Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dagster3532

Becerikli
Karta küçük kardeşim şakasına 3070 Ti yapayım ismi değişsin diye NVFlash ile BIOS yazmış. Daha sonra dediğine göre yeniden başlatmış. Sisteme şu an görüntü gelmiyor ve sistem sürekli kendini yeniden başlatıyor. Ne yapabilirim? Üstüne soğuk su mu içmem gerek? Sinirden başımdan kaynar sular döküldü geldiğim gibi.

Çözüm
Bozulan BIOS'u düzeltmek için çift ekran kartı takılan veya işlemcisinde iGPU olan bir sistemde orijinal BIOS'u yazdırmanız lazım.
Burada BIOS anahtarı var anahtarı diğer tarafa çekip açın sistemi.

Eki Görüntüle 179295

Deniyorum hocam.

Bilgisayar kapalıyken denedim ancak bu şekilde de görüntü gelmiyor ve yeniden başlatıyor.

Bozulan BIOS'u düzeltmek için çift ekran kartı takılan veya işlemcisinde iGPU olan bir sistemde orijinal BIOS'u yazdırmanız lazım.

Aslında hocam bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmayım diye bir de NVIDIA'nın bozuk sürücüleri yüzünden uzaktan erişim için Chrome uzaktan masaüstü kurmuştum. Bilgisayar sürücü kaynaklı siyah ekranda bile kalsa bile buradan telefon ile bağlanıp sistemi yine açabiliyordum. Ama kart en ufak şekilde görüntü vermeyi bırakın Windows'a geçiş bile yapmadan direkt yeniden başlatıyor kendini.

Sistem açıkken ekran kartını söküp arızalı kartı taksam sonra enter tuşuna bassam bu şekilde olmaz değil mi?

Yeniden başlatmasının BIOS ile alakası yok, sorun BIOS olsa 2. BIOS'ta sistemin görüntü vermesi lazımdı.

Yani kart görüntü vermese reset döngüsüne girmez, başka bir problem var.

Sistemde güç varken donanım değiştirmeyin.

Ekran kartının güç soketini çıkarıp sistemi açıtığınızda reset atıyor mu?

Yeniden başlatmasının BIOS ile alakası yok, sorun BIOS olsa 2. BIOS'ta sistemin görüntü vermesi lazımdı.

Yani kart görüntü vermese reset döngüsüne girmez, başka bir problem var.

Sistemde güç varken donanım değiştirmeyin.

Ekran kartının güç soketini çıkarıp sistemi açıtığınızda reset atıyor mu?

Reset atmıyor ama bu sefer de anakarttaki VGA ışığı beyaz yanıyor.

Bilgisayar şu an uzaktan kurtarma üzerinde açık gözüküyor ama tuhaf olan şu. Bilgisayara bağlanamıyorum.

Ekran kartını söküp tekrar takar mısın, BIOS anahtarı sağlam tarafta kalsın.

PSU kapalı olsun sök tak esnasında.

Tamamdır yine deniyorum. Güç girişini de bağlayım mı hocam?

Aklıma riskli bir şey geldi ama işe yarar mı bilmiyorum hocam. Şu an tüm ekipmanlarımın ışığı yanıyor ve Windows 11 başlangıç sesi geliyor ama görüntü yok. Masaüstünü tamamen BAT dosyası ile doldursak sonra kör flashlama yapmaya çalışsa o olur mu? Siz bunu okurken ben de sizin en son dediğinizi yapayım.

Maalesef yine restart atıyor hocam. İki tarafla da denedim. Aynı kartı başka sisteme takınca ona da restart attırıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-29-15-10-29-059_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2025-08-29-15-10-29-059_com.android.chrome-edit.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2025-08-29-15-10-17-552_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2025-08-29-15-10-17-552_com.android.chrome-edit.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu VBIOS işi değil, kartta donanısal bir problem olmuş.

İki tarafa da BIOS flashlanmış olmasın hocam? Veya o da yapmış olabilir.

Hocam ben yine de risk alıp denemek istiyorum karta bir şey oldu ise. En azından denemiş olurum. Şimdi kartı bozuldu sanıp düşük fiyattan koyup elden çıkarır ve sorun çıkmaz ise çok üzülürüm. Siz de biliyorsunuz yeni aldım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar şu an uzaktan kurtarma üzerinde açık gözüküyor ama tuhaf olan şu. Bilgisayara bağlanamıyorum.

Tamamdır yine deniyorum. Güç girişini de bağlayım mı hocam?

Aklıma riskli bir şey geldi ama işe yarar mı bilmiyorum hocam. Şu an tüm ekipmanlarımın ışığı yanıyor ve Windows 11 başlangıç sesi geliyor ama görüntü yok. Masaüstünü tamamen BAT dosyası ile doldursak sonra kör flashlama yapmaya çalışsa o olur mu? Siz bunu okurken ben de sizin en son dediğinizi yapayım.

Maalesef yine restart atıyor hocam. İki tarafla da denedim. Aynı kartı başka sisteme takınca ona da restart attırıyor.
Muhtemelen kartınıza donanımsal bir zarar geldi. Sorun BIOS gibi durmuyor. Arkadaşların söylediği yöntemler şimdiye çözerdi.