Hocam bence yanlış düşünüyorsunuz Hem nothing Phone 1'i denedim yaklaşık 5 ay kullandım hem de nothing Phone 2A yı denedim onu da 1 yıl kadar kullandım.
3 ay boyunca Phone (2a) kullandım, 2 aydan fazla süre de satılmasını bekledim. Yani 5 ay boyunca bu cihazlaydım.
Performansı inanılmaz çünkü işletim sistemi aynı LineageOS gibi ve Xiaomi gibi Çin markalarının aksine telefonlarına nothingin kulaklığını belki alırsınız diye sadece kulaklıklarının uygulamasını koyuyorlar ve geri kalan neredeyse her şey telefonun kendi sistem uygulamaları ve GApps.
OS oturmuş bir yapıda değil. Hem NothingOS hem de One UI'ı Debloat ettiğinde boşta kullanılan RAM miktarları aynı, ee ne anladım ben Stock Android'ten o zaman? Halen barındırdığı yazılımsal hatalardan bahsetmiyorum bile...
Kamerası fiyatına göre gayet iyi ve özellikle pil sağlığı ve pilde kullanım süreleri beni şaşırttı.
Kamerasının pek bi' olayı yoktu, yine kamera yazılımı da stabil değildi. Donanım olarak da o fiyat bandında çoğu cihazın kullandığı 1/1.56" boyutlarında sensör kullandılar hep, yani onları ayıran bi' yanları yoktu.
Pil kısmı tamamen facia! Ben kullandığım zamanlarda 5 saatten fazla ekran süresi alamadım, o da bütün tasarruf ayarları yapılmış hali. Bu cihazın pilinde kronik sorun var belli ki, çünkü şikayetleri de bir o kadar fazla.
Gayet iyi telefonlar ikisi de ve UI'dan bahsetmiyorum bile. Bugüne kadar One UI 7 de denedim HarmonyOS 3 de denedim iOS 18 de denedim color OS de denedim. Hiçbiri nothing OS in minimalistik siyah beyaz tasarımına yaklaşamıyor bile.
Kaynak tüketimi fark etmiyorken Nothing OS gibi bomboş bir OS kullanmanın da mantığı yok, pil sağlığı özelliği bile yoktu ilk zamanlar hatırlıyorum.
Tabii ki bu benim tercihim ve kişisel düşüncem ama hocam bence telefonu bir deneyin ve telefonun gerçekten size sunduğu özellikleri deneyimleyip konuşun.
Ben bu lafları çok duydum bu marka için. Denedim, mağdur oldum, zar zor kurtuldum ve şimdi aynı senaryoyu başkasının da yaşamaması için önden uyarı yapıyorum.
İsteyen yine de alsın, umurumda değil. Ama sonra gelip de şikayetlerini buraya yazıp ağlamasın.