Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dagster3532

Becerikli
Karta küçük kardeşim şakasına 3070 Ti yapayım ismi değişsin diye NVFlash ile BIOS yazmış. Daha sonra dediğine göre yeniden başlatmış. Sisteme şu an görüntü gelmiyor ve sistem sürekli kendini yeniden başlatıyor. Ne yapabilirim? Üstüne soğuk su mu içmem gerek? Sinirden başımdan kaynar sular döküldü geldiğim gibi.

Çözüm
Bozulan BIOS'u düzeltmek için çift ekran kartı takılan veya işlemcisinde iGPU olan bir sistemde orijinal BIOS'u yazdırmanız lazım.
Öncelikle sakin olun ve Clear CMOS yapmayı deneyin

Denemedim ama deneyeyim. Allah razı olsun düşman kardeşim çok işe yarayacak gibi abi USB bellekte orijinal BIOS'u var dedi.

@Quezzy, hocam denedim ancak anakartın üstünde DRAM ışığı turuncu yanıp belli aralıklarla bilgisayarı yeniden başlatıp duruyor. Sanırım takılmış açılmıyor.

Denemedim ama deneyeyim. Allah razı olsun düşman kardeşim çok işe yarayacak gibi abi USB bellekte orijinal BIOS'u var dedi.

@Quezzy, hocam denedim ancak anakartın üstünde DRAM ışığı turuncu yanıp belli aralıklarla bilgisayarı yeniden başlatıp duruyor. Sanırım takılmış açılmıyor.
Anakart modeli nedir?

Son düzenleme:
Ekran kartı sanırım brick olmuş. İşlemciniz nedir? Eğer dahili grafik birimi varsa anakarttan görüntü almayı çalışın. Geliyorsa iyi. Anakartta ayarlarda iGPU olarak ayarla ekran kartıyı tak ama görüntü kablosu hala anakartta takılı olacak. Açıp Aygıt Yöneticisi'nden bakın. Eğer görüyor ise hala şansınız var. Tekrardan BIOS yazabilirsiniz.

Karta küçük kardeşim şakasına 3070 Ti yapayım ismi değişsin diye NVFlash ile BIOS yazmış. Daha sonra dediğine göre yeniden başlatmış. Sisteme şu an görüntü gelmiyor ve sistem sürekli kendini yeniden başlatıyor. Ne yapabilirim? Üstüne soğuk su mu içmem gerek? Sinirden başımdan kaynar sular döküldü geldiğim gibi.

Sizin bu şansınız ne olacak?

Kartın tam modeli neydi?

Ekran kartı sanırım brick olmuş. İşlemciniz nedir? Eğer dahili grafik birimi varsa anakarttan görüntü almayı çalışın. Geliyorsa iyi. Anakartta ayarlarda iGPU olarak ayarla ekran kartıyı tak ama görüntü kablosu hala anakartta takılı olacak. Açıp Aygıt Yöneticisi'nden bakın. Eğer görüyor ise hala şansınız var. Tekrardan BIOS yazabilirsiniz.

Maalesef 7500F hocam. AM4 anakartlı bir sistemim daha var. Onda da 5500 var.

Sizn bu şansınız ne olacak?

Kartın tam modeli neydi?

Valla bilgisayar kullanmaktan bıktım ben hocam. Ben bir şey yapmadan başka birisi başka bir şey yapıyor. Konsol alsam utanmasalar ona da el atacaklar.

Sistem RX 560 ile sorunsuz açılıyor.

Burada BIOS anahtarı var anahtarı diğer tarafa çekip açın sistemi.

Screenshot_2025-08-29-14-58-21-82_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

Çip yazma cihazı veya anakart için PCI Express X1 yuvasını X16 yuvasına çeviren bir aygıt alsam iş yapar mı? Veya birinden iGPU destekli ölü işlemci satın alsam ve VGA etkinleştirsem bu olur mu? Ama forumlarda şunu yazanı da gördüm. Önceliği iGPU birimine verdiği için ikinci kartı program görmüyor demişler.