz gereksiz lüks olacağı için şu an öyle bir düşüncem yok.

Ancak ikinci telefona ihtiyacım çok var, ilk modeli almayı planlıyorum.

Ben olsam cmf Phone 1 alırdım ilk model yerine.
Ben şu anlık S22'den 3A ya geçmeyi düşünüyorum bakalım.

Önceki konularda belirtmiştim sizde biliyorsunuz hocam attığınız sarı kulaklık yani ear (a) 4.000 TL civarlarına almıştım ve anket Soundcore liberty 4 Nc'den çok ama çok daha kötüydü. Nothing ear stick, cmf Buds, nothing ear (a) ve cmf Buds 2 Plus modellerini kullandım en son ki Plus idi ve sorunluydu iade ettim. Sizin tavsiyenizle Samsung Buds Core aldım memnunum bahsettiğim bütün kulaklıklardan daha iyi Anker dışında o da kulağıma uymuyor diye bıraktım yoksa aralarından bence en iyisi Anker.

Telefon konusuna gelirsek NP1 kullanıyorum (zorunluluktan) aldığıma pişmanım ekran süresi 3-4 saat, hat çekme sorunları, SIM kart okuyamama sorunu gibi problemler var en yakın zamanda değiştireceğim. Cmf telefon çıkardılar NFC yok neden yok abi? Onun dışında NP1 ve cmf ucuz telefonlar ve kamera konusunda çok iyi performans sergiliyorlar. Diğer yeni serileri bilmiyorum deneyimlemedim ama videolarını izlediğimde güzel gibi duruyor iPhone kameralarıyla yarışıyor.

Genel marka olarak bakarsak tasarım vs. eşsiz ve çok güzel, yakın çevremdekiler gördüğünde hiç markayı duymadım ne ya bu falan diyorlar şaşırıyorlar. Ama kulaklık konularında bence hala gerideler ve kendilerini geliştirmeleri gerek. Son olarak eklemek istersem bu markanın kurucusunun geçmişi olmasına rağmen neden NP1 sorunlu bir telefon?

NP1 ile ilgili yaşadığınız sorunlar normal bence. Çünkü sirketin ilk telefonuydu sanırım. Yani ilk elin günahı olmaz gibi :D ama şu an daha yeni yeni düzelttiler ve tercih edilebilinir hale geldi.

Önceki konularda belirtmiştim sizde biliyorsunuz hocam attığınız sarı kulaklık yani Ear (A) 4000 TL civarlarına almıştım ve Anket Soundcore Liberty 4 NC'den çok ama çok daha kötüydü. Nothing Ear Stick, CMF Buds, Nothing Ear (A) ve CMF Buds 2 Plus modellerini kullandım en son ki Plus idi ve sorunluydu iade ettim. Sizin tavsiyenizle Samsung Buds Core aldım memnunum bahsettiğim bütün kulaklıklardan daha iyi Anker dışında o da kulağıma uymuyor diye bıraktım yoksa aralarından bence en iyisi Anker.

Telefon konusuna gelirsek NP1 kullanıyorum (zorunluluktan) aldığıma pişmanım ekran süresi 3-4 saat, hat çekme sorunları, sim kart okuyamama sorunu gibi problemler var en yakın zamanda değiştireceğim. CMF telefon çıkardılar NFC yok neden yok abi? Onun dışında NP1 ve CMF ucuz telefonlar ve kamera konusunda çok iyi performans sergiliyorlar. Diğer yeni serileri bilmiyorum deneyimlemedim ama videolarını izlediğimde güzel gibi duruyor iPhone kameralarıyla yarışıyor.

Genel marka olarak bakarsak tasarım vs. eşsiz ve çok güzel, yakın çevremdekiler gördüğünde hiç markayı duymadım ne ya bu falan diyorlar şaşırıyorlar. Ama kulaklık konularında bence hala gerideler ve kendilerini geliştirmeleri gerek. Son olarak eklemek istersem bu markanın kurucusunun geçmişi olmasına rağmen neden NP1 sorunlu bir telefon?
Ilginctir ki arkadasim Phone 1'i ve Ear (a)'yi kullaniyor ki o memnun bayagi. Bir sikayet ya da hayiflanma duymadim. Her sey olmasi gerektigi gibi dedi bana. Ona hem Phone 1 hem de Ear (a)'yi aldirdim. Kotu deneyim yasamana uzuldum ama en azindan Buds Core'u begenmis olman guzel. Iyi gunlerde kullan.