Bluenchanter

Başarılı
Merhabalar,

Şu an numaralı bir gözlük kullanıyorum. Göz doktorunun verdiği reçeteyi gözlükçüye vermiştim ve gözlüğü o şekilde almıştım. Verilen reçeteyi başka bir yere not almadım. Şimdi gözlüğü değiştirmek istiyorum fakat numarayı bilmiyorum. Gözlükçüler tersine mühendislik gibi bir şey yapıp var olan gözlüğümün numarasını bana söyleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben e-Nabız uygulamasından yazılan receteyi bulmuştum öyle ögrenmiştim yeni gözlük alırken sertifika benzer bir kart verdiler onun üzerinden yazıyor numarası vs.

Gözlüğü doktorlar ölçebiliyor. Gözlükçüler ölçebiliyor mu bilmiyorum. Yine de en doğru sonucu almak için doktora gidip ölçtürmek en mantıklısı olur. Yeni gözlük alırken cam için de ayrıca ücret ödeyeceksiniz, bu yüzden en azından mevcut numaranıza göre almak daha iyi olur.

Amacınız sadece numara öğrenmek ise e-Devlet'te var. 10 yıl öncekiler bile vardır. Çok eskiler yoktur herhalde.

Lensmetre her göz doktorunda vardir. Çoğu optikte de vardır. Pek vakit alan bir şey değil. Herhangi birine gidip rica etseniz ücretsiz bakarlar.

Recete tarihiniz güncel değilse tekrardan muayene olmanızı tavsiye ederim.