StaIker 1

Becerikli
Yer
Sinop
Arkadaşlar hayırlı cumalar. Başlıkta görünen NVIDIA'nın resmi olarak söylediği 6007998 kodlu hata “Maksimum Performansı Tercih Et seçeneği kararlı çalışmayabilir” olarak belirtilen hata 610.47 sürümünden beri devam ediyor biliyorsunuz.

Sistem özelliklerim: 4070 Ti Super, 9800X3D, MSI X870E Carbon WiFi, Corsair Vengeance 32 GB CL 36 RAM, 1000 W Platinum ASUS PSU.

Şöyle ki, 23 Temmuz’dan beri sistemimde garip bir takılma sorunu var. Belirtileri şöyle;

Bazen masaüstünde nadiren de olsa mouse takılması,
Video izlerken mouse gibi ufacık takılma,
CS2’de bazen akıcılığı bozan ufak takılma,
LoL'de 4-5 veya 10 FPS düşüp görüntünün takılması,
Valorant'ta nadir takılmalar gibi ufak stutter sorunuyla boğuşuyorum 2 aydır.

Denemediğim ayar kalmadı ki zaten güç profilim dengeli de, USB askıya alma ayarları aktif, BIOS'um, Windows'um, chipset sürücülerim vs. her şeyim güncel. BIOS'ta C-Global State'i de açmayı denedim fakat bana bir çözüm olmadı.

Sistemi yağ gibi akıcı kullanırken birden bire böyle olmaya başladı ve değiştirdiğim hiçbir şey yoktu. Arka planda gereksiz yazılım çalışmıyor, EXPO açık sadece 6000 MHz'de kullanıyorum.

Dediğim gibi 23 Temmuz'a kadar herhangi bir şey yoktu, o günden sonra yani 600 serisi sürümüne geçtikten sonra bu problemle karşılaşmaya başladım. En başta sorun yoktu aslında 600 serisi sürüme geçince ama birden bire olmaya başladı.

Defalarca DDU yapıp sürücü denedim fakat bir fayda göremedim, şu an DDU'lu bir şekilde 616.92 en güncel sürüm yüklü. 500 Hz OLED monitör kullanıyorum, acaba monitörden kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum da pek bir alaka göremedim.

Şöyle bir sorun daha gördüm, sanki shader'ları yüklerken normalde pek takılma hissetmezdim, yani ilk defa oynadığım bir oyun bile akıp giderdi, şimdi DDU yapıp mesela Dead by Daylight'te vs. diğer oyunlar için de geçerli, yeni bir karakter gördüğümde yine 5-10 FPS düşüp takılmasına sebep oluyor.

Ne yaparsam yapayım bunun önüne geçemedim.

Sizce bu sorunun kaynağı NVIDIA'nın maksimum performansı tercih et seçeneğinin şu an hatalı olmasından kaynaklı olabilir mi? Denemediğim tek şey bunu normale almak.

BIOS'ta WiFi, Bluetooth ve 2. Ethernet portum da kapalı. Yaklaşık 2 aydır bu sorunla uğraşmaktan ciddi manada yoruldum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son 2 driverı kullanmaya başladığımdan beri benim de siyah ekran stutter sorunlarım olmaya başladı. Tatsız. AMD kullanan arkadaşların diline düştük :D